Godmorgon fina ni! Livet rullar på som vanligt. Jag kan inte kalla det för ett liv iof. Mer en tillvaro, en existens. Min tillvaro rullar på som vanligt kanske jag skulle skrivit. Jag kämpar. Krigar. Har en del krokar ute för att få annan hjälp än enbart samtal på psyk som det ser ut just nu. Blev väldigt besviken sist jag var där. Kände att jag blev bestraffad och mamma blev SÅ arg för hur de tänker på psyk. De jobbar verkligen efter så konstiga och sjuka regler som INTE gynnar patienten. Ska dit imorgon igen. Får se hur det går...
Nu vill jag tipsa om en serie som sänds på svt. Nämligen "Kalles och Britas sex liv" (inte om deras sexliv haha). Asså den är SÅ BRA!!! Blir djupt berörd av deras reportage. De provar på att leva sex olika liv, liv som inte är enligt normen. De hälsar på människor som valt att leva på ett annat sätt än den vanliga "svensson" gör. Människor som följt sina drömmar och lyssnat inåt. De som valt att leva ett liv de mår bra av. Igår besökte de ett par som flyttat från Göteborg (där de levde ett "vanligt" liv med jobb osv) till Lofoten där hon studerar och han jobbar med fiske tror jag. De bodde i ett hus med milsvid utsikt över bergstoppar, med vandlingsleden inpå husknuten och vilda får i trädgården. Magiskt! Kvinnan i paret hade tidigare lidit av ångest men va nu helt fri från den. De älskade sitt nya liv.
I ett annat avsnitt besökte de ett kollektivhus där det bodde både äldre, yngre par med barn och singlar. Där alla hjälptes åt med matlagning, trädgård, fixa huset osv. Ingen arbetade heltid. De hade mysiga middagar ihop varje kväll och hjälpte till att passa barnen i huset. Jag blev kär <3 Skulle verkligen kunna tänka mig att bo så. Slippa vara ensam. Äta ihop med andra. Hjälpa varandra. Ha en gemenskap. Bli en familj. Tänk att bo så som ensamstående med barn, drömmen ju. Finns massa människor som kan ställa upp att passa barnet och det får en stor familj och en uppväxt på landet. Började googla det kollektivet och blev sugen på att resa dit och hälsa på. Ligger väldigt långt härifrån, nära Gävle tror jag, men tänk att testa på att leva så ett år typ. Bryta upp med allt gammalt här och leva helt annorlunda. Vore så utvecklande!! Nu är det inte så lätt att få ett rum där, krävs många möten, utvärderingar och säkert att stå i kö.
Ville bara tipsa om denna serie. Så fin på alla sätt och vis. Man får även följa Kalle och Brita hos psykologen där de tar upp sina olika drömmar om hur de ska leva sina liv. In och kolla :-) Stor kram!
Therese

Det är verkligen sjukt att man ska behöva vara frisk för att orka vara sjuk i Sverige - det är så mycket kamp hela tiden.

Svar: Verkligen! Varit nära att lägga ner allt vad psykvård heter faktiskt!
Ida

Ellen

Psykvården i Sverige är ett skämt många gånger, tyvärr. Hoppas du får bättre hjälp snart! <3 Och tack för serietipset, har varit sugen på att sen den innan och nu blev jag ännu mer taggad!

Svar: Verkligen kass vård!! Inte blivit hjälpt alls. Bara mått sämre. Bett om inläggning och läkare men nej det är inte det jag behöver tydligen... Suck! Går det inte framåt så straffas jag för det. Så galet!
Ja se den serien 😃 Såå bra!!!
Ida

Anna

Jag kollade lite på den serien förut, håller med om att det är bra med alternativa sätt o leva på. Dock kan ja tycka att det blir lite fel när man jobbar mindre eller inte alls och ändå använder vägar, skola, läkarvård mm. Allt sånt som betalas av de som faktiskt jobbar och betalar skatt! Tycker vi i Sverige tar så mycket för givet, att allt sånt bara betalas... tycker egentligen att om man slutar jobbar så borde man inte få använda nånting som samhället erbjuder! Då skulle nog fler inse hur mkt skatterna betalar.

Svar: Asså alla betalar ju skatt. Även jag som inte har möjlighet att jobba. Betalar lika mycket skatt som andra. Så hur skulle samhället se ut om de som inte har jobb inte ska få vård eller använda våra vägar? Det fungerar inte. Sen arbetade de i kollektivet men inte heltid. Men även om man jobbar deltid så betalar man ju skatt.
Ida

Anonym

Brukar kika ibland på den serien. Rätt så bra faktiskt. Just kollektivet skulle jag nog aldrig klara av tror jag. Gillar att komma hem och bara vara efter allt ståhej under dagen. Bara varva ner innan allt drar igång igen. Gården tror jag ligger närmare falun, dvs i dalarna och inte gövleborg som gävle ligger i. Kramar

Svar: Ja Falun va det nog :) Beror ju på vilket liv man lever. Jag som är sjuk och inte kan arbeta just nu skulle trivas bland människor och den gemenskapen. Man har ju sitt eget rum/lägenhet i kollektivet så man kan va ensam om man vill. Jag har bott på flera internat och älskat det så tror det skulle passa mig :)
Ida

Matilda Berlin

Guuu vad spännande det lät!! TACK för tipset fining! <3

Svar: Varsågod:) Tycker du ska spana in den serien 😃
Ida

Nathalie

Tråkigt att du får så dåligt bemötande och kass "hjälp" från psykiatrin :( Tack för tipset om serien! Det låter härligt, dock skulle jag bli totalt tokig av att bo med massa andra :P Jag tycker absolut du ska testa något sånt där! Det går ju alltid att flytta tillbaka om det inte skulle vara något, men då har du i alla fall testat! :D
Kram<3

Svar: Ja det är trist. Skulle behöva en Bettan :) Haha tänkte på dig när jag skrev inlägget. Att detta skulle inte Nathalie trivas med haha! Vore kul att testa tycker jag :) Gillar ju internatlivet :) kram ❤
Ida

Emma Engström

Tack för tips verkligen!! :D Kram och lycka till imorgon!

Svar: Varsågod:) Tack snälla 🌸
Ida

Netti Starby

Nej fy vad tråkigt att du blir illa behandlad och det är verkligen sjukt att det ska vara så. Tack för serietipset! <3 Kramis

Svar: Ja det kändes orättvist! Varsågod 😊 Ha det fint 🌸
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress