8 juli 2019

Larvigt?

Allmänt

I framtiden kan vi äta gräshoppskorvar och insektsglass. 

Det kanske låter larvigt, men forskare vid universitetet i Queensland, håller på att undersöka hur man kan använda larver, gräshoppor andra insekter som framtida proteinkällor.

För ett par veckor sedan fick jag ett par bilder skickat till mig från syrrans kille. Han är väldigt intresserad av matlagning och kost. Han va på jobb i Finland och blev där serverad larver. Tillagade larver. Det såg så jävla äckligt ut 😝
 
 
Men det beror väl på att vi här i västvärlden inte är vana vid att äta larver, insikter, kackelackor och gräshoppor men i många länder är det vardagsmat. Ur klimatsynpunkt är det väldigt bra. Befolkningen ökar och för att kunna täcka allas behov av protein så krävs det att även vi börjar äta sånt. Jag kan tänka mig att äta det om det inte syns att det är larver. Typ nedmalt. Men det tar emot när jag ser att det ligger en gräshoppa på tallriken. Har ni smakat insekter? Inte jag. Är väl inte konstigare än att vi äter räkor och kräftor. Är en vanesak. I framtiden kommer det säljas på grillad insektskorv med bröd i korvkioskarna 😂
 
Nu ska jag testa några nyheter jag fick i smakboxen. Inga larver där inte 😉 Kram! 
 
 
Matilda Berlin

Ja, det är säkert en vanesak för dom som har smakat säger ju att det inte ens smakar något speciellt utan mer som "vanligt kött" liksom. Men nja, det kommer nog dröja ett bra tag innan jag bestämmer mig för att smaka, haha! Jag tar hellre choklad-kakan ;) KRAM <3

Svar: En chokladkaka med larvcrisp kanske 😋😁
Ida

Nathalie

Jag har testat att äta syrsor och det smakade helt okej, men blev liiiite äcklad av att se alla ben och vingar 😅 Kram ❤️

Svar: Fyy för att se kroppsdelarna 😝 Men kanske ok om man blundar o inte vet vad man äter 😉
Ida

Anonym

Jag kan nog äta larver om jag inte typ ser att det är larver. 🤷🏻‍♀️ Har ätit friterade gräshoppor! Smakade mest frityr. Som ett pommes!

Svar: Ja precis! Bara en slipper se dem 😁
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress