Tjing!
Läkaren jag träffade igår va faktiskt bra! Hon va klok och vi hade samma åsikter kring det mesta faktiskt. Hon ansåg att det jag egentligen behöver är DBT men det är 1-2 års kö till det. Helt galet! Jag kan redan allt om kostscheman, bmi, mat mm. Vet hur jag bör äta. Inte där skon klämmer. Jag kan gå på Korallen så länge och se om det hjälper nåt men jag kommer inte bli frisk genom att gå där sa hon. Jag behöver annan hjälp. Hjälp som inte finns att få. Känns lagom kul att höra... Dessutom har dom inga psykologer på Korallen längre då alla valt att gå som hon uttryckte det. Jag ska gå på samtal och se hur det känns iaf. Kanske bättre än inget? Mitt blodtryck va lågt så därav yrsel och svimningskänslor. Hon ville sätta in Lamotrigin men nej det vill jag inte! Vill sluta med mediciner. Inte ha fler! Så mötet gav inte så mycket egentligen. Står på kö till DBT nu iaf. Ska ta massa blodprover och ha samtal en gång i veckan typ. Får se hur det känns med tiden. Nu måste jag rusa till lektionen. Puss!
Anonym

Dem flesta med långvarig ätstörning kan allt om kostscheman, bmi och vet hur man bör äta men kan kanske ändå inte förmå sig att göra det (jag är en av dem). Du äter ju själv för lite om jag förstått läget rätt och tampas med frågan om hur du ska stå ut med en viktökning. Är tanken att dbt ska hjälpa dig med det eller främst humörsvängningarna? Kram!

Svar: Min ätstörning bottnar sig mer i ångest o låg självkänsla plus att jag har borderline. Så dbt är grunden till att kunna hantera mina känslor icke destruktivt. Kram
Ida

Hanna

Alltid något eller hur man säger. Med tur så är den du får träffa rätt person och då spelar det mindre roll var personen jobbar och vilken titel dom har. Jag hade stor hjälp av att träffa min tidigare samtalskontakt som var mentalskötare och vissa läkare/psykologer jag har träffat har gett mig absolut ingenting. Så, jag håller tummarna för att den du får träffa är en vettig människa även om det inte är exakt vad du behöver så det kan ge dig något framåt eller åtminstone hindra fall bakåt tills du förhoppningsvis får börja i dbt. Jag vet hur det är när man är sjuk och trött och man inte orkar ta tag i saker men om du får en rusch av energi någon dag så kan det vara värt att söka efter behandlingar via nätet det finns tydligen en del och även om det inte är samma sak som att faktiskt ses så kan det ju vara bättre än inget särskilt om det är rätt behandlingsmetod.

Svar: Så är det. Spelar ingen roll vem man snackar med så länge det ger nåt. Men önskar börja dbt egentligen. Vet att det finns en hel del terapi via nätet men vet knappt var man ska börja?
Kram!
Ida

Camilla

Bra att du står i kö för DBT 👍 Min syster stod också så länge i kö. Det är ju helt sjukt! Men sen är ju behandlingen ca 2 år lång.

Svar: Ja galet lång väntetid :(
Ida

Anonym

Hoppas det blir bra för dej under tiden på Korallen. Dom har haft psykologer där som hon sa men det dom erbjöd var typ enstaka samtal om man "kört fast", vissa tester samt om det behövde utredas något. Så en längre terapi med psykolog har aldrig funnits. Det är sjuksköterskor och mentalskötare och ev nån kategori mer. Ewa är barnmorska i botten tex 😉
Synd det är sån kö till dbt. Verkar vara en bra behandling till dem som behöver. Lycka till och hoppas det blir bra under tiden du väntar. Kram kram

Svar: Va bra att hon är barnmorska! Inte alltid psykologer är bäst att prata med... Tack så mycket! Kram
Ida

ellen

Hoppas att du får träffa någon som är bra och förstående och att du trots allt kan få stöd i väntan på dbt. Sedan är det en sak att veta hur man ska äta etc och en annan att faktiskt göra det, att exponera sig, gå emot, bryta tvång, nå en hälsosam vikt etc...fast det vet du säkert redan;). Stor kram fina ida och som vanligt så finns jag här om du vill prata och tror på dig, du är ingen kroniker!

Svar: Ja jag hoppas vi klickar. Tack för ditt stöd. Hur går det för dig?
Kramar
Ida

Anonym

Visst var det DBT du hade gått nu om du inte åkt dit där du är nu? Lamotrigin har jag hört är en bra medicin, även om du inte vill ha några mediciner. Men tänkte på om det skulle hjälpa dig kanske det blir lite lättare (även om det kanske inte blir helt bra) att hantera vardagen. Fast du gör ju självklart som du vill, bara en tanke.

Där du är nu, det verkar som om du trivs väldigt bra. Jag tycker du är fantastisk som utmanar dig så mycket som du ju gör. Du verkar ha en del människor att umgås med, det är toppen!

Ge aldrig upp och kom ihåg att du är bra som du är.

Stor megakram

Svar: Japp. Skulle börjat dbt om jag inte kom in på skolan. Trivs här så är glad jag började här men vill gå dbt också! Jag kämpar på! Tack snälla du 😙
Ida

Rebecca

Håller tummarna för att rätt hjälp görs möjlig för dig! Kramar

Svar: Tack snälla!
Ida

Hanna

http://www.dbt-app.com/wp-content/uploads/2014/05/Information-och-Lathund-DBT-Self-help.pdf

en start iaf...

Svar: Tack så jättemycket ❤
Ida

Christina

Har någon berättat för dig om att extremt mycket som händer i kroppen och knoppen härstammar från dålig tarmhälsa? Bara genom att rensa ut gammalt tarmskräp som läcker ut gifter i kroppen kan du må bättre. Har du läst om Aloe vera och MSM, googla på det. Några tips bara :) Du får gärna maila mig så kan jag berätta mer och hur dessa två har hjälpt mig och min man. Istället för vita piller från läkaren har naturen fantastiska ämnen som alla behöver för att må bra, vissa är t.o.m livsviktiga. Om någon undrar varför inte läkarna skriver ut dessa på recept så är det enkelt så att det man inte kan ta patent på tjänar ingen pengar på - och man kan inte ta patent på tex Aloe vera och MSM.

Svar: Ja visst finns många bra alternativ. Tack för upplysningen!
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress