22 februari 2017

Sportlov och cannabis

Allmänt

Hejhej!
Denna vecka har vi sportlov så jag har dragit hem till morsan och hundarna några dagar. Skönt att få lite distans till allt som sker på skolan. Vi lever ju extremt tätt inpå varandra där. Delar allt från gråt, bråk, skratt, värme till att laga mat, diska och enas om vilket tv-program vi ska se. Gillar att bo på internat men ibland behövs en paus från allt. Igår var jag i Skövde och hälsade på syrran, hennes kille och Otto. Blir roligare och roligare för varje gång jag träffar honom. Han utvecklas och jag får mer kontakt med honom nu ❤ Önskar jag kunde träffa honom oftare. Får satsa på det i sommar då jag bor i Lidköping.
Mår ganska okej. Ska ringa Vänersborg ang tid för bedömning om dbt. Ska även på läkarsamtal på måndag i Uddevalla. Blir mest snack om mediciner tror jag. Har hört att cannabis ska hjälpa mot ångest och depression. Det har blivit lagligt med medicinsk cannabis i Sverige nu, visste ni det? Det tycker jag är BRA!! Verkar fungera bra på många faktiskt. Både mot parkinson och cancer och ångest. Inga biverkningar heller. Vad tycker ni om att cannabis används i medicinskt syfte?
Anonym

Det tycker jag är toppen

Svar: Jag med 😊
Ida

Anonym

Gjorde min ångest värre.

Svar: Medicinsk cannabis är inte samma som att röka. Bara 2 i hela Sverige som fått cannabis utskrivet än.
Ida

Josefina

Tycker det är bra! Kan hjälpa i många svåra fall av sjukdomar precis som du skriver, men du kommer inte få det utskrivet. Det är ett licenspreparat som man måste ansöka om hos läkemedelsverket. Bara 2 st i hela Sverige har fått det. Ges endast i extreeeema undantagsfall.

Svar: Jo jag vet att bara 2 st fått det. Men kanske längre fram i tiden? :)
Ida

Josefina

Förhoppningsvis :) Läst en hel del om det i samband med cancerrelaterad smärta. Finns ju bra mycket "värre" substanser som är lagliga.

Svar: Exakt! Finns så mycket skit som är lagligt!
Ida

Anonym

Kanske hittar du nån gullig kille på internatet som kanske blir din framtide man? Då kan det vara din syrra som hälsar på dig och ditt BARN :)

Svar: Kanske nån gång... Hoppas!
Ida

freja lindsjö

Kul att du tar upp ämnet!
Jag tycker det är bra om det används för sjukdomar som Parkinson och cancer, men mot ångest ska man nog vara försiktig. Där tror jag det är väldigt individuellt vem det fungerar på. Jag tror det kan fungera på vissa och ge motsatt effekt på andra.
kram! :)

Svar: Ja man får nog testa sig fram men tror det kan va bättre än många andra mediciner faktiskt. Kram
Ida

MALIN SUNDIN - MOM TO BE

vilken söt liten krabat!

Svar: Ja han är så go 😍
Ida

Anonym

Nackdelen med cannabis är att det passerar bbb och stannar där. Det ger inte nödvändigtvis symptom direkt men kan ge konsekvenser många år senare... så jag (och många andra...) tycker att man tar för lätt på 'inga biverkningar'..

Svar: Tänker att cannabis inte är värre än andra mediciner som skrivs ut till höger och vänster. Tror det kan va bättre än mycket annat men det är min åsikt.
Ida

Anonym

Men jo, det är fettlösligt och stannar i hjärnan. Det gör det värre än annat!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress