27 februari 2017

Klumpig läkare

Allmänt

Hej på er! Ber om ursäkt för att jag inte svarat på era kommentarer än. Ska göra det så fort jag orkar, lovar! Hade fullt upp igår då jag hängde med syrran och hennes familj hos mamma. Otto fick smaka lite på min banankaka och han spottade inte ut det som han brukar 😀 Bra betyg 😉 Jag åt banankaka och kanelgifflar trots alla dumma tankar. Im rhe boss!!! Sov över hos mamma och körde mot Korallen i förmiddags. Träffade en läkare jag mött en gång förut och vi diskuterade mediciner, Högsbo, dagvård, mhe, dbt mm. Kom fram till att jag ska satsa på dbt. Att en inläggning inte är rätt sorts hjälp för mig. Inte heller dagvård passar. Jag behöver byta fokus FRÅN mat och vikt till mitt inre. Ska börja trappa ned på Fluoxetin från 60 till 40 mg/dag. Hoppas det kommer gå bra. Vill på sikt klara mig utan mediciner helt!
Så långt gick det bra men sen sa hon så KORKADE saker till mig! Hon sa att jag har en kronisk sjukdom som jag till största sannolikhet aldrig kommer bli fri ifrån. Jag blev helt paff! Varför kämpa för nåt jag ändå aldrig kan bli sa jag? Du kan må bättre men inte bli fri sa hon då. Tack för den peppen liksom! Hur fan kan man säga så? Blev så ledsen och arg samtidigt. Sen sa hon när hon såg min matdagbok "äter du SÅ mycket?". Jag skämdes fan. Skämdes över hur mycket jag äter för hon trodde tydligen att jag inte åt alls så bra. En sån klumpig kommentar från en läkare som jibbar med ätstörningar. Tanken kom att jag kanske äter för mycket? Men NEJ! Hennes dumma kommentar ska INTE få sabba för mig. Hon sa även hur många kalorier man gör av med på en promenad och på ett styrketräningspass. Jag vill inte veta!!! Räknar inte kalorier och har aldrig gjort. Kände bara hur malplacerad jag var. Ang vikten sa hon att det är orealistiskt att jag ska ha bmi 20. Att vi ska satsa på ett lägre bmi. Jag fattade inget? Varför skulle 20 bmi va orealistiskt? Ska jag kamma äs medhårs och stanna på en "trygg" vikt? Låter helt sjukt ju. Äs ser sin chans där. Att slippa gå upp till 20 bmi är okej eftersom läkaren sagt det. Hon förstörde mer än hjälpte. Är så trött på ätstörningsvården! Jag passar inte in där alls. Ska ha kvar läkaren tills vidare men avsluta med samtal där då de inte ger mig ett skvatt. Ska nu ringa Vänersborg ang dbt och hoppas på det. Annars får jag kämpa på ensam. Mhe vill dom inte skicka mig till.

26 februari 2017

Ångestmorgon

Allmänt

Har hemsk ångest idag. Klockan är halv tolv och jag har precis ätit en stor frukost kombinerat med fika tillsammans med mamma. Känns inte bra att äta frukost så sent men behövde sova ut. Tankar om att jag ätit alldeles för mycket sötsaker denna helg snurrar runt i mitt huvud. När jag släpper kontrollen så kommer ångesten. När jag struntar i äs röster så kommer paniken! Åt banankaka igår kväll och så även nu. Åt även godis fre och lördag. Det är helt "normalt" egentligen och inget att må dåligt över. Men ångesten kommer som ett brev på posten. Är skakig och mår illa nu. Tänkte dra tillbaka till Färgelanda idag men funderar på att åka imorgon istället. Ska till Uddevalla (Korallen) imorgon vid lunch så vore smidigt att ta det på vägen till Färgelanda. Sen ska syrran m familj komma hit i eftermiddag och vore kul att träffa dom. Får se hur jag gör.
Känner mig otroligt vilsen o förvirrad i mig själv. Kämpar för att lämna äs medan äs kämpar för att få vara kvar. Vill bara bli mig själv fullt ut! Ha en fin söndag och tack för era kommentarer och peppande ord. Ni är bäst ❤
I morses hade jag bestämt träff med en vän på stan för att äta frukost på ett mysigt café. Älskar att äta frukost och fika ute på café ☺ Min största hobby typ 😉 Det serverades dubbelmacka med ost och skinka, yoghurt med blåbär, granola och nötter till. Även ägg och kaka fanns. Mums säger jag bara! Önskar jag kunde äta ute oftare, mår verkligen bra av det. Sitta och bläddra i en tidning, skriva tankar i ett block och bara titta på alla människor.
Solen har lyst idag vilket gör mig lycklig :) Just nu snöar det dock... men hittade faktiskt krokus förut. Det är verkligen ett vårtecken! Ikväll har jag bakat en banankaka som jag ska njuta av till kvällsfikat sen. En fin dag trots att ångesten gnager i mig. Imorgon bär det av mot Färgelanda igen. Ha en fin kväll! Kram