30 september 2018

Fish taco

Allmänt

Då va det lördag. Sista helgen i september. Nu är hösten här på riktigt och jag tycker faktiskt om det. Mina kvällar är typ heliga för mig. Då sitter jag invirad i min filt, tänt ljus, dricker te och äter god choklad 😊 Selfcare ❤ Ibland kan jag längta efter att hänga med folk och se en film och käka tacos typ men försöker göra det bästa av min situation som ensam. Igårkväll var jag iaf inte ensam. Då var jag hos syrran då hennes sambo fyllde 35 år. Va bara jag, mamma och hans mamma som va där men trevligt va det 😊 Han är expert i köket och brinner för matlagning så en får alltid supergod mat där. Igår bjöds det på fisktacos. Har ni ätit det? Hade aldrig jag gjort men det va såå gott!! Panerade fiskbitar med massa tillbehör som picklad rödlök, guacamole, dressing, sallad, grönsaker och allt va hemgjort! Lyx 😍 Till detta drack jag faktiskt mangoöl! Spännade men ingen hit för mig. Desserten blev pannkakstårta med salta jordnötter, chokladkräm och vaniljglass. Ett par bitar slank ned 😋 Busade med Otto och åkte därifrån full av energi!
 
 
Har mått desto sämre idag. Väldigt nere, trött och ångest. Mötet på psyk igår slutade INTE bra. Blev tårar och jag gick därifrån väldigt upprörd. Fattar inte hur vissa i personalen kan säga så klumpiga saker? Suck! Önskar er en fin lördagskväll 😘 Kram!!

27 september 2018

Höstmat

Allmänt

Idag är det riktigt höstigt ute. Jag är verkligen en person som är sugen på olika maträtter beroende på årstid. Just nu är jag sugen på detta :-) (ej mina bilder)
Köttgryta med rotfrukter
Blomkålssoppa
Ostkaka med sylt och grädde
Scones med ost och marmelad serverat med te
Varm choklad med ostmackor (gärna doppade) Vad äter ni helt på hösten?

27 september 2018

Oproffsigt

Allmänt

Godmorgon mina vänner!
Redan torsdag! Idag står det samtal på psyk på schemat och imorgon bitti (8.30) ska jag dit igen för att träffa en dietist som kommer från Helenamottagningen (anorexi- och bulimimottagning i Skövde). Skulle fått träffa henne för typ någon månad sedan men allt drar ju ut på tiden... Har dock inga förväntningar alls på det mötet. Mitt förtroende för psyk har dalat den senaste tiden tyvärr. Känner att jag inte blir hjälpt. Känns meningslöst att gå dit men gör det ändå. Sist sa min terapeut så klumpiga saker att jag grät när jag gick därifrån. Hon sa bla att jag ser ut att må bättre för att jag har målat naglarna och satt upp håret typ. Jag mådde verkligen INTE bra! Att döma någon utefter utseende är oproffsigt tycker jag. Bara för att en sminkar sig, har fina kläder osv betyder inte det att en mår bra. Kan vara precis tvärtom. Många döljer sitt mående bakom en mask. Verkar som hon tror att jag mår SÅ mycket bättre bara för att jag gått upp i vikt. Är tvärtom. Sen säger hon att " passa på att ät godsaker nu när du kan, nu när du ändå måste upp i vikt". Det är en sjuk tanke enligt mig. Den där passa på tanken. Ska jag inte kunna fika när jag vill även sen när jag nått en sund vikt? Blir galen på sådana kommentarer! Detta va bara några exempel på vad som sas. Sen säger de på psyk att de inte kan något om ätstörningar och då anser jag att de kan tiga om sina "råd". Skulle även ta puls och blodtryck varpå hon som skulle undersöka mig inte kunde ta ett blodtryck 😮 Kändes ju tryggt, eller INTE! Hon frågade MIG hur man skulle göra liksom... Oproffsigt igen. Får se hur dagens möte blir.. Kram så länge ❤