Har ni tänkt på att himlen aldrig är sig lik från dag till dag eller från minut till minut? Den förändras ständigt. Till synes kan den se likadan ut som för några minuter sedan men i själva verket förändras den hela tiden. Precis som vi människor. Vi är i en ständig process. Celler fönyas och vi lär oss nya saker om andra och om oss själva varje dag. Vi är inte samma person idag som vi var igår. Väldigt häftigt när man tänker på det. Igår va igår och nu är nu. Vem vill du vara idag? Du måste inte vara som du va igår eller som du va för 10 år sedan. Du behöver inte vara den du alltid varit. Du kan välja vem du vill vara och hur du vill leva idag. Du har makten. Du skapar din egen verklighet. Ens tankar har enorm kraft. Tänk snälla saker om dig själv och våga tro på dig själv och du kommer må mycket bättre än om du trycker ner dig själv och inte vågar tro. Du väljer. Du styr dina egna tankar.
Jag tänker mycket på detta. Känner att jag blivit mer fast i anorexin sedan jag började på Korallen. Känner att jag behöver "leva upp" till att vara en anorektiker när jag går på Korallen. Så fel! Vill sluta där men många tycker det är bra att jag har nån kontakt med vården. Men om det inte ger mig nåt? Är mest samma tjat som alltid och vägning. Suck!
Anonym

Då tycker jag du ska sluta där. Blev samma för mej på ett sätt. Bättre om du kan få hjälpen någon annan stans. För stöd & samtal behöver du men med annat fokus. Det är väl den vägen man använt för att folk ska se man behöver hjälp, fast eg fyller just äs ingen funktion längre men hjälpen behövs iaf. Frågan i ditt fall är väl vart du ska få den hjälpen.. dbt är ju kanon men det blir först efter skolan? Alltså, bli inte sjukare i äs vad du än gör. Koralken kommer inte lyckas fånga upp dej. Det är lite B där om jag ska vara ärlig! Kram

Svar: Hur blev det för dig? Hur upplever du Korallen? Jag behöver stöd o samtal men inte på en ätstörningsenhet. Blir fel fokus.
Stor kram
Ida

Anonym

Du är vuxen och bestämmer själv. Sök till allmän psyk om du tycker dem kan ge dig mer stödd och hjälp. Lyssnar på ditt hjärta. Du hör för mycket på andra och vill att alla tycker om dig och bekräfta dig. Men vad vill du? Ingen annan känner som du! Ingen annan kan ge dig råd! De är du som bestämmer hur ditt liv ska vara. Låter inte trigga dig från andra ätstörda. Du gå till Korallen för ditt eget skull och inte för tävla vem som är minst.... Eller vill du de? De är svårt att kämpar mot dem sjuka tankar.Men du har klarat så mycket i livet. Så kämpa för ett bättre liv.

Svar: Jag står i kö för bedömningssamtal ang dbt. Ska dit i februari. Tills dess händer nog inget. Ätstörningsvården hjälper mig INTE ALLS!! Tack, jag kämpar på!
Ida

CykelStyre

Magiska bilder! :-)
Kanske blir det för mycket fokus på ÄS när du är på Korallen. De ser EN sak och tittar bara på det, medan du egentligen fixar maten ganska bra på egen hand. Det är andra saker du behöver hjälp med, anser jag.
Kram

Svar: Tack snälla 😀 O förlåt att jag aldrig hör av mig längre. Har så mycket med skolan o mig själv o alla relationer här. Ja det blir alldeles för mycket fokus på maten o kroppen. Usch!
Ida

Asta

Vad vill DU? 💚

Svar: Vet inte. Less på ätstörningsenheten iaf. Hjälper inget!
Ida

Anonym

Ang korallen så är dom rara. Absolut. Sjukgymnasten riktigt bra. MEN det är bara mat-prat, lite pepp men ingen terapi. Hon jag hade var till och med emot terapi! Och blev stött och kränkt då jag valde privat terapi istället. Jag kan också det mesta om mat och kropp så det behöver jag inte utan hjälp att förstå mej själv, mitt beteende osv. Sen är hon specialist på äs hon jag går hos. Jag är osäker ibland och tvekar när det gäller storlek på matportioner gällande vissa livsmedel. Vad som är helt normalt ätande. Där är jag inte helt 100 men det är en så liten del av vad jag behöver. Jag är vilsen och behöver hitta mej själv igen. Nä svårt att förklara men någon terapi för du inte där och jag blir också lätt sjukare i sån miljö. Trivs bättre på en mat-neutral mottagning där alla olika patienter kommer och det inte osar sjukhus-mat i kantiner som det gör där. /L

Svar: Känner samma sak. Ingen terapi alls. Hur mår du nu? Kram
Ida

Anonym

Känner mej förstådd och bekräftad så det gör att jag nåt bättre. Lär mej, utvecklas mm så absolut bättre men har en bit kvar.. men känns hoppfullt. Är inte nere i någon djup grop men superlätt-stressad och HAR för mkt stress i min tillvaro tyvärr. Älskar familjen och en kurs jag går men jobbet tar mkt energi just nu och skapar kaos.. Hoppas du hade trevligt på Liseberg. Ska dit imorgon.

Svar: Låter som du mår ganska bra ändå 😊 Viktigt att se det positiva i livet. Vi hade jättekul igår 😃 så mysigt på Liseberg nu! Ha en fin stund där du också! Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress