Ni vet när det känns som man skulle kunna skriva en hel roman men när man sätter sig vid datorn så låser sig allt och man får inte ner ett ord. Känns det igen? Så känns det för mig just nu iaf. Fruktansvärt frustrerande. Jag vill förmedla massa tankar och känslor men när jag försöker så kommer det bara ut på fel sätt så allt misstolkas. Hatar den känslan när jag vill få ur mig ett visst budskap men det som kommer ut tolkas helt fel.
Jag känner mig ofta annorlunda. Utanför min egen familj. Nej, jag är inte utfryst, det är bara en känsla jag har. Min familj förstår mig inte och jag har svårt att uttrycka hur jag känner även om jag försöker ofta. Älskar min familj, det är inte det jag menar. Känner bara att jag liksom inte passar in. Att jag inte har nåt att "komma med". Vill inte vara den med problem. Känner ibland avundsjuka till min egen syster... Det är väl fel och fult att känna så men jag gör det. Hon har allt det jag drömmer om att ha. Sambo, barn, god ekonomi, bra jobb, vänner, en stark och frisk kropp, ett underbart hus med braskamin och fantastisk utsikt, massa resor i bagaget mm. Jag har levt ett heeelt annat liv jämfört med hennes. Varit nära döden. Varit inspärrad på psyk. Missat hela min ungdom. Jag ska inte titta bakåt utan framåt. Försöker göra det. Kan inte förändra det som varit men kan påverka det som komma skall. Jag kämpar varje dag. Jag hoppas att en dag få må bättre och då kunna se alla mina förlorade år som en lärdom och styrka. Något jag kan använda mig av i livet.
Jag funderar på att gå en skrivarkurs men mest hittat kurser där man skriver skönlitterärt vilket jag inte vill. Tänk om jag kunde leva på att skriva och fota. Kanske föreläsa. Starta nån förening. Skulle så gärna vilja göra skillnad. Påverka. Vill minska tabun kring psykisk ohälsa och ensamhet. För många skäms över att säga att de är ensamma. Att de sitter ensamma hemma varje kväll och helg. Varför är det tabu att erkänna? Önskar att alla ensamma själar kunde ses någonstans ett par gånger i veckan. Se en film, dricka te och äta scones, spela spel, promenera, åka på utflykter, fira högtider, ja vad som helst. Ensamhet är förödande. Ensamhet dödar ens själ. Då menar jag inte självvald ensamhet. Det behöver alla då och då. Nä, ska sluta nu för tror ingen orkar läsa ändå. Skulle som sagt kunna skriva en roman ;) Cred till dig som orkade läsa ;) Puss!!!
Mia

*känner igen känslan* av att vara utanför som du skriver om, fast jag har människor runt mig som jag vet älskar mig osv. På Jakosbergs Folkhögskola där jag gick fanns/finns en reportageskrivarkurs. Sen om du kollar på Folkhögskolornas hemsida så brukar det finnas distanskurser på olika skrivarkurser som inte är skönlitterära. Både på distans och vanliga, vet inte hur många det finns men när jag sökte till Jakan så fanns det många.
Kram Mia

Svar: Så hemskt att känna sig utanför även om man har folk runtomkring sig. Ska kolla upp kurser på distans :) Fanns det skrivarkurs på distans på Jakan?
Kraaam
Ida

Anonym

Känner också igen känslan. Det kan ge mig total panik. Kram

Svar: Ja samma här. Får panik!
Ida

Anonym

/Jenny från kommentaren ovan

Nathalie

Känner mig också sådär ensam, annorlunda och utanför och har gjort sen jag var liten. Jag har lärt mig att anpassa mig till de flesta situationer och det märks aldrig utåt hur jag egentligen känner. De är som att aldrig passa in trots att man försöker allt man har. Det tar bara massa energi för mig att umgås och jag känner aldrig den där riktiga glädjen som andra beskriver när de umgås med någon. Kan också känna den där avundsjukan och det värker i mig att jag inte lever det liv jag i mitt huvud hade planerat. Inte trodde jag att jag som 30 åring skulle sitta såhär, sjuk, evigt singel, utan barn, pengar och hus. Känns bara så tragiskt, usch..
och där fick du en hel roman visst 😂😂 ville väl mest säga att du inte är ensam ❤️

Svar: Usch va jobbigt att behöva anpassa sig hela tiden. Att inte kunna koppla av o bara va sig själv. Jag är i samma sits. Trodde aldrig jag skulle va sjuk, ensam och ha kass ekonomi som 32 åring :( Blir så ledsen när jag tänker på det.
Du får skriva hur mycket du vill 😘
Ida

Ellinore

Känner igen mig så mycket i det du skriver fina Ida! Önskar också att vi alla bloggläsare kunde träffas, fika på nåt mysigt café, se en film efteråt med en stor godisskål och bara få prata om allt och inget. Kanske borde vi försöka styra upp nåt sånt! Jag är med iaf! Många kramar till dig 💕

Svar: Åh ja det vore så mysigt! Var bor du? Massa kramar!
Ida

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Åh känner igen mig så i det du skriver, både om att det låser sig när man ska skriva och att känna sig så annorlunda. Jag har alltid känt mig väldigt annorlunda och har haft svårt att hitta "min plats" i livet. Men tror det börjar kännas bättre och bättre och jag börjar hitta mig själv mer och mer och det hoppas jag att du också gör snart. Jag tror på dig! Kram <3

Svar: Va skönt att du börjar finna din plats och dig själv 😃 Det tar tid. Jag har tappat bort mig själv helt pga av min ätstörning som blivit min identitet. Jobbar för att hitta mig själv nu. Kram på dig 😍
Ida

Sofia

Tycker du och Sara ska flytta till Varberg och starta upp ngt! Ni båda har talang i skriveri och fotografi. Så många är ensamma och lider av detta! Vi är många som väntar på ngn knutpunkt i vardagen. Tänk vilken skillnad ni kunnat göra!

Svar: Ja det vore sååå kul 😃 Får se va Sara säger om den saken bara haha!
Ida

ISA

kan känna igen mycket av detta också, och det luriga med ensamhet är väl just att det blivit något man inte pratar om. Och därför känner man sig ännu mer ensam när man har tron att "alla andra" har mer liv än en själv. Varje gång jag skriver något på temat i min bloggis får jag flera kommentarer från personer som känner igen sig, personer som jag trodde hade helt välfungerande liv. Tänkte förresten på dig när jag såg att Flora Wiström hade "hitta vänner"-inlägg. Du säger ju att du vill ha fler att hänga med, eller hur? Skriv en efterlysning där!! Så bra!

Svar: Ja jag skäms verkligen över att berätta att jag är ensam. Vill inte det ska vara så. Det är liksom inget "fel" på mig. Allt beror på min sjukdom, därför jag är ensam. Är egentligen en social, trevlig och glad tjej. Hatar frågan som ofta kommer "vad händer i helgen då?", eller "vad hat du gjort i helgen?". Jag vill inte säga att jag suttit ensam hemma och sett på tv :( Ja, skulle vilja ladda ner appen där man kan hitta vänner men min mobil är fucked up så kan inte ta hem appar :(
Ida

Louise

Kan känna som dig ibland också! :/ KRAM!

Svar: Så jobbigt! ❤
Ida

Anonym

Det dödar verkligen en. Både ens personlighet och ens själ.
Efter alla år med ensamhet vet jag inte vem jag är längre. Kan knappt slappna av bland folk och känner mig bara udda.

Ensamheten är tärande men samtidigt det enda jag vet. Vet inte hur detta ska kunna bli bättre nu;( Kvällarna är värst..så fruktansvärt tungt.

Svar: Det är ju i mötet med andra som man växer och lär känna sig själv. Att ständigt vara ensam är en pina. Vi är flockdjur. De djur som blev utanför flocken förr dog. Vi behöver närhet, samhörighet, mening, utbyte, stimulans. Annars mår vi inte bra. Du är inte ensam om att vara ensam iaf ❤
Ida

CykelStyre

Jag har sagt till dig i ungefär två evigheter att du borde använda dina kunskaper och erfarenheter för att upplysa andra. Det kan vara i formen av en bok, föreläsningar, utbildning, eller något annat.
Du behöver inte gå någon skrivarkurs. Du skriver väldigt bra redan. Visst kan man lära sig några små knep här och där, men du har redan den berättarförmåga som du behöver. Det viktiga i kreativa processer är alltid att få igång flödet, orden ska ut (bilderna ska tas, musiken ska sjungas, osv). Sen rensar man efteråt, snyggar till.
När det gäller din fotokonst så har du redan talangen, ser bilderna i huvudet. Sånt kan man inte lära ut. Det du behöver för att ta bättre bildkvalitet är basala kunskaper om fototeknik och kameror. Och om jag inte missminner mig så ligger redan din kurslitteratur och väntar på dig hemma ... eller hur? ;-) Till och med en liten kamera som man kan börja att öva med ...
Stora kramar! :-)

Svar: Haha ja jag veeet Pär 😃 Men måste känna mig redo själv innan jag börjar med nåt sånt som föreläsningar och skriva bok. Behöver få lite mer distans till allt. Tänk om jag hade en stuga vid havet med fönster ut mot naturen där jag kunde sitta och skriva och fota. Drömmen 😍 Ja jag behöver lära mig tekniken och har försökt men har såå dåligt tålamod haha!
Ida

Asylmamma

Ser att någon annan hunnit före mig, men det finns som sagt många skrivarkurser via folkhögskolor. Kolla där! Jag tycker annars att du beskriver ganska bra vad du känner i din text. Det tar ett tag att komma tillbaka efter psykisk sjukdom ❤️

Svar: Jag ska kolla. Sökt förut men aldrig kommit in :( Ja det tar väldigt lång tid tyvärr. Att vara ensam och utan meningsfull sysselsättning gör inte vägen lättare precis... Kram
Ida

Felicia

känner igen mig dock inte i närmaste familjen men bland andra, verkligen.

Svar: Det är tufft att känna sig utanför...
Ida

Bella

Jag förstår dig precis, och jag tror att det är en sak som gärna kommer "på köpet" vid psykisk ohälsa. Ofta kan man ju inte hålla i det sociala, och det är inte konstigt!
Jag "missade" 2014 och 2015 på grund av placeringar, sjukdom och sjukhus. 2014 var året då vi började gymnasiet, sp jag gick kort sagt från grundskolan till myndig. Där emellan händer det massor, och jag missade allt! Kände mig som en alien när jag började umgås igen. Det handlar om att man måste våga ta steget och göra det ändå, för man socialiseras per automatik in i umgänget. Man lär sig, helt enkelt.

Svar: Ja absolut lär man sig. Jag kan va social. Hela förra året bodde jag på internat och va social dygnet runt. Känner mig mer utanför på hemmaplan än jag gjorde då på skolan. Jag har i princip varit isolerad i 18 år. Missat 18 år. Senast jag mådde bra va jag 13/14 år och sedan dess har mitt liv stått på paus. Nu är jag 32 och ska klara allt som en 32 åring borde klara men jag är inte där än.
Ida

Linda

Känner och förstår precis<3

Svar: Känner du också så? Du verkar ju ha ett underbart liv <3
Ida

Mia

Hej Vännen! När jag gick däf så hadd det på distsns också, så kolla upp med Jakan vet ja . Kramar Mia

Svar: Ska kolla. Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress