Godmorgon! Vaknade halv åtta av mig själv idag. Så skönt att vakna i tid tycker jag :-) Solen skiner och det är typ minus 13 grader och blåst. Ser underbart ut ute men vet att det kommer va svinkallt om jag går ut så jag håller mig inne än så länge.
Fick sug efter turkisk yoghurt igår så brummade iväg till Lidl och fyndade ett paket. Åt sedan med banan, valnötter och kanel. Såå gott!! Underbar kombination! Jag älskar turkisk och grekisk yoghurt. Minns när jag va sjuk och bara tillät mig att köpa lättyoghurt, fy fan! Varför köpa vatten när det finns gratis i kranen :-D Lättfil och lättyoghurt är bara vatten utspätt med lite yoghurt känns det som. Nej jag älskar krämiga och geggiga saker, nu lät det lite snuskigt haha ;-)
Blev så lycklig igår när jag hittade två nya poddar som jag verkligen gillade. Viktigt att kunna glädjas åt småsaker som nya poddar :-) Den ena är "kan själv" med Henrik Fixeus (Fexeus?) och den andra är "Nemo möter en vän". Jag gillar intervjupoddar och Nemo möter massa intressanta personer. Henriks pod är väldigt intressant och givande. Handlar om hur hur vi människor fungerar och varför. Om hjärnan. Om lycka, bekräftelsebehov, rädslor mm. Hett tips. In och lyssna.
Önskar er alla en fin onsdag. Jag skulle åkt till syrran och Otto idag men de är fortfarande sjuka så blev inställt :-( Imorgon ska jag till gynekologen vilket jag verkligen bävar för men behöver göra det. Ska försöka att inte oroa mig i onödan utan ta det som det kommer. Allt vi har är NU! Puss på er <3

26 februari 2018

isvecka, nej tack!

Allmänt

Nu är det dags att klä på sig underställ och thermobyxor om en ska gå ut (alternativt lägga sig under täcket och gå upp först i mitten på mars). Den kommande veckan vankas det nämligen en isvecka. Kyla från Sibirien parkerar sig över oss och bjuder på iskyla under en hel vecka. Ända in i mars ska den hålla sitt grepp om oss tydligen. BURR!!! Jag som vill ha vår! Men våren har faktiskt kommit till Skåne nu :-) Så den är på gång även om den är sjukt seg...
Lite avis på min vän som under ett halvår arbetar på en kryssning som ska åka jorden runt men just nu befinner sig i Japan och på Filippinerna. Skulle hellre vara på Filippinerna än i vår istid...
Skulle verkligen behöva sol just nu. Måste inte vara 30 grader och badväder (tycker det är på tok för varmt för att jag ska må bra). Däremot saknar jag solen. Solsken gör verkligen underverk för mitt humör. Tänk när jag kan sitta på min balkong och njuta av solens strålar på min vinterbleka hud och avnjuta eftermiddagsfikat där. Åh vad jag längtar!!!! Vad är det bästa med våren tycker ni? Eller brukar ni kanske hamna i en vårdepression?

24 februari 2018

Platt mage garanteras!

Allmänt

Hej! Jag kan inte riktigt beskriva hur jag mår just nu. Känns som kaos inombords. Jag gråter seriöst 5-6 gånger om dagen om inte mer. Jag vaknar och gråter, gråter när jag hör en låt (typ vilken som helst), gråter när jag ser på tv, när jag pratar med någon, när jag läser något osv. Gråter av ALLT! Vet inte om det beror på att jag slutat med min medicin (15 dagar utan nu) eller om det är hormoner som spökar. Vet att medicinen stängt av mina känslor, tryckt undan dem. Nu bubblar allt upp. Precis allt. Sorgen över pappas död, sorgen över mina år som sjuk, sorgen över en massa saker jag inte bearbetat. Det får väl vara så ett tag tänker jag. Är bara bra att släppa ut allt även om det är jobbigt.
Sitter nu och bläddrar i Amelia. Är barnvakt åt E några timmar. Han leker med sin padda och äter kalla makaroner just nu... Möts av detta på framsidan av Amelia: "PLATT MAGE GARANTERAS".
Jag brukar gilla Amelia för tycker dom har ett bra innehåll i tidningen och inte så mycket bantning, kroppshets mm. Men detta gör mig allergisk och vill bara slänga tidningen. Jag har inte bett om en platt mage!!! Jag har inte bett om att få tips på hur jag kan förändra min kropp så den passar in i idealet. Jag vill inte bli påprackad sånt här. Försöker komma ifrån utseendehetsen. Det är NATURLIGT och SUNT att ha en mage som putar ut. Magen ska göra det. Fatta va mycket som ryms i magen. Alla organ och mat och vätska och tarmar mm. Trots det så ses den som "fel och ful" om den inte är platt. Suck! Vad ska man med en platt mage till undrar jag? Vad fyller den för funktion? Okej om du tävlar i bikini fitness eller nåt men annars? Önskar att allas magar fick finnas utan att kommenteras. Varken ris eller ros. Att magen fick vara en mage precis som en näsa är en näsa. Punkt. Varför ska vi matas med att våra kroppar inte duger som de är? För det är ju det sådana här artiklar vill säga oss. Få oss att må dåligt. Så tragiskt!