Hej!
 
Jag är ett vrak just nu. Har inte sovit ordentligt på flera nätter i rad. Det är verkligen fruktansvärt att inte kunna sova fast en är svintrött. Orsaken är att jag vaknar varannan timme och måste upp och kissa men när jag väl kissar så kommer det nästan inget. Det är inte urinvägsinfektion utan beror på annat. Sovit max fyra timmar de senaste nätterna och det gör att mitt allmäntilstånd dalar rejält. Ångesten ökar och jag blir mer lättirriterad och trött om dagarna. Kan inte sova på dagen heller. Kroppen kan likosm inte koppla av. Inte hjärnan heller. Hela jag går på högvarv. Längtar SÅ efter en hel natts sömn!
I eftermiddag ska jag träffa en arbetsterapeut på psyk. Vi ska prova ut ett tyngdtäcke till mig. Vet inte hur sådant fungerar alls, någon som vet? Jag hoppas få ett täcke och att det kan hjälpa mig att koppla av och få bättre sömn och mildra min ångest och oro. Har du erfarenhet av tyngdtäcke så berätta gärna om dina erfarenheter :-)
 
Annars då? Önskar jag kunde skriva att jag mår bra och har massa roligheter inplanerat. Att jag är pepp på livet. Men nej, tyvärr inte. Det är svårt att bli frisk i en miljö där en befunnit sig under hela sin sjukdomsperiod. I en stad där allt förknippas med gamla minnen som inte alltid är så ljusa. Att bara gå hemma i samma spår leder mig inte framåt. Men just nu kan jag inte flytta. Att flytta bara för att känns inte rätt heller. OM jag ska flytta behöver jag ha en sysselsättning i den nya staden. Läsa eller jobba eller nåt annat. Vill inte bara flytta och bli sittandes i en annan lägnhet i en annan stad. Jag känner bara att jag behöver mer stimuli för att bli motiverad till att skapa mig ett annat liv. Finner NOLL inspiration här. Behöver se nya fasader, nya människor, känna nya dofter, gå vilse i en ny stad, besöka nya cafèn. Det är så lätt att fastna i gamla mönster här.  Hittade en så inspirerande blogg jag verkligen blev varm i själen av att läsa ( http://livetpabacken.com )
 
Jag kämpar och tar mig framåt viktmässigt men sen då? Vill så mycket mer än detta. Vill inte att enda gången jag är social är de gånger jag går till psyk och pratar med min terapeut. Samtidigt orkar jag inte umgås med nån i dagsläget. Vill bara komma ur den här "fasen". Komma till nästa steg på trappan. Komma upp en bit så jag kan vidga mina vyer. Så sugen på att åka iväg nånstans. Blir ensam isf. Äta hotellfrukost, promenera på nya gator, shoppa lite nytt till garderoben som inte är uppdaterad sedan 15 år tillbaka typ, komma hemifrån. Kanske ska jag göra nåt sådant för min egen skull när jag fyller år? Bara dra. Kanske blir jag ledsen av det iof? Att va ensam och få mer tid att tänka. Usch, vet verkligen inte vad jag vill? Skulle behöva något konkret att se fram emot. Något att kämpa för. Funderar ibland på att söka till Livslinjen igen nästa år (en linje på Dalslands folkhögskola jag gick 2016-2017). Skulle helst vilja söka till deras utbildning "äventyrsguide". Men får inte gå nån kurs eller utbildning så länge jag har sjukersättning. Vet heller inte om jag skulle palla med en utbildning på heltid? Gå från noll till 100% är inte så smart kanske... Vill bara ifrån min vardag. Vill ifrån mitt "ickeliv". Vill vidare. Måste igenom en helvetesperiod först för att kunna komma dit. Måste stå ut i ångest, mörker, panik, tårar och självhat. Måste genom elden.
 
Nathalie

Jag har ett tyngdtäcke på 11 kilo och det är BÄSTA som finns! Jag fick dock bekosta det själv eftersom psyk här tyvärr inte skriver ut, svindyrt, men jag fick det i present som tur var!

Förstår att du längtar efter andra saker, det är så lätt att fastna och jag förstår att sjukersättningen begränsar ännu mer. Sjukt att det ska va så! De borde uppmuntra till lättare aktiviteter.
Kram ❤️

Svar: Åh va skönt det hjälper dig 😍 Men surt att du va tvungen betala det själv även om du fick det som gåva. Vet att det är sjukt dyrt!
Ja de borde hjälpa en att komma vidare ut i livet men nej 😔
Kram fina ❤
Ida

Anonym

För att ta sig vidare så måste man bryta med det gamla invanda. Så länge man inte förändrar så kommer man inte vidare. Så är du missnöjd nu, så förändra och våga göra annorlunda. Du har ju inget att förlora. Snarare allt att vinna med tanke på din ålder! Så gör en lista och börja bocka av❤

Svar: Jo jag vet. Börjat förändra men tar tid. Vill vidare ❤
Ida

Helena

Jag har ett tyngdtäcke sedan fem år tillbaka och jag kan knappt sova utan det. Jag älskar det! Hoppas det kan hjälpa dig att sova! För mig har det varit en väldigt stor hjälp ❤️

Svar: Så bra att det hjälper dig :-) Hur mycket väger det?
Ida

Camilla

Förstår att du känner dig som ett vrak om du har sovit dåligt den senaste tiden, sömnen är så oerhört viktig. Jag har bara provat kedjetecke och bolltäcke, tycker bäst om kedjetecket.
Om du har råd så tycker jag att du ska unna dig något som du vill, åka nånstans och bara koppla av. Behöver kanske inte vara alltför dyrt. Du om någon förtjänar det, som kämpar varje dag och så har gjort i många år.
Kramar ❤️

Svar: Ja jag mår så mycket sämre då jag inte får min sömn. Sover du bra? Hoppas få ett kedjetäcke men först är det en utredning som ska göras... suck! Ja en övernattning med hotellfrukost är inte gratis precis... Vet inte var jag vill åka men får kika lite. Tack för dina fina ord <3 Kram
Ida

Linda

Har ett kedjetäcke på 12 kg. Det är guld värt.
Sen på dagen mot min ångest har jag en kedjeväst som har tyngd på axlarna den väger 5 kg. Din arbetsterapeut kan vissa dig en.

Svar: Åh va bra :-) Min arbetsterapeut hade bara täcken vad jag förstod det som. Väst låter intressant. Bär du den på dig över kläderna?
Ida

Therese

Det är verkligen hemskt att inte få sova ordentligt :( Har velat ha ett tyngdtäcke jättelänge, men tycker att det är så mysigt att dela med min sambo och det fungerar ju inte då.

Svar: Ja det är fan tortyr att inte få sova! Kan du inte skaffa ett eget ha ha ibland? Så kan ni dela ert vanliga täcke de andra gångerna?
Ida

Matilda Berlin

Men fyyyy så jobbigt!! Tänker att det med kissandet kanske har med vana att göra? Har perioder där jag vaknar varje natt och måste springa, trots att jag kanske inte är kissnödig. Även om det är sjukt jobbigt, försök att kanske inte springa upp. Till slut så kanske det ger sig =) KRAM fina <3

Svar: Ja det är skitjobbigt att inte kunna sova. Påverkar mig väldigt negativt. Nja, jag vet vad det beror på och hoppas det blir bättre med tiden... KRAM <3
Ida

Helena

Jag tror det väger 8-9 kg 😃❤️

Svar: Okej :-) Vi pratade om upp till 16 kg :-o
Ida

Helena

Okej! För mig är 8-9 kg precis lagom 😃 det är så olika vad som passar en bäst! Hoppas du blir hjälpt av det! Kram

Svar: Ja alla är vi olika :) 16 kg låter tungt tycker jag... Kram
Ida

Camilla

Jag sover oftast helt okej. Jag tar melatonin 8 mg två timmar innan sängdags, utan dom hade jag nog inge sovit så bra.
Jag kan varmt rekommendera det då det är kroppens eget sömnhormon och du får inga biverkningar av det. Hoppas att din sömn snart blir bättre.
Kramar ❤️

Svar: Tack för tipset! Var köper du det?
Ida

Camilla

Det finns tyvärr inte receptfritt utan får det utskrivet av läkare. Kram

Sara

Jag har ett tyngdtäcke på 11,5 kg och det är fasen det bästa som finns!! Har även fått en tyngdväst (el ja låna som det så fint heter där jag bor) även den är underbar, lite svårt o bära runt på sitt täcke när man rör sig i lägenheten så kolla upp om du kan få möjligheten o prova även en väst, den är guld värd!!!

Svar: Ska ta upp ang väst! Är ju svårt att gå runt med ett täcke som du säger. Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress