Vilken sommar vi har haft sedan i maj hörrni! Helt galet! MEN det är inte bara av godo. Många konsekvenser blir det av denna ihållande hetta och torka vilket jag tycker är otäckt. Jag är en person som verkligen brinner för vår miljö och klimat. Läste en gymnasieutbildning med inriktning på just miljö. Läst miljöpolitik och miljöjuridik mm. Läst om hur vårt sätt att leva här i västvärlden förstör för hela jorden. Mår så dåligt av alla utsläpp och köttkonsumtion som är den största boven i dramat. Att Donald Trump vägrar samarbeta för en bättre miljö gör mig SÅ förbannad!! Allt handlar om pengar och makt för honom. Vi behöver alla samarbeta för att vi ska kunna fortsätta leva här på jorden. Tänk på nästa generation! Det blir mer och mer naturkatastrofer som stormar, tsunamis, översvämningar, extrem hetta och torka. Haven är fulla av plast, regnskogar skövlas och djur utrotas. Allt pga oss! Mår illa av det! Nu behövs det regn och det mycket! Våra vattenreserver börjar sina, det är hög risk för bränder som kan utplåna stora arealer och tvinga folk att evakueras, djur dödas pga torkan och skörden är förstörd. Priser på mjölkprodukter kommer stiga, kanske får vi inga äpplen i höst, löven gulnar och faller av redan nu. Tänker du på miljön? Mår du dåligt över hur vi misshandlar vår egen planet? Eller är du en sån som inte tänker på sånt här? Lever i nuet och tänker att det löser sig? Att lilla du ändå inte kan påverka? Det kan du. Minsta lilla är bra. Gör vad DU kan för att dra ditt strå till stacken. Uppmana andra att göra det samma. Det är inte bara av godo som vi haft 30 grader och sol i typ tre månader. Jag hoppas regnet kommer snart. Det behövs!
Själv har jag legat vid sjön och lyssnat på musik för att stå ut i värmen som jag faktiskt inte mår bra av alls. Även badat med hundarna. De mår inte heller bra i hettan. Tänker även på alla gamlingar som har det tufft nu ❤ Ett gäng hade flyttat ut bord och stolar och satt och fikade och solade mitt i sjön 😅 Såg härligt ut!
Anna

Jag tänker på miljön hela tiden, och skänker ofta pengar till olika organisationer. Försöker även plocka skräp så ofta jag kan och spec när jag är utomlands! Källsorterar och kör miljöbil, men självklart känns det ibland som att det man gör inte gör nån nytta i det stora hela 😔 men tror ändå att man sprider det man gör så kmr ändå fler o fler göra det. När jag plockade skräp vid stranden när jag var i Frankrike förra året få började faktiskt flera andra turister göra samma sak, så känns ju ändå bra:)

Svar: Härligt att ditt initiativ att plocka skräp smittar av sig :-)
Ida

Anna

Vill tillägga att jag reser nästan aldrig utomlands, försöker hålla det till 1 gång per år

Svar: Bra att du gör så mycket för miljön <3 Jag reser aldrig och har inte flugit på 15 år tror jag. Flygen är en STOR bov. Tåg är mycket bättre men tar ju mer tid och man kan inte nå alla destinationer med tåg men man kan ju minska sina flygresor så gott man kan.
Ida

Gaby

Usch ja.. jag har riktigt miljöångest. Förstår inte att alla inte bryr sig mer 😕

Svar: Nej jag fattar inte hur man kan blunda för det!? Mår riktigt dåligt över hur vi behandlar vår planet.
Ida

Emma Engström

Njuter verkligen av värmen, men förstår helt att det inte är bra för naturen och djuren att det är knapert med vatten. Vi får hoppas på lite regn! Kram

Svar: Ja nu måste dét komma regn för allas skull! Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress