Hej fina ni :-) Jag blir så jävla trött på vädret idag haha!! Gick ut för att sätta mig och sola lite (med jacka på) men så kom molnen och jag gick in. Då kom solen tillbaka och jag gick ut igen men gissa vad? Då blev det moln igen så nu har jag gått in och tänker inte gå ut igen trots att solen lyser, blev så förbannad hahaha :-)
Varit på DBT idag och det va så skönt! Kände mig verkligen lugnare och stärkt när jag gick därifrån. Betade av saker som ger mig ångest och det är inte konstigt att jag haft sjukt mycket ångest sedan sist jag va där. Hänt saker som verkligen triggar igång min ångest och en sådan sak är stress. När jag är stressad för jag hemsk ångest. Nån som känner igen det? Jag har gått från att typ inte ha något att göra om dagarna till att ha något VARJE dag. Det har skapat enorm stress. Har nog blivit lite för mycket. Inte haft tid till mig själv liksom. För friska personer är det inget konstigt att ha fullt upp varje dag men jag behöver dagar som är tomma då jag kan ta hand om mig själv och bara vila upp mig. Samtidigt är det kul att ha aktiviteter. Sen händer det annat i mitt liv jag inte skriver om som också skapar ångest. Känns iaf bra att vara igång med terapin och snart börjar gruppen. Även fått en läkartid i maj. Tror detta kan bli bra men det tar tid. Att gå i DBT är sjukt tufft. Gör man inte framsteg så får man sluta behandlingen vilket jag tycker är bra. Ingen idè att gå i behandling om den inte hjälper en. Då får platsen gå till någon annan. Inom ätstörningsvården är det ofta tvärtom, att ju sjukare du blir desto mer hjälp får du. Så fort vikten är bättre och du börjar må hyfsat så skrivs du ut. Det är ju DÅ man behöver som mest stöd!! Så sjukt! På MHE var det inte så. Där får man sluta behandlingen om man inte följer den och gör framsteg. Va en tjej som blev "kickad" därifrån när jag gick där. Hon följde inte reglerna och blev inte bättre. Hade ingen motivation till att bli frisk. Då passar inte MHE. Samma med DBT:n. Man är inte där för att lalla runt. Det är ett hästjobb som krävs! Nä, nu ska jag testa att gå ut igen haha! Håll tummarna ;-)
Anonym

Härligt att du var nöjd med behandlingen❤ håller med att man måste ju va motiverad så det är rätt att kicka ut folk tycker jag om man aldrig vågar utmana. Följer en som går på mhe nu och som skriver inlägg om hur hon är motiverad och vill prova på massa olika maträtter och vill ha tips mm. Låter ju jättebra men provar hon dessa rätter? Nej samma sak varje gång ändå. Skriver att hon älskar paj efterrätter choklad men vågar aldrig ta. Tycker inte man är motiverad då. Att få plats på mhe är svårt och utnyttjar man inte platsen bör man ge den till nån som verkligen vill. Så håller med dig.

Svar: Ja gör man inte framsteg så är ju behandlingen bortkastad för både patienten och behandlarna. Det går tyvärr inte att tvinga någon att utmana sig. Måste komma inifrån. Försöker sluta läsa sådana bloggar men tittar in ibland. Vet de som är riktigt sjuka men som tränar på gym tex. Tragiskt att de inte inser att de endast bryter ned sina kroppar och matar ätstörningen. Men deras förlust. Kram
Ida

Nathalie

Jag förstår hur du menar, jag mår riktigt dåligt när jag har massa saker inplanerat. Stressar upp mig orimligt mycket och gör alltid saker större än de är. Jag vill liksom ha saker att göra, men jag orkar mycket mindre än jag vill.

Bra att du gillar DBTn. Du går på enskilda samtal va? Jag gillar upplägget på den terapiformen väldigt mycket. Jag och B kör lite på den inriktningen och jag har lärt mig massor!
KRAM <3

Svar: Ja jag blir superstressad av minsta lilla. Vill mer än jag förmår just nu. Gäller att bromsa i tid. Inse sina begränsningar. Ta små steg.
Ja enskilda samtal nu och sen grupp och enskilt. Va skönt att du trivs med B och att du lärt dig mycket! Är det en blandning av KBT och DBT? Kram 😍
Ida

Evelina

Skönt att det gick bra :)

Svar: Ja absolut:)
Ida

Maria

Vad skönt att du känner att terapin som du går på funkar :)

Svar: Ja verkligen!har ju inte kommit igång på riktigt ännu dock.
Ida

Matilda Berlin

Hahaha, det slår ju aldrig fel när vädret bråkar sådär med en... Känner verkligen också igen mig så mycket i att stress triggar ångest. Jag hoppas verkligen att du kan få jobba dig igenom endel och kämpa dig vidare på din resa tillbaka. Only one way to go, eller hur? STOR KRAM hjärtat <33

Svar: Ja jag blir galen på sånt väder haha!! Ja det finns bara en väg och det är framåt 😍 Små steg! Stor kram
Ida

ninna

Vilja! Du behöver vilja bli frisk. Kanske inte att du är supertaggad varje dag, det går ofta lite upp och ner, särskilt till en början, men du behöver vilja förändra ditt beteende och ditt mående. Ta reda på VARFÖR du vill bli frisk.
Tro! Om du inte tror att du kan bli frisk är det svårt att bli det. Tro att det är möjligt och inspireras av oss som har tagit oss igenom liknande tuffa resor. Även om ingens berättelse är den samma som någon annans så finns det många likheter i känslor och upplevelser. Du är inte ensam.
Ta en dag i taget! Ibland går det framåt, ibland tar man något steg tillbaka. Misströsta inte. Ta en dag i taget och gör det bästa i situationen just nu. Det är okej att ha en dålig dag, men ha fortfarande siktet inställt på ditt mål. Och efter ett tag, titta i backspegeln och se hur långt du faktiskt har kommit, även om du kanske har en bit kvar på resan mot friskhet.
Du duger som du är! Glöm aldrig det. Oavsett om du är sjuk eller frisk, har en dålig dag eller en bra. Du duger som du är och du förtjänar att behandla dig själv med respekt. Försök vara snäll mot dig själv och gör så gott du kan för att ta beslut som du mår bra av – på riktigt.

Svar: Förstår inte din kommentar? Min ångest har inte med ätstörningen att göra. Och jag vill bli frisk och jobbar aktivt med det. Hur mår du själv?
Ida

Anonym

Ninna har du verkligen tagit dig genom tex din fixering vid mat? ida går emot och vill det är det väl ingen som tvekar om? Hon vet nog varför också. Det har hon skrivit massa gånger. Familj barn man jobb hus fri i ätande osv. Ida har sunda tankar jmr andra bloggar som gymmar med undervikt eller bara äter samma mat. Där saknas det vilja. Men tror nog du behöver hitta vilja att sluta med dina envisa frågor om vad folk äter hur mycket om de får ångest efter maten osv det är sjukligt.

Svar: Tack!! Så less på vissa kommentarer som mest bara är sjuka. Jag vet varför jag vill bli frisk. Inga tvivel alls. Finns mycket annat än ätstörningen jag mår dåligt över men vissa tror att allt kretsar kring ätstörningen vilket inte alls är fallet. Man ser tydligt vilka som fortfarande är sjuka på kommentarer de skriver... Kram
Ida

ninna

Ida är verkligen en förebild och jag tror på henne, hon förespråkar inte anorexi. vill bara hjälpa. tvekar inte alls att hon vill och gör allt att bli frisk hon har gjort enorma framsteg. alla poäng till dig ida alltså! synd att du anonym(varför inte kommentera med eget namn?)upplever så.

Anonym

Haha du är verkligen i förnekelse. Ska du snacka om anonym? Du ville inte ens kommentera på kajsas blogg om dina intressen ålder osv. Sök hjälp ninna! Mvh therese

ninna

Jag mår bra tack Ida för omtanken. Inte bara roligt att du anser mina kommentarer sjuka.

Svar: Bara min åsikt. Ta hand om dig.
Ida

nouw.com/kajsavonplato

Blä vad jag avskyr folk som har en massa åsikter hit och dit och tycker en jävla massa men kommenterar anonymt? Säger inte det något om att man är feg och inte kan stå för sina egna åsikter? Tragiskt att se hur folk beter sig! Verkligen pinsamt att smutskasta andra och prata illa bakom andras ryggar? Nej fy sånt gör mig verkligen så arg. Varför inte prata med personen man har synpunkter om istället för att skriva runt om på andras bloggar? Guuuud.

Svar: Syftar du på den första kommentaren? Eller nåt jag skrivit? Kram ❤
Ida

nouw.com/kajsavonplato

Jag syftar på den första kommentaren och det gör mig så inni bomben förbannad alltså. Blir så besviken på folk som måste kommentera anonymt och komma undan med att skriva vadfan som helst och tycka en himla massa. Tro mig veta vem det är som skriver då hen varit mycket inne på min blogg förut men nu inte skrivit på ett tag så har mina aningar vem det är men blir bara så besviken och faktiskt ledsen. Får försöka tänka det är en anonym som inte har något bättre för sig än att leta fel och tycka saker men som jag inte har någon anknytning till att behöva lägga ner min energi på. Du är en kämpe vännen och det är inte dig jag är arg på utan den anonyma som skriver massa dumt! Hen vet ingenting om min och Görans överenskommelse och vad jag jobbar med så därav blir jag bara så less. Men som sagt inte dig jag är arg på vännen. Kramar ❤️

nouw.com/kajsavonplato

Jag syftar på den första kommentaren och det gör mig så inni bomben förbannad alltså. Blir så besviken på folk som måste kommentera anonymt och komma undan med att skriva vadfan som helst och tycka en himla massa. Tro mig veta vem det är som skriver då hen varit mycket inne på min blogg förut men nu inte skrivit på ett tag så har mina aningar vem det är men blir bara så besviken och faktiskt ledsen. Får försöka tänka det är en anonym som inte har något bättre för sig än att leta fel och tycka saker men som jag inte har någon anknytning till att behöva lägga ner min energi på. Du är en kämpe vännen och det är inte dig jag är arg på utan den anonyma som skriver massa dumt! Hen vet ingenting om min och Görans överenskommelse och vad jag jobbar med så därav blir jag bara så less. Men som sagt inte dig jag är arg på vännen. Kramar ❤️

nouw.com/kajsavonplato

Jag syftar på den första kommentaren och det gör mig så inni bomben förbannad alltså. Blir så besviken på folk som måste kommentera anonymt och komma undan med att skriva vadfan som helst och tycka en himla massa. Tro mig veta vem det är som skriver då hen varit mycket inne på min blogg förut men nu inte skrivit på ett tag så har mina aningar vem det är men blir bara så besviken och faktiskt ledsen. Får försöka tänka det är en anonym som inte har något bättre för sig än att leta fel och tycka saker men som jag inte har någon anknytning till att behöva lägga ner min energi på. Du är en kämpe vännen och det är inte dig jag är arg på utan den anonyma som skriver massa dumt! Hen vet ingenting om min och Görans överenskommelse och vad jag jobbar med så därav blir jag bara så less. Men som sagt inte dig jag är arg på vännen. Kramar ❤️

Anonym

Jag syftar på den första kommentaren och det gör mig så inni bomben förbannad alltså. Blir så besviken på folk som måste kommentera anonymt och komma undan med att skriva vadfan som helst och tycka en himla massa. Tro mig veta vem det är som skriver då hen varit mycket inne på min blogg förut men nu inte skrivit på ett tag så har mina aningar vem det är men blir bara så besviken och faktiskt ledsen. Får försöka tänka det är en anonym som inte har något bättre för sig än att leta fel och tycka saker men som jag inte har någon anknytning till att behöva lägga ner min energi på. Du är en kämpe vännen och det är inte dig jag är arg på utan den anonyma som skriver massa dumt! Hen vet ingenting om min och Görans överenskommelse och vad jag jobbar med så därav blir jag bara så less. Men som sagt inte dig jag är arg på vännen. Kramar ❤️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress