15 november 2016

Känner mig löjlig

Allmänt

Det känns onödigt på något sätt att gå på ätstörningsenheten i Uddevalla. Känner mig så löjlig. Pulsen är bra och yrmpen är bra och blodtrycket som vanligt lågt (alltid haft det). Vikten va lite upp antar jag för dietisten sa mitt bmi och det va högre nu... Ändå rekommenderade han näringsdrycker. Detta trots att han sa att jag åt bra och antal kalorier jag får i mig varje dag visades i ett stapeldiagram. Va många kalorier! Fick en chock faktiskt! Inget anorektiskt över det alls. Allt han sa visste jag redan. Blev nästan bara VÄRRE av att gå dit då alla siffror etsade sig fast i min hjärna. Om jag äter så mycket redan nu så kommer vikten att skjuta i höjden av näringsdryckerna tänker jag. Visst, jag behöver upp i vikt. Samtidigt så önskar jag nästan att jag gick ner mer i vikt för att få mer hjälp. Jag är i ett mellanläge nu och hatar det! Inte så sjuk att jag behöver läggas in men heller inte frisk så jag kan leva ett fritt liv. Vill bli frisk på riktigt och inte endast gå upp i vikt. Varit så förut. Tror det är därför jag är rädd att nå en friskvikt. Rädd att då bli släppt trots att jag fortfarande är sjuk psykiskt. Vill bli frisk i huvudet nån gång! Inte bara gå upp i vikt. Tänker ibland att inget blir bättre av en viktuppgång. Kommer bara fortsätta må skit psykiskt fast då i en större kropp. Jag skäms för att jag äter så mycket som jag gör. Jag ses inte som en anorektiker. Ändå går jag på Korallen. Skämdes över att lämna över min matdagbok till dietisten. Så mycket som jag ätit... Han kanske är van vid att folk skriver ett äpple om dagen typ. Näe usch! Vet inte om detta gav mig annat än ångest faktiskt. Han visade några exempel på normalportioner. Inget nytt för mig.
Anonym

Tack för bilderna! Inget nytt för mig heller men jag behöver påminnas.
Slarvar för ofta..:(

Svar: Varsågod ☺ Till detta ska en frukt och knäckebröd med smör på läggas till!
Ida

Anonym

Men en inläggning i sig gör inte att man blir frisk per automatik och det vet du med. Det handlar ju oftast endast om viktökning och/eller att tvingas bryta vissa tvång. Därefter fortsatt vård i dagvård eller öppenvård. Att gå ner i vikt kommer inte att gynna dig! Du har genomgått olika behandlingar som till exempel MHE. Vad tror du skulle bli annorlunda denna gång om du fick chansen att komma dit igen? Rent hypotetiskt alltså. Kram!

Svar: Absolut vet jag det. Menar mer att en inläggning kan va en spark i baken. Ett sätt att komma på rätt spår så jag kan fortsätta ensam sen. Ang mhe är jag mer motiverad nu. Kram
Ida

Anonym

Får jag fråga vad det egentligen är du vill ha hjälp med? Har följt dig länge och du har alltid tyckt att ätatörningsenheter aldrig är nått för dig för du kan allt?

Ångesten kan de inte ta bort. Men en vanligt psykolog kan hjälpa dig hantera den och bolla livet!
Är det kanske det du behöver?
Eller ett avlastningshem..som inte är för ätstörda.

Svar: Jag skulle vilja ha en livscoach. Nån som inte fokuserar på vikt och mat. Nån som hjälper mig finna styrkan i mig själv och viljan att förändra min livssituation. Nån att bolla min barndom med. Förstå mig själv. Dbt är det tyvärr lång kö till... Livscoach är svindyrt.
Ida

Linda

Hej Ida! Jag kan inte läsa kommentarer på ett befintligt inlägg (t ex detta) förrän du har publicerat ett helt nytt blogginlägg. Vet du hur det kommer sig 🤔?

Svar: Ingen aning 😦 Tyvärr
Ida

Malin

Klart du förtjänar att söka och ta hjälp! Oavsett vikt så är det tankarna du måste få bukt med, och det är värt att kämpa för. Kram

Svar: Tack Malin!
Ida

Anonym

Kanske du ska bli behandlat för depression och andra diagnoser. ÄS är bara ett symtom men int orsaken. Gick du utredningen för borderline? Fakta är att du mår inte bra !!!!! Lycka till!

Svar: Jag har borderline enligt min journal. Inte gjort en specifik utredning men min förra psykolog ansåg jag hade borderline. Vi har setts under många år och hon ansåg allt tydde på det. Skullr vilja börja dbt men är långa köer. Kram
Ida

Anonym

Fina vännen, du skriver att du vill bli frisk men skäms för att du inte har en anorektisk vikt , det hörde väl själv inte är helt logiskt? om du vill bli frisk så ska du ju vilja ha en normalvikt och inte underviktig. Många av de texter du skriver går helt emot varandra. Läs gärna dina inlägg och fundera på om det du skriver låter friskt och normalt? För oss läsare syns det tydligt och klart att du behöver målet hjälp. Du tvekar alltid och skriver att maten inte är ditt problem och därför vill du inte gå på ätenheter. Men samtidigt skriver du om matångest , viktfobi, träningsbehov, rädd för att bli större mm detta är ju klassiska ätstörningar. Du behöver hjälp. Kasta inte boet fler år på sjukdomen utan ta hjälp nu! Detta fixar du vännen!

Svar: Hör själv hur dubbelt det låter. Det beror ju på att jag har två sidor inom mig som ständigt krigar mot varandra. Jag är inte frisk men vikten är inte så låg att nån rekommenderar inläggning el behandlingshem. Känner mig fast här mitt rmellan frisk och sjuk.
Ida

Asta

Om du tänker efter....hur skulle det gynna dig att gå ner i vikt?

Håller med ovan (och har skrivit det tidigare) sök hjälp av kurator/psykolog utanför ÄS vården.
Sök för depression och ångest.

Du skriver ofta att maten inte är problemet.
Sök då annan hjälp.

Kram 💛💙💚

Anonym

Men du ville ju inte lägga in dig heller skrev du tidigare?kram

Svar: Vet inte vad jag vill...
Ida

Anonym

Det är ju individuellt såklart. Vad man äter..
Men ändå bra att se!

Elin

Måste hålla med dig om att det är just när man är i din sits som ätstörningsvården tyvärr är sämst, du behöver ju verkligen hjälp med tankarna, något jag oxå behövde och efterfrågade. Tänkte precis som du ang vikten, att det vore bättre att gå ner och bli jätte dålig, MEN det enda som händer då är ju att vägen tillbaka blir längre plus att du ändå inte får någon hjälp med dina tankar. Jag kämpade för att få hjälp när jag var i din sits men tyvärr fick jag ju ingen, trycket på psykvården gjorde att det liksom inte fanns påstod dom. Så jävla dåligt.
Blir förbannad för din skull känner jag, vill hjälpa men vet inte hur. Enda jag kan säga är väl att fortsätt tjata tjata tjata om rätt hjälp!
Kramar, Elin

Svar: Ja det är fruktansvärt dåligt om hjälp när man befinner sig i ett mellanläge. Då behövs verkligen stöd för att våga fortsätta framåt. Nej inget blir bättre av att gå ned i vikt..
Kram ❤
Ida

Anonym

Förstår ditt tankesätt men en viktnedgång skulle verkligen inte ta dig dit du vill. Har tänkt likadant.

Men sen kommer jag på vilket helvete det var.
Inte att gå ner i vikt men allt det fysiska som kommer till. Man blir ju helt knäpp..och ångesten man får pga kroppen inte får energi. Hur oresonlig man blir och hur tvångsmässig. Och hur ful man blir..hår, hy, allt. Folk ser på en på stan..ingen som vågar prata med en..

Nej..hur dåligt jag än mår över min kropp idag skulle jag aldrig gå ner igen. Och hur sjuk jag än är i mina tankar är jag i vart fall inte där. Och det är jag grymt tacksam för

Svar: Nej det är HEMSKT att va underviktig. Alla symptom mm. Fryser och är trött o yr o ångest. Kram
Ida

ajlimullersandvik.blogg.se

Shit, jag äter alldeles för mycket om detta är normalportioner.... jag fick lite halvoro nu...

Svar: Nej det ska du INTE ha! Detta är MINSTA möjliga. Helst ska man äta mer. Dessutom äter du kanske inte en jättestor frukost och stora mellanmål och kvällsfika? Man kan inte stirra sig blind på dessa bilder. Alla är olika. Lyssna till din kropp. Utöver detta ska det va bröd, smör, mjölk och frukt också.
Ida

Rebecca

Åh finaste Ida ❤️ Jag önskar så att du kunde få den hjälpen du behöver. Jag förstår din tankegång men jag vet med säkerhet att INGET blir bättre genom en viktnedgång. Man kan inte tänka logiskt och alla sjuka tankar blir bara så mycket starkare. Och det tror jag att du vet. Nej en viktuppgång kommer inte göra dig frisk men det ger dig möjligheterna att KUNNA bli det. Så länge du är underviktig kan du inte bly frisk, det är den hårda sanningen.
Och en sak till, du ska inte skämmas över det du äter, du ska vara STOLT för galet va du är stark som kämpar emot äs. Stor kram 💓

Svar: Asså tack så jättemycket! ❤ Jag har svårt att va stolt över att jag äter. Alltid varit nåt dåligt för mig. Försöker vända den tanken.
Vet att inget blir bättre av att gå ned i vikt. Stor kram 😍
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress