30 juni 2016

Inställd dejt

Allmänt

En sorglig låt spelas på radion, det duggregnar ute och jag ligger i sängen med ångest. Återigen smällt i mig massa jordnötssmör, torkad frukt och choklad. Mår inte bra av det. Men gjort är gjort... Skulle träffat en kille över en fika på stan nu klockan tre. Men jag har avbokat. Känner mig usel som gjort det. Men har NOLL lust att anstränga mig att vara social och trevlig nu när jag mår som jag gör. Känns hopplöst att träffa nån. Mycket pga mig själv och mitt mående. Jag orkar inte dejta. Min terapeut tycker jag ska lägga allt vad dejting heter på hyllan ett tag framöver. Fokusera på MIG. Säkert bäst så. Bokar lätt in dejter men sen när det väl ska äga rum så drar jag mig ur. Så typiskt mig! Får skylla mig själv att jag är ensam. Har typ blivit skygg känns det som. Social fobi. Att umgås med andra kräver en enorm ansträngning för mig. Blir helt slut efteråt. Hur ska jag kunna träffa kärleken? Orkar ju inte. Därför jag planerar att skaffa barn på egen hand. Känns lättast så. Men innerst inne vill jag såklart ha en man/kvinna att dela livet med. Känns bara så hopplöst eftersom jag aldrig orkar ta mig ut.
Anonym

Är de rätt mot barnen att skaffa ett barn när man är inte stabil? Ett barn har rätt till ett bra liv. Ska barnet blir ansvarig på allt när du mår inte bra? Är de inte bättre att vara en bra moster istället? Ett barn behöver 24 timmar omsorg, 365 dagar. Jag förstår att du har den längtan efter barnen. Att du vill har ett normalt liv. Hur vill du fixa de ekonomisk? Tar hand om dig och fånga dagen Kraaaaaam

Svar: Det är inte aktuellt i dagsläget så du behöver inte oroa dig. Kram
Ida

Nina Frogner

Förstår att du tänker i de banorna ang barn o jag är övertygad om att du planerar allt i minsta detalj den dagen det blir aktuellt. Precis som du skriver ang din samtalskontakt, lägg dejtandet på vila tills du känner dig färdig annars finns risken att det inte blir bra. Ingen strävar väl efter att leva ensam, eller jo kanske, men jag är säker på att du kommer hitta den perfekta mannen/ kvinnan i ditt liv när du är redo för det.
Läste ditt svar på min förra kommentar... Jag förstår att det känns som om livet "rinner iväg" men det finns inte så mycket att göra åt det. Det går inte att skynda på ett bättre mående. Jag tror man måste gå igenom alla faser o bearbeta i den takten man mäktar med. Jag hoppas du åker till skolan o känner efter hur det känns att vara där. Kanske du hittar en vän för livet... 😊 Vilken utmaning att göra nåt nytt o bryta mönster o hitta nya.
Kramar 💗

Svar: Jag det kanske är bäst att lägga dejtandet åt sidan ett tag. Blir lätt destruktivt för mig med relationer då jag blir kär i kärleken. Nej man kan inte påverka tiden. Går inte att stressa fram hälsan. Får acceptera att tiden går och försöka göra det bästa av den.
Jag ska börja skolan. Är bara sååå ororlig!
Kramar
Ida

Anonym

Alla oroar sig för nya saker, så är det, men tror ofta man inte vågar erkänna det. Och apropå detta med barn, har man ett bra kontaktnät runtomkring sig så tror jag det går utmärkt att skaffa barn själv. Även den som skaffar barn tillsammans med nån kan ju börja må dåligt.. då har man ju nån som kan hjälpa en, men det kan man ha när man är själv också. Men visst måste man vara stabil först.

Svar: Absolut är det det så. Många anser att man ska va två för att skaffa barn. Att man ska ha god ekonomi o va frisk o bo stort. Men hur många barn har inte växt upp utan det o ändå mått bra? Viktigast är ändå kärleken.
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress