Snart knackar november månad på dörren. Tiden från augusti fram tills nu har verkligen bara rusat iväg tycker jag. Känns som jag nyss satt på balkongen i bikini och solade och nu är det dags att snart adventspynta. Älskar att göra det mysigt inför advent och jul. Hänga upp adventsstjärna, tända ljus och baka. Några måsten för mig under juletiden är glögg med mandel och russin i, hembakta pepparkakor på egengjord deg, hembakta lussekatter, vörtbröd, hemkokad tomtegröt, torkade fikon i mängder, nötter att knäcka, knäck att koka och självklart julgranen. Jag ska köpa en liten plastgran i år att ha här hemma för saknar att ha en gran men pallar inte med allt barr haha! Har ni äkta- eller plastgran? Gör ni egen pepparkaksdeg eller köper ni? När börjar ni pynta? Jag kommer sätta upp stjärnor och sånt helgen innan första advent tror jag och sen baka lussekatter till Lucia.
Det låter så mysigt med advent och Lucia och jul men sen får jag aldrig den där känslan jag önskar att jag fick. Vet inte varför? Kanske för att jag inte mår bra eller för att det inte går att få den där julkänslan som förmedlas i alla tidningar, bloggar och vackra foton? Kanske kändes det bara så när man var barn? Kanske jagar jag känslan för mycket? Hur känner ni inför att advent och jul nalkas?
A M

Alltså jaaaaaaa vad taggad jag blev nu. Mysigaste högtiden! Så gott med gröt och lussebullar!

Svar: Jaa verkligen mysigt med jul och advent! Lussebullar är mums!! 😃
Ida

Camilla

Sådär är det precis för mig. Man längtar innan och allt ska bli så mysigt men sen blir det ändå inte så :( jag tror att det beror på att vi inte mår bra. Jag pyntar och fixar ändå, det blir ju så fint. Jag har aldrig gjort egen pepparkaksdeg utan köpt färdig. Gjorde det förra året men var mest jobbigt att baka ut. Bakar lussebullar, köper nötter och massa fikon 😊 mums!

Svar: Ja så är det. Vi får göra det bästa av situationen och försöka fånga små mysiga tillfällen 😊 Man kan ju göra en halv sats deg. Vi äter mest deg så blir inte så mycket pepparkakor 😂
Ida

FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Men åh vad jag längtade till jul nu :)

Svar: Ja det är så mysigt!
Ida

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Men åh så mysigt inlägg! Dock så vill jag inte ens börja tänka på julstök förrän första advent ;)

Svar: Första advent är 3e december i år. Sent att börja julstöket då tycker jag ;) Kommer nog börja i slutet av november 😊
Ida

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Jag älskar julen och längtar så :)

Svar: Ja julen är så mysig! Men känner mig så ensam :(
Ida

Anonym

Hur tänker du om maten efter anorexin? Äter du alltid fem mål om dagen på bestämda tider? Eller lite hipp som happ som det känns som resten av världengör.
Vet inte hur jag ska förhålla mig till allt riktigt.

Svar: Jag äter regelbundet men inte efter exakta tider. Mäter, väger el räknar inget. Det är väldigt individuellt vad som passar en bäst. Kan va skönt med matschema i perioder.
Ida

ninna

Som barn var Julen mest bara paket, det väntade man på nu som vuxen uppskattar jag mer stämning, vara med familjen, varva ner och gemenskap. äkta gran Absolut aldrig plast! Julpynt och dekoration gör inte, finns redan hemma tillräckligt. pepparkakor bulla och fikonkaka bakar till mamma äter inte själv. degen själv inga halvfabrikat. du då? mamma gör all julmat själv till oss eko och gluteinfritt. Julmusik i kyrkan går jag på och julridning i terräng. så läser vi även psalmer och sjunger på afton. 1.12 kan Julförberedelserna börja då tar vi också dekorationerna fram. Granen hämtas först 23.12 och maten ett par dagar före afton. Julgubben kommer såklart till mina brors barn. Ni då?

Svar: Ja julen som barn va mest julklappar och tomte. Nu är det mer gemenskap och god mat. Bakar en del o gör godis. Hemlagat julbord. Går inte i kyrkan men kan gå på advent för så fint då. Julgranen kommer in några dagar före julafton :) Tomte har vi inte haft på många år då alla är vuxna.
Ida

Amanda

Alltså gud så sugen och taggad jag blev inför julen nu haha<3

Svar: Visst är det mysigt :-)
Ida

Anonym

Kan relatera till detta. Förväntar sig massor men blir ofta inte särskilt speciellt. Så se man på fb va mysigt alla har det med familj vänner fina hus med mysig inredning och godsaker. Hur alla verkar njuta osv. Är inte otacksam har både fin fanilj och snäll kille som jag älskar. Men alla andra tycks gå så gort fram i livet och redan vid 25 har folk barn och familj fast jobb mm. Känns obekant tycker jag. Men baka det gör jag. Hör till tycker jag med hembakta lussekatter och pepparkakor och gröt. Gärna risalamalta .men nötter och fikon det klarar jag mig utan.

Svar: Jag tror inte alla har det så himla bra och mysigt som de ger sken av. Så tragiskt att man ska jämföra sig med andra. Det mår man inte bra av. Försök att inte jämför dig med andra utan fokusera på det du har. kram
Ida

Anonym

Jag tror att julen blir eller upplevs annorlunda när man är barn eller har barn, alltså är förälder. Som barn har man förväntan och det är ren och skär glädje och som förälder lever man genom sina barn och när de är lyckliga blir man själv lycklig. Men är man varken barn eller förälder och även ofrivilligt ensam så är det klart att det blir depressivt eftersom julen är en högtid där det blir så uppenbart att allt i stort sett kretsar kring kärlek till familjen och att umgås tillsammans.

Svar: Absolut är det så. Julen är ju barnens högtid. Blir annorlunda om man har barn och är förälder. Ensamhet och jul är ingen bra kombination :-(
Ida

Anonym

Apropå det andra så ska det givetvis va julbak i mängder liksom julmusik. Men granen har jag helst i plast. Tycker det är både vackrare och så slipper man lukten och barren. Och känner mig inte brutal som hugger ner ett stakars träd som är hem och skydd åt små djur ❤

Svar: Ja julbak till julmusik är underbart :-) Så skönt att slippa allt barr dessutom är jag lite allergisk mot gran... Så plast fungerar bra.
Ida

cecilia

åå så mysigt inlägg!! :)

Svar: Julen är så mysig 😊
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress