Hej på er! Här har ni en obeskrivligt trött Ida. Varit så där förlamande trött idag och några dagar tillbaka denna veckan. En trötthet som jag inte kan beskriva med endast ordet "trött". Det räcker inte till. Jag orkar inte ta mig för ett skit. Blir bara sittandes här i soffan timme ut och timme in. Orkar inte resa på mig. Finns så mycket jag behöver göra men inget blir av. Igår (över en månad efter att jag flyttade från skolan) bar jag in min stora resväska full av kläder och massa andra kassar med diverse saker i från bilen. Har inte orkat bry mig tidigare. Behöver tvätta allting men orkar inte boka tvättid och än mindre tvätta. Känner mig så fruktansvärt lat. Jag skulle kunna sova mig igenom hela dagarna. Så känns det. Går emot dumma tankar ang maten och äter mer. Sjukt jobbigt. Men vill framåt. Blir så frustrerad när jag inte orkar göra något bara. Min omgivning förstår inte min trötthet heller. Blir inte piggare av att vila eller ta en promenad. Inget hjälper. Känner mig likgiltig. Som att inget spelar någon roll. Får panik över att dagen snart gått och jag har bara suttit i soffan och gjort absolut ingenting. Får tankar som att jag måste ta vara på dagen. Ta vara på livet. Men jag orkar inget annat än att sitta här 😦
Anonym

Kan det vara så att du blir trött av att veta att skolan är slut och att du inte har något mer att se fram emot? Att man liksom blir uppgiven av att veta att nu är man back to basic?

Svar: Nej jag har planer för hösten så det handlar inte om det.
Ida

Camilla

Tillåt dig att ha sånna dagar, vilodagar då du inte gör ett skit. Vi behöver återhämtningsdagar. Jag känner också mig lat här på Capio. Är ju inte hemma och gör någon "nytta" äter, pysslar, har lektion och samtal är vad man gör här. Perfekt tillfälle att träna på att känna sig lat. Men tankarna är ju dumma hela tiden. Det är tufft!

Kramar ❤️

Svar: Jag pysslar inte, har inga lektioner. Bara sitter o stirrar. Hemskt att det är så tycker jag. Orkar inte ta mig för nåt :( Hur går det för dig? Kämpa för livet ❤❤❤
Ida

Cilla

Ingen idé att kämpa emot tröttheten. Den finns av en anledning. Jag lovar att du blir ännu mera trött om du går runt och har ångest över allt du inte orkar. Skuldbelägg inte dig själv för det. Tvätten försvinner inte någonstans, jag lovar. Det som funkade för mig, säger inte alltid, är att göra små små mål varje dag. Även om jag har diskmaskin var det psykiskt och fysiskt tungt att fixa köket. Ena dagen tömde jag maskinen. Andra dagen lastade jag in mer disk. Jag avskyr att packa upp saker- tro mig! Det kan ligga i evigheter. Gör mål där med. Ta ut alla saker som hör till badrummet. Nästa dag saker som ska in i en låda. Ha inte för stora krav. Orkar du inte det heller så lovar jag dig att du kommer orka en annan dag. Du behöver inte rättfärdiga din håglöshet för någon. Det enda som spelar roll är det som sker just nu..

Svar: Jo jag blir trött av ångesten. Ångesten som kommer av att jag bara ligger här och inte gör nåt. Jättesmart att sätta upp små mål. Bättre att nåt litet blir av än inget alls. Tack för dina tips! Stor kram till dig ❤
Ida

Bella

Känner precis det samma i min depression. En rent ut sagt enorm trötthet! Nu har jag för visso flera tunga mediciner, men å andra sidan behöver jag ju inte dras med den ångest du känner. Dock hade jag ju just den där ångesten för några år sedan och den är hemsk!
Men vet du? Du är inte lat för att du vilar. Inte alls. Att ha ångest och må dåligt är en ständig påfrestning för kroppen. Dessutom tenderar vardagssysslor att bli betydligt mer energikrävande eftersom det krävs en sådan enorm tankeverksamhet för att man ska klara av att uträtta det. Din kropp går ständigt på högvarv - självklart är du trött! Det är som att springa ett maratonlopp dygnet runt.
Du gör allra bäst i att låta kroppen vila i den mån som behövs. Ta dig ut och gör saker som du mår bra av, isolera dig inte, ta hand om dig själv, tillåt dig att bara vila när det behövs. Det är det vinnande konceptet för att komma över tröttheten.

Svar: Asså så skönt att någon förstår min trötthet! Är ingen vanlig trötthet liksom. Orkar inte resa mig typ. Får tvinga mig själv upp från soffan varje dag. Hatar det! Vill va pigg och ha lust. Blir lätt att jag isolerar mig när jag är så här trött men försöker ta mig ut varje dag. Blir inte piggare av att vila heller. Stor kram
Ida

Camilla

Du sitter väl inte och stirrar varje dag, jag ser ju att du gör saker 😊 Det är bra på Capio men otroligt tufft. Man bryter med allt vad ätstörning heter. Äter sex gånger om dagen, sitter på en bänk 15 min om dagen annars är man inne hela tiden. Äter all typ av mat. Känslorna väcks till liv och jag har så mycket att bearbetat när jag har varit avslängd så pass länge.
Kram ❤️

Svar: Nej inte varje dag men ofta. Får tvinga mig själv ut på saker. Klart känslor kommer upp till ytan nu. Får du hjälp med dom?
Fortsätt kämpa! Du är på rätt väg 😍
Ida

elin

Tillåt dig själv att ha sådana dagar , vilodagar , det är viktigt!<3

Svar: Ja absolut! Bara det att det inte är dagar utan veckor jag kan va så trött. Eller månader :(
Ida

Alicia

Är i samma sits, det är så otroligt frustrerande. Om det känns bättre så har jag större delen av morgonen bara suttit och tittat ut i luften, du är inte ensam och det är helt okej att vara sliten ❤️ kram

Svar: Ja visst är det jobbigt! Mår så dåligt över det. Ta hand om dig 💜
Ida

Johanna Utterberg

Vad jobbigt! Hoppas det blir bättre.

Svar: Ja det är riktigt jobbigt! Orkar inget 😦 Tack
Ida

Ajli Müller

förfärligt, jag känner igen mig väldigt mycket dock <3 jag är sjuk i utmattningssyndrom, och det är inte enkelt.

Svar: Fy va jobbigt för dig :( Är du sjukskriven nu då? Ibland undrar jag om jag har utmattningssyndrom också... En psykolog trodde det men har inte gjort nån utredning hos läkare. Kram
Ida

Krisaren

Jag har också svårt att "fånga dagen" och begriper mig också på känslan av att vara handlingsförlamad.
Att inte vilja, orka eller bry sig. Eller, till sist bryr man sig, men det är ju bara för att man störs sig på att man inte bryr sig eller tar till vara på dagen. Det blir en enda ond spiral.

Och jag har också haft en sån dag..


Svar: Sånna dagar är jobbiga! Hoppas du känner dig lite bättre idag. Jag är fortfarande sjukt trött...
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress