Vad fan är detta? Har nu varit yr, ostadig, svag, haft huvudvärk från helvetet och obeskrivligt trött i en vecka. Trodde yrseln kunde hänga ihop med spänningar i min nacke men va ju hos kiropraktorn härom dagen och det har inte blivit bättre alls. Igår kväll blev jag riktigt rädd. Allt snurrade och jag orkade knappt hålla i tandborsten när jag borstade tänderna, SÅ svag är jag. Nåt är fel. Brukar inte må så här men proverna som togs på vårdcentralen visade inga fel. Väntar fortfarande på ett par andra prover men tror inte de kommer visa något avvikande heller. Vet inte vad jag ska göra? Blir så jävla rädd av att må så här och att det inte blir bättre. Äter mer och mer och har ökat ut antal näringsdrycker per dag för att JAG VILL ta hand om min kropp. De ger inte ångest, jag får snarare ångest av att INTE ta dem eller av att äta för dåligt. VILL må bättre och kämpar som fan för det och blir då extra ledsen när all denna skit drabbar mig. Kan inte bara ligga i sängen och va yr och svag, får panik av det då jag får massa katastroftankar och blir rädd och får ångest. Så rädd att det aldrig ska gå över. Att jag har en tumör i huvudet eller nåt. Eller att jag drabbats av nån annan allvarlig sjukdom.
 
Börjat läsa en bok som heter "Bli en vinnarskalle". Väldigt bra och peppande!
 
Vill ut i solen idag för den ska tydligen komma på besök i eftermiddag och temperaturen ska bli typ åtta grader! Vägrar ligga inne i sängen då. Vet bara inte hur jag ska klara av att ta mig ner för trapporna men får väl be mamma ledsaga mig eller nåt. Fy fan vad jag är trött på att ALLTID må dåligt! Drömmer om att vakna pigg, alert, glad och med massa energi i kroppen. Skutta upp och äta frukost och ge mig ut på en långpromenad i solen med musik i lurarna. Känna flyt. Medvind. Pirr i kroppen av lycka. Skratta. Orka gå i den takt jag vill och inte som en gammal tant. Drömmer om att må bra både fysiskt och psykiskt. Men ofta mår jag bättre psykiskt då jag mår bra fysiskt. Tror de flesta mår sämre psykiskt när det mår dåligt fysiskt. När en inte kan göra saker som en mår bra av utan är förpassad till sängen eller soffan.
 
 
Anonym

Vad säger vården? Tar de dig på allvar eller tror de att ditt mående förklaras av psykisk sjukdom som nu tar sig upptryck fysiskt?

Jag menar att du verkar knappt kunna göra nått längre. Ont konstant, inte gå, röra på dig överhuvudtaget. Normalt viftar vården inte bort sådant här, en medelålders kvinna som kanppt kan leva. Skyller de allt på psykiatri?

Svar: De säger inte mycket alls. De vet inte vad det beror på eftersom proverna är bra. Mest skyller de allt på min ätstörning men äter bättre än på länge. ALLT beror inte på den liksom.
Ida

Nathalie

Det är verkligen inte normalt det här. Du är ju ung och ska inte behöva må såhär. Vad säger vården och vad är det för prover de tagit? Kobalamin, ferritin, kortisol, sköldkörteln, bisköldkörtlarna? Du behöver en ordentlig undersökning, utredning och någon som tar dig på allvar! Jag blir fan förbannad av att de bara skickar hem dig hela tiden.
Har du funderat på att gå till en homeopat? Det är något jag gärna skulle göra för jag är SÅ trött på vården och deras bakbundna händer och stirrande på enbart siffror.
KRAM ❤️

Svar: Nej verkligen inte normalt! Vet inte vad de tog för prover. Men sköldkörteln va bra men lite låg ämnesomsättning. Ingen järnbrist. De säger bara att allt beror på min ätstörning, får ALLTID höra det! ALLT skylls på den oavsett vad jag söker för. Äter fan mer än på länge med extra näringsdrycker o allt. Får kolla om jag har råd med homeopat. Om det finns nån här. Ja jag är också såå trött på vården! Tycker inte de tar ens problem på allvar alls! Orkar inte mer. Kram fina ❤
Ida

Emma Engström

Blir verkligen orolig, tycker det är så konstigt att det inte blir bättre!? Ge dock inte upp din starka vilja nu till att bli bättre, för jag hejar och tror stenhårt på dig!! <3

Svar: Ja det borde ju ge med sig men nej 😣 Tack snälla du 😚
Ida

Anonym

Byt vårdcentral, även om det innebär att du får berätta samma sak igen, eller åk in till akuten någon annanstans, det kommer vara värt det, jag lovar dig. Bättre att söka vården än att låta det fortgå såhär dag efter dag, så du får uppleva våren och allt det vackra.
Heja Dig❤

Anonym

Byt vårdcentral, även om det innebär att du får berätta samma sak igen, eller åk in till akuten någon annanstans, det kommer vara värt det, jag lovar dig. Bättre att söka vården än att låta det fortgå såhär dag efter dag, så du får uppleva våren och allt det vackra.
Heja Dig❤

Svar: Ja. Får åka in akut nästa vecka om det inte är bättre då. Tack ❤
Ida

Jenniferevelina

Gå till en biopat Ida de kommer hjälpa dig. Mycket obalanser och brister syns inte på blodprov. Så får du svar på vad detta handlar. Läkarvården botar bara symtom om ens det medan friskvård och naturläkare botar grundorsaken så man slipper drabbas igen. Kram

Jenniferevelina

Gå till en biopat Ida de kommer hjälpa dig. Mycket obalanser och brister syns inte på blodprov. Så får du svar på vad detta handlar. Läkarvården botar bara symtom om ens det medan friskvård och naturläkare botar grundorsaken så man slipper drabbas igen. Kram

Svar: Har tyvärr inte råd :( Är jättedyrt! Kollat upp det lite o har verkligen inte råd. Kram
Ida

J

Det första vården gör är ju att utesluta allvarliga saker så känns som att de prover du tagit och de undersökningar som gjorts inte pekar på hjärntumör? För annars hade man ju röntgat? Annars säger jag som ovan att åk in till akuten! Givetvis inte kul att sitta där i timmar, men vad är alternativet när du inte står ut?

Svar: Jag kommer åka in akut nästa vecka om det inte är bättre då. Gjorde magnetröntgen i somras o allt va bra. Blir bara så rädd när jag mår skit men de hittar inget fel. Nåt fel är det ju.
Ida

Camilla

Ofta är det ju så att prover inte visar något, konstigt nog.
Jag tycker också att du ska åka in till akuten när du känner dig orolig. Förebreda sig för att det kommer ta tid och ta med mat, vätska och kanske någon bok/tidning att bläddra i.
Många kramar ❤️

Svar: Ja det får väl bli så. Antingen i helgen el nästa vecka om det inte är bättre. Hoppas varje morgon att det ska kännas bättre men gör ju aldrig det :( Kram
Ida

Anonym

Jag tror inte de kommer hjälpa dig förrän du har normalvikt. Vad tänker du om det?

Svar: Idioti
Ida

Matilda Berlin

Jag tror verkligen att det är som du säger: man mår betydligt sämre psykiskt när man mår dåligt fysiskt! Tänker bara på hur galen jag håller på att bli dom få gångerna jag får influensa och blir liggandes ett par dagar. SÅ kan inte ens föreställa mig hur dåligt du måste må när du nu inte kan röra dig ordentligt på så lång tid =( Lider VERKLIGEN med dig!! Alla kramar hjärtat <33

Svar: Ja så är det verkligen! Är som att vara konstant sjuk, vem fan är pepp o glad då? Inte många. Så hemskt att det aldrig går över heller... Stor kram fina du ❤️❤️
Ida

Översta kommenteraren

Har samma erfarenhet. Allt mående slylls på ätstörning. Värk trötthet utslag mm. Blev aldrig tagen på allvar (utom en ggn) som underviktig. Men när jag blev normalviktig så behandlades jag helt annorlunda. Absurt. Tror att när man inte hittar fel trots dåligt mående, så ligger det nära till hands att se undervikt som en orsak. Den skadar ju kroppen och har man dessutom haft i flera år så bryter det ner enormt mycket. Så det.finns sanning i det.

Följt dig i många år av och till, men jag hoppas verkligen att du når normalvikt snart. Det behöver och ska inte ta lång tid. Se det som en chans att få heala din kropp, och som bonus kanske kroppen mår bättre. Och gör den inte det så blir du nog bättre utredd. Kanske har det också att göra med psyk medicinerna? Har du några alls eller har du slutat helt? ❤❤

Svar: Ja det är så fel att allt skylls på undervikten för ALLT beror inte på den även om en får mycket men såklart. Samma med de som är överviktiga, allt skylls på den. Jag går upp i vikt och har satt upp mål. Så det går framåt. Vill va snäll mot kroppen nu.
Äter inga mediciner alls.
Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress