Snart knackar november månad på dörren. Tiden från augusti fram tills nu har verkligen bara rusat iväg tycker jag. Känns som jag nyss satt på balkongen i bikini och solade och nu är det dags att snart adventspynta. Älskar att göra det mysigt inför advent och jul. Hänga upp adventsstjärna, tända ljus och baka. Några måsten för mig under juletiden är glögg med mandel och russin i, hembakta pepparkakor på egengjord deg, hembakta lussekatter, vörtbröd, hemkokad tomtegröt, torkade fikon i mängder, nötter att knäcka, knäck att koka och självklart julgranen. Jag ska köpa en liten plastgran i år att ha här hemma för saknar att ha en gran men pallar inte med allt barr haha! Har ni äkta- eller plastgran? Gör ni egen pepparkaksdeg eller köper ni? När börjar ni pynta? Jag kommer sätta upp stjärnor och sånt helgen innan första advent tror jag och sen baka lussekatter till Lucia.
Det låter så mysigt med advent och Lucia och jul men sen får jag aldrig den där känslan jag önskar att jag fick. Vet inte varför? Kanske för att jag inte mår bra eller för att det inte går att få den där julkänslan som förmedlas i alla tidningar, bloggar och vackra foton? Kanske kändes det bara så när man var barn? Kanske jagar jag känslan för mycket? Hur känner ni inför att advent och jul nalkas?

30 oktober 2017

Panikont!

Allmänt

Asså jag råkade göra nån konstig rörelse nyss och fick PANIKONT i ryggen. Ganska högt upp i ryggen. Det hugger till och gör så ont att jag inte kan andas!! Kan inte ens lyfta min kaffekopp, diska eller ta på mig strumporna. Hugger till emellanåt nu när jag skriver också. Gör ont vid djupa andetag. Vad fan hände? Kan jag ha sträckt mig? Eller är det ryggskott? Har mejlat min kiropraktor men inte fått svar ännu. Vet inte hur jag ska klara av denna dagen ärligt talat. Känns som nån hugger mig i ryggen med knivar! Vad ska jag göra? Nån som känt samma sak?

28 oktober 2017

blir så ledsen :-(

Allmänt

Jag blir så himla ledsen när andra inte förstår eller accepterar min trötthet. Mina prover är bra och jag äter bättre än på länge. Min trötthet beror till största sannolikhet på utmattning. Det är svårt att förklara för andra hur den tröttheten känns. Det är inte rättvist att endast säga att man är trött liksom. Borde finnas nåt annat ord. Trött kan ju alla vara men detta är ingen normal trötthet. Jag blir inte pigg även om jag sover eller går ut och får frisk luft. Depressionen gör väl sitt också.
Skulle EVENTUELLT träffa en person idag men vi hade inte bestämt något utan sa att vi skulle höras idag. Han hörde av sig vid tolv och skrev "du vill inte ses idag va?". Varpå jag skrev att jag VILL ses men att min ork är som bortblåst. Hade varit okej att ses om vi bott i samma stad men orkar verkligen inte åka iväg idag. Vill inte göra andra besvikna. Jag föreslog att vi kunde ses imorgon över en kaffe istället men fick då till svar att det inte är nån idè att bestämma något med mig. Nä, det är det kanske inte. Bestämmer helst samma dag eftersom jag inte vet hur mitt mående är. Blir bara så ledsen när andra tror att jag inte VILL ses vilket inte alls är fallet. Har pressat mig i veckan. Åkt till syrran och Otto ett par gånger trots enorm trötthet, inte sovit mitt på dagen som jag brukar. Men nej jag blir inte piggare av det. Snarare tvärtom. Helt slut just nu. Önskar jag hade någon som bodde i samma stad som jag. Är så krångligt att behöva åka iväg för att träffa nån. Blir som ett stort hinder för mig. Jag jobbar på att vara mer social men när jag är så här trött så är inget kul. Blir lite frustrerad eftersom jag inte fått prata med någon på jättelänge. Nån professionell alltså. I Vänersborg har det bara varit massa fakta och min terapeut som pratat. Jag har fått MAX två minuter att sammanfatta mitt mående men NOLL respons på det. Saknar min gamla psykolog faktiskt. Blir väl annorlunda i Vänersborg framöver förhoppningsvis.
Nu har jag fikat med brownie och kaffe. Gott! Resten av dagen blir lugn. Ska nog gå och lägga mig en stund faktiskt. Kram på er och ha en fin lördag <3