26 mars 2017

En hemsk helg!

Allmänt

Hej!
Ni som följer mig vet att jag haft det tufft med nedtrappningen av medicinen, influensan, relationer mm. Åkte hem till Lidköping i helgen för att bara varva ned och ha det gött i vårsolen. Ladda batterierna liksom. Men tji fick jag! Är helt slut av ångest, stress, oro och tårar just nu. Fick reda på att min hyresgäst fått flera klagomål på sig sedan hon flyttade in i februari. Hon har lovat att bättra sig men det utan resultat. Hon och hennes kille röker inomhus och på balkongen och i trapphuset tydligen. Detta trots att hon lovat att vara rökfri. Åkte dit igår för att hämta min cykel och av en slump ser jag en kille på min balkong ståendes och röker. Med dörren öppen. Jag blev så FRUKTANSVÄRT ARG att jag stampade upp för trapporna och tänkte skälla ut honom (min hyresgästs kille). Hälsade först på min granne som även sitter i styrelsen i föreningen och hörde vad hon hade att berätta om henne. Inga bra saker kan jag lova. Jag fick rådet att vräka henne. Ringde på dörren tusen gånger utan att nån öppnade så till slut kände jag på dörrhandtaget och det va öppet så jag klev in. VILKEN CHOCK! Kände inte igen min lya alls 😢 Såg ut som en knarkarkvart! Dessutom stank det rök. Jag bröt ihop och började storgråta. I sängen låg hon och undrade vad som pågick. Jag skällde ut henne och sa att hon måste flytta ut snarast möjligt! Sa även att hon måste ersätta mig för en ny soffa. Jag tål inte röklukt o sånt fastnar lätt i textilier och väggar mm. Jag va sååå arg på henne! Hennes kille hade hunnit dra tyvärr. Grät och grät. Min fina lägenhet va förstörd. Dessutom har hon inga pengar till hyran. Hon ska ha städat o packat ihop allt imorgon men tvivlar på att hon gjort det. Jag står nu med en rökskadad lägenhet som är skitig till tusen och som jag inte får in nån hyra för kommande 2 månader. Jag är så obeskrivligt ledsen. Kan inte stå med dubbla hyror. Både lägenheten och internatet. Vet inte hur jag ska göra? Mår så dåligt över detta. Kan inte sova el koppla av. Kan inte tänka på skolan. Har en stor klump i bröstet. Orkar inte mer!
A

Oj! Vilken otur:(
Jag har haft otrolig tur med de två killar jag hyrt ut till faktiskt. De har lämnat lägenheten tiptop!
Hoppas verkligen du tog deposition som hon inte får tillbaka!

Svar: Tyvärr ingen deposition :(
Ida

Nathalie

Men fyfan såna respektlösa människor!!! Hur är det när man hyr i andra hand sådär? Finns det något kontrakt som säger att lägenheten ska vara i samma skick som den var innan du hyrde ut den? Så hemskt. Företår att du är ledsen och förbannad! :,(
Kram!

Svar: Jo vi har skrivit kontrakt. Men hon höll det inte. Känns förjävligt!
Ida

Alex

Men hade ni inte kontrakt heller? Sånt är jätteviktigt! Både deposition och kontrakt.
Man lär sålänge man lever.

Synd att du var tvungen att lära dig på detta hårda sätt:(

Svar: Självklart kontrakt!
Ida

anna

usch då! men om du skrivit kontrakt är det ju inga problem? där ska det ju tydligt framgå vilka regler som gäller och att vid ev förstörelse eller brytning av kontrakt så får boende bekosta detta. dvs all sanering, soffa mm får de betala dig.

Svar: Ja men hon har ju inga pengar. Hon kan inte betala. Vad gör jag då?
Ida

Ochlivet

Men näääe fy vad jobbigt :((( och sjukt dåligt av dem, det är ju din lägenhet och ditt HEM!

Svar: Ja detta är verkligen en mardröm för mig!
Ida

Anonym

Kan man inte gå vidare och anmäla henne till någon nämnd?

Svar: Hotat med kronofogden men hon verkar inte bry sig 😦
Ida

Anonym

Jösses Amalia vad är det för typ:/
Ut ska hon! Med huvudet före.

Kan du inte hyra ut de sista månaderna till någon mer ordentlig? Som kan betala deposition.

Svar: Svårt hitta nån som bara vill hyra 2 mån tyvärr 😦
Ida

Anonym

http://lawline.se/answers/utflyttad-hyresgast-som-inte-batalr-hyran-behaller-nyckeln-slitage-m.m

Svar: Tack!
Ida

anna

Nu vet jag inte hur du har gjort upp kontraktet, men det klassiska när man hyr ut är att redan innan kolla upp personnen man hyr till, dvs man ber om referenser (är personen skötsam?), man tar kreditupplysning (kan personen betaöa för sig eller finns anmärkning?) och man ber om ett utdrag ur belastningsregistret (finns domar mot personen?). Gör man det så har man god koll för att undvika denna typ av problem. gissar att du kanske bara hyrde ut utan att kolla?

Svar: Nej jag kollade o hon hade inga anmärkningar
Ida

Anonym

Tyvärr fick du lära dig den hårda vägen genom att vara naiv. Du borde tagit deposition och inte varit så godtrogen :/. Du verkar också vara konflikträdd? Kan du hitta någon i din närhet som stöttar dig i sådana här lägen? Din mamma?

Åsa

Åh nu blev jag så himla berörd av detta inlägg att jag började gråta. Stackars dig. Jag har läst din blogg från och till under måna år. Min lillasyster gick i samma klass som dig en gång i tiden. Jag har själv kämpat lika många år som dig. 18 år. Det är lång tid. Att detta hände gör ju inte måendet bättre. Blir arg! Hur kan man ens göra så när man hyr en lägenhet i andrahand. Så ledsamt! Hoppas det ordnat sig. Var ett tag sedan jag var inne på din blogg, men fick lust att läsa idag.

Det här med ätstörning är hemskt. 18 år här med. Men mått dåligt sedan 15 års åldern då allt började komma, men blommade ut när jag var 17 år och nu är jag 35. Du verkar kämpa och ha en vilja, trots allt som hänt. Var rädd om dig

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress