Gott nytt år till er alla!!!
Ska ni fira eller är detta som vilken söndag som helst för er? För mig är det det sistnämnda. Har aldrig gillat nyårsafton faktiskt, vet inte varför. Kanske för att allt trissas upp så in i norden. Det ska vara SÅ speciellt med ett nytt år. För mig är det verkligen inget märkvärdigt. Man kan börja sitt "nya liv" vilken dag som helst, man kan sätta upp mål vilken dag som helst. Det måste inte ske på nyårsafton. Allt hade säkert varit annorlunda om jag haft vänner eller en partner att fira med. Då hade jag gärna lagat god mat, dukat fint och haft det trevligt. Men som ensam så är det som vilken söndag som helst. Fast värre. Ensamheten blir extra påtaglig då en ser alla andra fira och skåla in det nya året med nära och kära på instagram och facebook. Jag vill mest att helgen ska vara över. Alla frågar "hur ska du fira nyår?" och jag vill inte svara att jag ska sitta ensam hemma för då tror väl folk att jag är helt galen/konstig. Kanske är det någon mer där ute som inte firar ikväll?
Det blev inte som planerat i eftermiddag. Skulle ju åkt till Skövde för att passa Otto medans syrran o hennes kille va på middag hos grannarna. Men jag har såna hemska utsättningssymptom att jag inte kom iväg :-( Mår så fruktansvärt illa, är yr, gråter och har massa ångest. Fan va jag hatar vad medicinerna gör med min hjärna!! Fick avboka barnvakteriet och stanna hemma istället. Känner mig som världens sämsta moster. Vill så gärna umgås med Otto och ställa upp som barnvakt. Men just nu går det bara inte. De får ta med Otto på middagen istället. Ska inte slå på mig själv över detta men gör det lätt ändå :-( Känner mig värdelös, dålig och elak som inte ställer upp när de behöver mig. Jag VILL finnas där. Längtar verkligen tills medicinen är ur min kropp. Har så dåligt samvete över hur det blev :-(
Hej hopp! Här är frukosten uppäten och nyhetsmorgon går varm på teven. Som morgnar ska vara tycker jag :-) Tände ljus och började läsa i en bok som jag lånade på bibblan igår. Kaos i kvinnohjärnan av Mia Lundin. Redan läst hennes andra bok men detta är hennes första. Den handlar om hur våra hormoner påverkar oss och vårt mående och hur vi kan må bättre med hjälp av viss kost, kosttillskott, minskad stress mm. Väldigt bra! De flesta kvinnor vet inget om hur våra kroppar fungerar för vi får inte läsa oss detta i skolan. Det enda vi får lära oss är att när vi får vår mens så är vi fertila och bör skydda oss med p-piller och kondom. Men man behöver inte vara fertil bara för att man har mens och man kan ha mens utan att ha ägglossning. Det är inte vikten i sig som avgör om vi får mensen tillbaka efter svält som anorexia tex, det är SÅ mycket annat som ska klaffa. Så som hormoner och fetter. Rätt balans mellan progesteron och östrogen, rätt balans mellan fetter som omega 6 och omega 3 samt massa annat. Väldigt intressant och givande bok som jag tycker ALLA kvinnor borde läsa. Att ha PMS är INTE normalt tex, det är ett tecken på obalans i hormonerna. Även depression och ångest kan bero på obalans i hormonerna. Men allt detta går att rätt till med hjälp av kosttillskott och hormoner. Då inte syntetiska hormoner utan bioidentiska sådana. Ja det finns SÅ mycket att lära av denna bok. Så LÄS!!
Nu skulle jag inte snacka hormoner egentligen men så kan det bli när en låter hjärnan springa fritt på tangentbordet. Ville egentligen säga att jag fick ett himla trevligt meddelande igår :-) Nåt som gav mig hopp om en förändring. En vår som kan bli ljusare än dagens mörker. En sysselsättning som kan ge mig energi. Har en del på gång under nästa år och det känns SÅ skönt!!! Vågar ännu inte berätta om nåt för det är inte säkert ännu. Men igår kände jag mig glad för första gången på länge. Det sitter i än idag :-)
Imorgon ska jag passa Otto för syrran och hennes kille ska på middag hos några vänner på kvällen. Så jag sover över hos dom. Hoppas han är på bra humör och accepterar mig som nattare och matare. Han är så sjukt envis och trotsig och skriker så fort han inte får som han vill och är inte mamma i närheten så kan det bli problem... Men jag hoppas det ska gå fint. Håll tummarna för mig ;-)