30 november 2018

En smärtsam dag

Allmänt

 
 
Idag är en riktigt jobbig dag. Har sån SJUK smärta i rygg och nacke. Det eldar, sticker och hugger. Jag orkar verkligen inte med denna smärta! Den förstör allt för mig och ger mig ångest. Finns så mycket jag vill göra men inte kan pga min diagnos. En sån simpel grej som att gå på bio är omöjligt för mig. Kan inte sitta still i en stol 2-3 timmar. Då blir smärtan tusen gånger värre. Vill kunna lyfta och bära Otto. Vill kunna bära hem kassar från ica utan värk. Vill kunna sova utan att vakna varje natt av smärta. Förlåt att jag klagar men det är så jävla jobbigt! Ska försöka skicka iväg en egenremiss till en smärtklinik. Fick reda på att det va väldigt svårt att få komma intill där och då gick luften ur mig 😢 Måste få hjälp. Vill ha en smärtläkare som undersöker mig. Ska iaf köpa medicinen som läkaren skrivit ut nu. Hoppas hoppas slippa massa hemska biverkningar! Orkar inte med det. Försöker se det ljusa i vardagen men ibland går det bara inte och det får vara okej. En kan inte tänka positivt jämt. Kram på er! 
Camilla

Usch kan inte ens tänka mig hur du har det :( du måste ju få hjälp för din smärta!
Visst kan man väl söka vård var man vill? Har för mig att man har vårdgaranti på 90 dagar.
Stor kraam <3

Svar: Svårt att få vård tyvärr. Finns inget botmedel mot min diagnos. Finns få smärtläkare och inte mycket kunskap el forskning på detta tyvärr.
Ida

Anonym

Usch jobbigt. Hur har du fått dessa smärtor? Sen du föddes eller kom de i samband med äs och bara blir värre? När jag var på capio så fanns där en kvinna som haft äs länge och pga den konstanta undervikten utvecklat kronisk smärta. I hennes fall tror jag den aldrig skulle försvinna utan att behandlingen gick ut på smärtstillande och akupunktur. Träffade henne några år efter och hon berättade att smärtan minskat efter att hon nått normalvikt. Visserligen fanns smärtan kvar men den blev betydligt bättre och hon jobbade halvtid som butiksbiträde. Kanske var det ett sätt att komma ut och glömma smärtan för en stund +inkomst givetvis. Nu har jag inte träffat henne på ett tag men ser henne ibland när hon lämnar barnen på skolan, och hon ser ut att klara sig bra trots allt. Kanske blir du också bättre när du når normalvikt och ev testa på akupunktur? Kramar

Svar: Spelar ingen roll hur jag fått min värk. Vill bara fokusera på att bli bättre. Smärtstillande o akupunktur hjälper föga då detta sitter djupare och inte går att bota. Kan bli mildare för ett tag men kommer alltid tillbaka. Haft samma värk oavsett vikt. Skönt hon mår bättre iaf och jag ska försöka hitta strategier som mildrar smärtan. Kram
Ida

Nathalie

Så vidrigt och hemskt! Förstår att du inte orkar med det. Det måste ju ta så extremt mycket energi som kanske inte ens finns där från början ❤️ Hoppas verkligen att medicinen kan hjälpa något! Man blir ju så maktlös när det är såhär! Och man måste inte vara positiv! Det är ju väldigt svårt att vara det när så mycket tynger!
Kram ❤️

Svar: Ja precis. Det tar av energi jag inte har och då blir ALLT jobbigt! Minsta lilla blir ett berg. Vi båda förtjänar verkligen att må så mycket bättre 😘
Ida

MALIN

Usch då.... stackare! Hoppas att det känns bättre imorgon <3 Kram

Svar: Tack! Tyvärr lika ont 😥 Kram 😍
Ida

Matilda Berlin

Men hjärtat då! Det skär verkligen i mig att höra det här! Jag hoppas verkligen att medicinen hjälper <3 <3 <3

Matilda Berlin

Men hjärtat då! Det skär verkligen i mig att höra det här! Jag hoppas verkligen att medicinen hjälper <3 <3 <3

Svar: Tack för omtanken 😍
Ida

Anonym

Hej! Jag läser att du har otroliga smärtor. Men dem kommer väl inte från en dag till den andra. Och jag tro att du har haft så mycket ont i kroppen innan du fick diagnosen! nu hänger du upp dig på en ny diagnos. Plötsligt är de den diagnos som förstör ditt liv. DU ÄR INGEN DIAGNOS! DU ÄR IDA! Kom bort från att tycker syn om dig all alla dina diagnoser. Du KAN SÅ MYCKET MER. Hoppas du får nu riktig hjälp! Jag tro du måste hitta en väg att ta ut de mesta av ditt liv trots en kronisk sjukdom . Take care!

Svar: Tycker inte synd om mig själv! Nej jag är inte mina diagnoser. Aldrig påstått det. Tack o hej!
Ida

Sadine

Fina Ida! Blir ledsen över att du också lider av kronisk smärta. Det är fruktansvärt att leva med konstant värk och det medför många begränsningar i vardagen. Hoppas innerligt att du får specialistvård för smärtproblematiken inom rimlig tid.

Till Anonym ovan! Sluta tro en massa om Ida! Din oförstående kommentar blir inte heller bättre av att du slänger in några peppande ord. Tänk till lite!

Svar: Ja det är verkligen hemskt att leva med kronisk smärta! Folk som aldrig upplevt det kan inte förstå. Hoppas få träffa en smärtläkare men ser mörkt ut:( Tar du medicin?
Tack för ditt stöd ❤ Extremt oförstående och korkad kommentar av anonym. Så fegt att va anonym också. Hen vet inget om mig eller hur jag fungerar så tänker inte ta åt mig. Kram
Ida

Anonym

Hej ! Jag tro ingen vill dig goda råd Ida. De är medmänsklighet att tycker syn när nån annan har smärta.
Men smärta blir inte bättre om man har fått diagnosen. Kanske man för hjälp.?!
Flera år ätstörning och psykisk ohälsa sätter sig i kroppen.
Benskörhet, näringsbrist...
Spela inga roll varför har Ida smärtor.
Och till anonym : Jag tro sanningen kan göra ont och när man in sin egen lilla bubbla.

Svar: Förstår inte din kommentar alls.
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress