11 juli 2018

Besviken

Allmänt

I måndags var jag på grupp-dbt igen. Va besviken sist jag var där då det inte motsvarande mina förväntningar alls. Hoppades det skulle kännas bättre denna gång men nej :( Va ÄNNU SÄMRE denna gång! Asså seriöst så fattar jag inte vad han som håller i det tänker på? Han är så jävla kass "ledare" eller "pedagog" eller vad det kallas. Han är ju skötare eller terapeut så han ska ju kunna detta men ingenting är seriöst och vi satt och fikade i typ 40 minuter 😲 Innan dess va det småprat om väder o vind och i kanske fem minuter pratade vi om känslan avund som var dagens känsla. Men ingen av patienterna hade nåt vettigt att säga om känslan och bara två stycken hade gjort hemuppgiften. Jag hade SÅ mycket att prata om i ämnet men svårt att göra då ingen annan tar det seriöst. Nämnde iaf vad jag tänkte på men upplevde att ingen lyssnade. När vi fikat i 40 min fick jag nog. Frågade om vi skulle ta upp något vettigt för annars kan jag lika gärna gå. Nej fick jag till svar så tog mitt pick och pack och gick. Då hade en person redan gått... Känns så trist för jag har verkligen sett fram emot att börja DBT. Vill utvecklas, vill ha hjälp. Men detta känns verkligen bara som ett dagis. Så besviken 😔 Ska ta upp detta med min terapeut efter hennes semester.
Tisa

Men åh, vad tråkigt! :(
Jag har också varit med i en ångestgrupp där folk kom och gick precis som de kände för. Alla gjorde inte läxor o.s.v. Det kändes inte bra.
Ni fick inte skriva på något "kontrakt" antar jag?
Det är väldigt synd att du inte får ut det du vill av dbt:n. Att det känns som ett dagis. För om det skulle vara bra ledare och deltagare som tar det på allvar så är dbt verkligen så bra!
Hoppas att din terapeut tar det på allvar när du berättar!
Kramar

Svar: Jag har skrivit på ett kontrakt tidigare. Nu hoppade jag in i denna grupp och de har gått sedan i mars i år. Kommer o går folk liksom. Ja precis, hade ledaren varit bra och ansvarsfull och styrt upp det hela skulle det kunna vara bättre. Även om deltagarna va mer mogna.
Ja hoppas hon lyssnar på mig för tänker inte fortsätta annars. Sandlådenivå på det hela tyvärr 😞 Kram
Ida

Gaby

Vad tråkigt 😕. Hoppas att det kommer bli bättre annars tycker jag att du ska berätta för någon som bossar att ledaren inte tar det på allvar.

Svar: Verkligen aåå tråkigt! Hade sett fram emot detta. Att få bra verktyg mm. Ska börja med att klaga till min terapeut. Kram
Ida

Allt oviktigt

Tycker absolut att du ska skicka ett mail till chefen för mottagningen/kliniken eller vad det nu är. Ger det inget så är det bara slöseri med tid

Svar: Vet inte vem som är chef... Ska klaga till min terapeut när jag träffar henne nästa gång flr detta är INTE okej.
Ida

Mia

Vad trist Fina 😔. Vi hade bra ledare även om första omgången, var den första ggn för dem med. Sen nästa gång gick vi igenom hela pärmen. Finns det ingen annan ledare, eller någonstans du kan klaga på honom? Det ska ju ge dig något bra ❤, och verktyg för framtiden. Kram Mia

Svar: Verkligen så trist! Finns en grupp till men kan inte på tisdagar tyvärr :( Ska prata med min terapeut om detta efter hennes semester. Kram ❤
Ida

Camilla

Men gud så tråkigt! DBT ska ju vara till hjälp och meningen att man ska få ut något av det. Har du bara grupp eller även enskilda samtal?
Kraam <3

Svar: Enskilda samtal också. Ska ta upp detta efter hennes semester. Kram
Ida

Maria

Nää vad tråkigt att det var så. Jag gick i DBT i 15 månader och från början hade vi en ledare som var toppen och hon var jätte bra på att ge mycket beröm och positiv feedback, sen efter kanske ett halvår fick vi byta ledare till två nya och då vart det inte alls som innan. Jätte stelt och tråkigt och de gick bara efter boken hela tiden, fans aldrig rymd för att prata om nåt extra som hänt eller så. Så tyvärr så funkade DBT inte bra på mig, men jag tror att det är en bra behandling om man har "bara" borderline. Jag har ju bipolär sjukdom också.

Svar: Så synd att det ska hänga på vilken ledare man får. Jag kommer inte fortsätta i denna grupp. No way! Jag vet inte ens om dbt är rätt för mig då jag inte passar in på allt i diagnosen "borderline".
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress