29 mars 2017

Händer mycket

Allmänt

Tjoho!
Har ekat tomt här några dagar då det varit så mycket runt omkring mig att jag inte orkat blogga. Det har varit den mest omtumlande och känslosamma vecka sedan jag började här. Har gråtit och hulkat varje dag. Har känt alla känslor man kan känna på en och samma gång. Jag har funderat på att hoppa av linjen ena stunden för att i nästa verkligen stortrivas här. Har varit sjukt deprimerad men även skrattat! Har känt kärlek men även stor besvikelse. Det sköna i allt detta är att INGET handlar om min ätstörning. Jag är trött på att läsa bloggar om andra som är sjuka och andra som påstår sig vara friska men inte är det. Är trött på den världen. Jag funderar därför på att sluta blogga. Lämna allt som har med ätstörningar att göra. Vara mer här och nu och leva i den verkliga världen där riktiga vänner finns istället för bloggvänner som egentligen inte alls känner mig. Jag är verkligen inte min ätstörning och vill inte belysa den. Den ska inte få stå i centrum. Den ska inte få uppmärksamhet. Den ska utplånas! Har inte tagit ett beslut att sluta blogga än men tänker på det. Svårt att börja blogga om annat nu då folk alltid kommer fråga om min ätstörning. Den finns med mig fast jag vill inte fokusera på den mer. Gör bara det DU mår bra av. ❤
Anonym

Jag tycker du ska sluta blogga.
Inte för att jag inte gillar din blogg. Men det känns som du ofta fokuserar på det negativa och jobbiga som händer.
Just för att bloggen är din ventil.

Kanske är det bättre att inte lägga det på pränt? Det löser ju lixom ingenting.
Du äter..men du vill ofta skriva hur jobbigt det är.

Men du gör som du vill:)

Svar: Jag skriver ju av mig här så inte så konstigt att det blir negativt. Får se hur jag gör.
Ida

CykelStyre

Jag har aldrig sett ditt bloggande som något som kan stämplas som "ÄS". Du skriver om dig själv, om livet, om tankar, om glädje och sorg. Svårigheter, utmaningar och insikter.
Någonstans finns det väl en omsorg och glädje att dela med sig, liksom en förhoppning om att andra ska må bra av att känna igen sig och få inspiration. Och det är ju bara positivt. Dessutom är du personlig, utan att vara privat. Man behöver inte läsa många blogginlägg av dig förrän man får en känsla av beröring, närvaro. På något sätt så känner man dig, fast man ( = jag) aldrig träffat dig IRL.
Nä, ÄS står verkligen inte i centrum. Du är inte först och främst "sjuk". Du ÄR Ida, på alla plan. Jag ser dig som en hel människa, och det tror jag att de flesta som är här också gör.
Tänk på dig själv och ditt välmående, först och främst. När du mår tillräckligt bra kan du dela med dig. Men det är du som är viktigast, och vi andra tycker också att du är viktigast. När du mår bra, då mår vi bra också! :-)
Kram
(du vet var jag finns, om du behöver något)

Svar: Skönt att höra att du inte tycker att äs står i centrum. Vill inte ha en "sjuk" blogg men samtidigt har jag en sjukdom så det blir svårt att inte nämna den alls. Men jag är så mycket mer än en sjukdom. Tack för att du finns! Hoppas att du har det bra! Kramar
Ida

ellen

Funderar på samma sak själv...vill försöka skapa mig ett nytt liv och en ny identitet utan ätstörningen...gör det som känns bäst för DIG ida precis som du skriver, jag tror på dig (och skriver det för att jag menar det trots att vi aldrig träffats och att jag inte känner dig på "riktigt" men vi har trots allt haft kontakt rätt länge nu på olika sätt...)! Kramar!

Jenny

Skulle sakna din blogg om du slutade... men självklart ska du göra det som känns rätt för dig! Kramar

Svar: Åh ❤ Jag får se hur jag gör... Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress