Kan inte beskriva HUR trött jag är på att må såhär dåligt både kroppsligt och mentalt. Tänk va denna sjukdom förstört för mig. Den har tagit hela mitt liv ifrån mig. Saboterat min kropp och skapat men för livet. Jag kämpar verkligen på för att ta mig ett steg längre upp på stegen. Ett steg i taget. Gråter, har ångest, ont i magen och ryggen och känner mig så jävla ensam. Önskar jag orkade göra saker men min utmattning gör att ALLT känns stressigt och jobbigt. Kämpar iaf på och dricker nu näringsdrycker frivilligt för att ge kroppen extra näring. Försöker se det som en gåva till mig själv. Inte som något dåligt eller negativt. Näringsdrycker har alltid varit ångestladdat för mig. Mycket pga hemska minnen från när jag varit inlagd. Mycket tvång och hot och ångest kring dessa näringsdrycker. Jag har gjort ALLT för att slippa ta dem. Hällt ut dem i smyg osv. Nu sitter jag här och dricker dem helt ensam och frivilligt. Mackor och godis till det och ätstörningen fick sig en rejäl snyting! Ångest? Ja! Tårar? Ja! Men jag måste göra detta för alternativet är värre. Fuck this shit! 
 

30 oktober 2018

Kollaps

Allmänt

Gokväll!
 
Hur har ni det i höstrusket? Här är det verkligen ruggigt väder med regn och blåst men jag har det desto mysigare här inne :-) Har tänt massa levande ljus och släckt alla lampor vilket ger ett lugn hos mig. Bara färg på väggarna som fattas... Men får ta det senare för just nu behöver jag lägga ALL energi och allt fokus på mig själv. Jag klarar inte av att ha massa saker att fixa med för tillfället. Det stressar mig nåt enormt. Jag har inte mått väl på några plan det sista. Känns som både kropp och knopp skriker stopp! Ångestattacken jag fick va droppen. Har efter den haft en hel del förväntansångest och varit livrädd att det ska ske igen. Gick därför till samma ställe det skedde bara för att se att inget farligt hände. Lider ju av ångest dagligen men den attacken va fruktansvärd!
 
Va på psyk igår och jag har alla tecken på utmattningssyndrom. Lock för öronen, ljudkänslig, tål inte stress eller tider att passa, tål inte krav eller att prestera, är trött, svårt att koncentrera mig, svårt att ta tag i saker, kan sitta och stirra i väggen fast jag har massa saker jag borde ta tag i, kan inte sova, hjärnan kan inte koppla av och jag känner mig speedad. Detta är bara några av alla symptom jag har. Många tror att en endast drabbas av utmattning pga att en jobbar för mycket eller har tusen bollar i luften men så är det INTE! Att ha levt med en allvarlig sjukdom i över 18 år innebär en enorm stress, att kämpa dag ut och dag in innebär en enorm påfrestning och tar MASSA energi. Till slut orkar varken kroppen eller psyket med. Jag är innerst inne helt slut men kan inte koppla av eller sova och sömnen är otroligt viktig. Får en ingen återhämtning så kollapsar en till slut.
 
Igår bröt jag ihop totalt. Fick tur nog en akuttid hos kiropraktorn för jag kunde inte andas pga smärtan. SÅ jävla ont! Han sa att min rygg hade låst sig totalt och att jag va stel som ett hårt paket. Han fick jobba i 40 min för att låsa upp ryggen. Jag grät som ett barn och skrek av smärta. Bröt ihop efteråt av trötthet. Satt på hans brits och grät och skrek att jag orkar inte mer nu. Jag är HELT slut! Att leva med ångest varje dag sätter sina spår, bla så blir en spänd och musklerna låser sig och en får lätt värk i rygg, nacke och huvud. Det är en orsak till min värk men det andra sitter djupare i nerverna och kräver behandling i form av botoxinjektioner. Ska ta tag i det. Känns som hela kroppen går sönder, likaså min själ. Jag har fått order om att bara vila, ta promenader i skogen och äta. Inte boka upp mig på nåt, inte fixa lägenheten ellr annat. Bara ta hand om mig själv. Och jag känner det så starkt själv. Jag behöver verkligen ta hand om mig själv nu. PÅ RIKTIGT! Detta är allvarligt. Jag befinner mig i ett kaos. Vet inte hur mycket jag kommer orka blogga eller va på sociala medier alls framöver. Kanske kommer jag vilja blogga imorgon eller först om en månad. Får se. Tänker inte ha några krav på mig. Måste ta kroppens och hjärnans varningssignaler på allvar. Jag vill må bra.
 
Stor kram till er <3
Sitter och dricker kaffe och äter choklad (merci choklad med marsipan är favoriten) och fryser som en idiot. Va ute med Ruben en sväng förut och fy satan va kallt det var! Fryser ända in i märgen och snart ska jag ut igen men då till psyk vilket bara tar två minuter att cykla till :) 
 
 
Har fått sjukt ont i ryggen. Har ju alltid värk men gjorde nån rörelse igår när jag skulle va snäll och hjälpa mamma att dra isär bordet för att lägga i en iläggsskiva. Kan knappt röra mig nu. Kontaktat kiropraktorn för att kolla om han har en akuttid men inte hört något så troligtvis har han fullt. Fy fan va ont det gör! Orkar inte med detta!! 
 
Gårdagen va trevlig och min chokladkaka med chili och flingsalt blev succé 😃 Såå krämig och god! Ska lägga upp receptet här sen så ni kan baka den och njuta 😋 Nu måste jag rusa. Ha de fint 🌻