30 december 2015

ringde psyk..

Allmänt

Har inte mått bra idag. Inte mått bra på länge. Alla som känner mig vet att jag har telefonfobi. HATAR att prata i telefon. Får verkligen ångest av det. Den enda jag kan prata med utan problem är mamma. Annars ingen. Men idag tog jag tag i att ringa till psyk. Visste inte vad jag skulle säga egentligen. Sa att jag vill ha en läkartid och fick till svar att jag står på kö. Är tydligen prio 3. Så får väl nån tid i vår/sommar... Sa att jag inte mår bra och att jag inte vet vad jag ska göra? Har nåt speciellt hänt frågade hon då? Nej det har det väl inte förutom att jag inte har NÅGON hjälp eller stöd alls numera. Finns ingen hjälp att få iaf. Man måste va självmordsbenägen för att komma intill typ. Skämdes lite för det finns dom som mår sämre än jag. Dom ska självklart ha prio 1 till läkaren. Men samtidigt blir jag förbannad. Bara för att jag inte ser ut som en anorektiker längre eller för att jag inte skär mig så får jag ingen hjälp. Är för frisk. Men samtidigt för sjuk för att klara allt som friska ska klara. Om en person som mår skit ska vänta ett hakvår på läkartid så kan vad som helst hinna hända... Är det inte bättre att fånga upp de som mår skit INNAN dom börjar skära sig, fundera på självmord eller svälta sig? Om ett halvår kan det va för sent.
Cathrine

Starkt gjort att du vågade ringa! Jag har också telefonfobi så jag vet hur svårt det är att ringa. Har inga peppande ord eller lösningar att komma med då jag själv sitter i samma sits, men en STOR KRAM vill jag ge dig. ❤

Svar: Stor kram tillbaka ❤❤
Ida

Nina Frogner

Bra gjort av dig! Här i kommunen jag bor stänger man ner psyk över jul o nyår. Hur tänker man då? Finns det inga människor som mår dåligt eller behöver hjälp då? Det är väl ännu större behov att det ska vara öppet just vid högtider..?!
Tycker du ska fortsätta poängtera för de att du behöver hjälp och stöd. Precis som du skriver är det bättre att fånga upp innan det gått för långt. Allt handlar om pengar...
Önskar dig all lugn o ro.
Gott nytt år!
Tänk på vad det nya året kan föra med sig. Ett orört år som du kan forma till det du vill.
Kram

Svar: Dom har stängt här också på högtider och helger. Helt galet! Oftast då man mår skit ju! Jag försöker tänka positivt men är svårt. Känner att jag behöver stöd av nån form.
Kram
Ida

Camilla

Bra gjort vännen att du ringde <3
Blir så förbannad när jag hör att du inte får någon hjälp!! 😔 Hur ska du klara av allt själv?! Sa de hur lång väntetiden är?
Jag sover mycket sämre nu. Är inne i en sån period nu. Jättejobbigt! Tar atarax på kvällarna för att Kunna komma till ro någorlunda.
Stor kram!

Svar: Nej dom vet inte hur länge jag behöver vänta men är prio 3 så är lång väntetid...Usch va jobbigt att inte kunna sova. Hoppas det blir bättre snart. Sömn är viktigt!
Kramar 😚
Ida

Hanna

Jag kan ju meddela att själmordsbenägen inte direkt ger någon förtur. "Ring om det blir sämre" är svaret på jag vill dö och jag har planer.

Så jävla sjukt fölr du och alla andra ska få hjälp oavsett hur man mår och om det tar lång tid kom ihåg att vårdgarantin finns. Du ska inte behöver vänta så länge som ett halvår för en läkartid. Jag är så less på att man måste vara sönderskuren i en blodpöl med benen stickande ut genom huden helt utan fett på kroppen och helst psykotisk och våldsam för att få hjälp.

Svar: Asså jag blir så förbannad!!!😈 Ring om du blir sämre kan betyda att nån ringer när man dött typ. Fruktansvärt att inte bli tagen på allvar och att ingen hjälp finns att få. Att bli inlagd en natt eller två på psyket är ingen vård. Blir så frustrerad. DU och andra som mår skit MÅSTE få hjälp för man orkar inte hjälpa sig själv. ❤
Ida

Ola

Jag minns den tiden när jag också tyckte att det finns personer med större problem än mig. Så jag tillät mig inte att söka hjälp, men idag är det annorlunda.

Visst finns det massvis med personer som har större problem än mig, men egentligen hjälper det inte mig. Mina problem är stora nog och jag märker att desto bättre jag mår, desto bättre mår min omgivning.

Kanske det är en sak att tänka på. När du söker hjälp själv så hjälper du samtidigt andra. Och du har särskilt rätt på sista meningen. Ge aldrig upp och ditt mående är viktigast för dig.

Svar: Men tyvärr så prioriterar psyk de som mår sämre. Vi som mår skit men inte tillräckligt får snällt vänta... Visst är det så att mår man bättre så smittar det av sig :)
Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress