31 juli 2016

För mycket?

Allmänt

Sitter med en hemsk ångest ikväll. Tror det blivit lite för mycket av det goda det senaste... Eller jag vet inte? Har iaf ångest. Fikat en hel del med glass, sockerkaka, rulltårta, choklad och jordnötssmör. Får smått panik när jag tänker på det. Fikade med sockerkaka och glass hos mamma förut. Känns för mycket. Men är det kanske inte?
Tankarna säger att jag borde börja träna. Jag får ju träna men väljer att inte göra det. Det skapar ångest. När jag va så dålig att jag inte fick träna så hade jag inget alternativ liksom. Va lättare då. Känner mig plufsig. Provade kläder i helgen. Såå jobbigt att stå i en provhytt med speglar i alla vinklar. Usch! Ena delen av mig saknar att vara mager. Drn andra delen är glad över att min kropp fungerar så jag tex kan skaffa barn. Men känslan av att vara tom och kunna känna mina ben som stack ut är saknad på nåt sjukt sätt. Fattar inte varför? Varför sakna ett helvete? Varför sakna något som va fruktansvärt? Varför sakna att vara nära döden? Jag brottas ständigt med tankarna om att gå ner i vikt. Jag VÄLJER att inte lyda dom. Jag VÄLJER det friska. Det går att välja att bli frisk. Välja att göra friska val. Tankarna finns där men en måste inte lyda dom. Du väljer.

31 juli 2016

Färgelanda

Allmänt

Hej hopp!
Va på en trip till Färgelanda igår för att spana in det lilla samhället och kika på skolan (endast utvändigt). Srort var det då rakt inte! "Centrum" bestod av EN gata och på den fanns allt som fanns att se typ. En ica och en coop, systembolag, två café (varav ett väldigt trist med endast hamburgare och delicatokakor), två pizzerior, en thairestaurang, en hårsfrisör, apotek och bank. Kommer iaf inte kunna bränna pengar på shopping 😂 Fanns dock en godisaffär med massa godissorter i så blir väl där jag kommer shoppa mest 😉 Skolan såg väl trevlig ut men kikade in i ett fönster till ett rum och fick rysningar då det påminde om rummen på psyk... Sjukhuslakan, ett skrivbord och en garderob. Sån där garderob som finns på sjukhus. Men blir väl bättre när jag bäddar med egna lakan... Kändes väldigt overkligt att gå omkring där. Kan inte ta in att jag flyttar om endast TVÅ veckor! Ångest deluxe!!! Omgivningarna va fina ändå. Kuperat och en del grönområden. Men vad jag ska göra där torsdag em till måndag morgon vet jag inte? Vi slutar halv fyra på torsdagar och börjar på måndag morgon igen. Kommer nog dra hem då. Om jag inte träffat nån härlig person att hänga med. Orkar inte tänka att jag MÅSTE stanna kvar för att få vänner tex. Vill jag hem på helgerna så tänker jag dra. Är ju där för MIN skull.
Jag och mamma åt lunch på ett café. Dom hade en mysig trädgård att sitta i. Där satt vi ensamma i tystnaden. Sen kaffe och rulltårta. Va en mysig stund med mamma och vi tjafsade INGET på hela resan. Så skönt ☺ Vi va inte länge i Färgelanda. Gick fort att kolla in allt om man säger så 😉

29 juli 2016

Onödigt bråk

Allmänt

Tjafsade med mamma via telefonen så jag blev arg och ledsen och slängde på luren och vägrade svara när hon frenetiskt ringde upp gång på gång. Blir som ett barn ibland men kan bli GALEN på mamma!!! Vi ska ju åka till Färgelanda imorgon och jag ville åka vid 12 så jag hann ta det lugnt och äta i lugn och ro innan vi for. Men det va ALLDELES för sent för mamma tydligen, fast hon inte har några planer och hundarna ska va på dagis. Sa då att vikan åka vid nio istället men det va ALLDELES för tidigt... Suck! Skulle va en tid som passade henne. Nu ska vi åka tio imorgon fm. Så onödigt att bråka om sånt här. Hela dagen känns ångestladdad för mig. Sitta i en bil en hel dag med mamma och äta måltiderna med henne. Har hemsk ångest över skolan. Är livrädd. Vill bara backa ur. Tacka nej. Men ska TVINGA mig själv till detta nu. Vill bara gråta. Känner hur svårt jag har för nya rutiner och vanor. Känner mig otrygg och stressad och när jag känner så vlir ofta maten lidande på något sätt. Överäter eller underäter. Bävar för det.