29 juni 2015

Hjärtesorg

Allmänt

Vilken förmiddag! Är helt slut nu. Ringde mamma i morse och frågade hur kissen mådde idag. Han har bara blivit sämre och sämre de sista dagarna. Han bara sov och kunde knappt gå. Åt inget och drack ytterst lite. Andades tungt och vinglade fram. Vi beslöt oss för att åka in med honom till veterinären idag för avlivning. Han va så mager så mager. Fick en tid klockan ett idag. När jag och mamma kom hem vid lunch så låg han inte på mattan i badrummet där han alltid ligger... Jag hittade honom under sängen. Död. Jag fick panik och började storgråta så tårarna sprutade. Mamma blev helt chockad och skakade som ett asplöv. Han va helt stel när vi tog i honom. Ögonen va timma, tungan blå och nosen kall. Sååå fruktansvärt hemskt!!!! Älskade kisse <3 Han blev 20 år så han va gammal men det känns inte lättare för det. Vi virade in honom i en filt och la honom på sängen. Jag satt och grät bredvid honom och höll hans tass. I morse levde han men mådde inte bra alls sa mamma. Han hade försökt gömma sig under sängen för han kände på sig att han skulle dö tror jag. Sån tur att Turbo va på dagis när det hände, vet inte hur han hade reagerat annars? Trodde inte att jag skulle bli SÅ ledsen. Men känslorna bara vällde över mig. Jag tog honom invirad i handduken och så körde vi till veterinären med honom. Han kommer kremeras och hamna i en minneslund dit man kan gå om man vill.
Fy fan va jobbigt detta va/är! Hoppas han somnade in lugnt och inte hade ont. Kommer bli tomt nu. Han har varit en del av mitt liv sedan jag va 10 år. Fruktansvärt att mista husdjur. Mitt hjärta blöder. Vila i frid älskade Kasper !
Anonymisen

Tänker på dig!<3 han levde ett bra liv, och som du skrev så somnade han in hemma, och hade inte ont. Han hade levt ett långt och bra liv, och nu får han vila lungt. Tungt är det för dig, men tänk på hur bra han hade det! Kram på dig, du finns i mina tankar!<3

Svar: Jo jag försöker tänka så. Men va så hemskt att se honom alldeles stel och blå om tungan och tom blick. Usch! Kramar <3
Ida Jansson

Sarah

Va tråkigt :(

Svar: Ja :(
Ida Jansson

Lovisa

Jag ryser när jag läser detta, dina ord får mig att beröra så oerhört. Ville bara tala om att jag tänker på dig <3 Tur att din mamma var i närheten, att du inte var ensam. Att förlora ett djur är som ett förlora en familjemedlem, det gör så fruktansvärt ont. Du verkar vara sådan fin tjej, som ovan skrev, han kunde inte haft ett bättre hem. Fina du, vad jag önskade jag kunde göra något för dig, dina bilder bara säger smärtan, känner så med dig! Tusen kramar till dig <3

Svar: Tack snälla du! Va fint du skriver <3 Ja ens husdjur blir som syskon. Så tomt nu :( Kramar <3
Ida Jansson

N

Åh nej vad tråkigt och jobbigt.. Styrkekramar till dig!

Svar: Ja så hemskt tomt nu... Kramar
Ida Jansson

Cykel Styre

Döden är inte vacker, även om det är en del som påstår det. Livet är vackert och det är där vi ska vara, det vi ska minnas. Sorgen är förstås fruktansvärd men du får försöka trösta dig med allt kul och fint som ni hade tillsammans, alla mysiga stunder och tilliten som finns mellan ett djur och dess "ägare" (konstigt ord, kan man äga ett djur?).
Att krypa under sängen när det är dags är typiskt för katter. Men du kan var lugn över att han var där han skulle, att han kände sig trygg. Han slapp vara i en främmande miljö, kände ingen skräck. Djur läser av oss människor väldigt väl och de förstår att något är fel när det är dags för avlivning.
Det du beskriver har jag fått vara med om flera gånger, tyvärr. Man kan aldrig förbereda sig för känslorna, den hemska förlusten.
Men det är bra att du är ledsen, fullt ut. Det kommer att kännas bättre sen. De positiva minnena kommer att ta överhand igen. Men nu är det bara hemskt, och det är som det ska vara. Tyvärr.
Ingen kärlek utan sorg. Det får vi alla lära oss, för eller senare. Men vad vore livet utan kärlek? Inget liv alls.

Svar: Vi "ägde" då inte vår kisse iaf. Han har varit egen och envis och gått sin egen väg från dag ett. Jag avskyr farväl och avslut. Så rädd att han hade ont eller va rädd. Han låg i en pöl av kiss... vet inte varför. Ååå älskade kisse <3
Ida Jansson

Cykel Styre

Urinblåsan stängs av en ringmuskel och efter döden slappnar muskeln av. Därför blir det en pöl. Helt naturligt. Men det var ju också ett tecken på att han inte var helt uttorkad och led av det. För honom var det säkert det tryggaste och bästa sättet att dö på.
Det är av samma orsak som ögonen blir helt svarta. Pupillen som reglerar ljusmängden slappnar av och då blir det helt öppet (svart), vilket blir väldigt uppenbart på en katt. Ingen puls och öppna pupiller är två tecken på att döden inträtt. Likstelheten börjar tillträda efter någon timme och efter något dygn försvinner den gradvis. Helt naturligt, som sagt.

Svar: Tack för upplysningen!
Ida Jansson

Kajsa-Stina

Tusen kramar till dig vännen <3 Förstår chocken som måste blivit då du fann honom där under sängen men jag lovar dig att han har det bra nu. Han har inte ont och det bästa av allt var att han fick somna in själv utan att behöva avlivas på sjukhus. Tänker på dig och sänder massa styrka! <3

Svar: Tack fina du! Hoppas han har det bra i katthimlen <3 Har du husdjur?
Ida Jansson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress