15 januari 2018

Stresspåslag!

Allmänt

Tack för alla frågor som ramlat in :-) Kul! Ska ta och besvara dom lite pö om pö framöver då en del frågor är ganska stora och jag orkar inte ta allt i ett liksom. Har jag glömt att besvara någons fråga så påminn mig ;-)
Ikväll har jag sån sjuk ångest och stresspåslag inför imorgon då det ska komma hit några gubbar och inventera ventilationen i lägenheten. De kan komma när som helst mellan 08.00 - 17.00 tisdag - onsdag. Asså jag HATAR sånt! Att inte veta när de dyker upp och stövlar in. Senast det skulle in några nissar i lyan knackade de på dörren och använde huvudnyckeln INNAN jag hunnit öppna. Jag låg i sängen och sov och fick snabbt som attan vira in mig i täcket. Hade inga kläder på mig och in kommer tre män med skorna på och verktygslådan i högsta hugg... Asså hallå!? Får sån jävla panik av sånt. Kan inte gömma mig i ett annat rum heller för bor ju i en etta. Hoppas de inte kommer när jag sitter och äter frukost eller är på toa. Värst om de kommer när jag äter för var ska jag ta vägen då? Kan inte koppla av när jag ska äta om jag vet att de kan komma när som helst. Nån mer som blir stressad av sånt här? Har faktiskt skrivit en lapp och satt upp på min ytterdörr där det står att de är välkomna efter 10 haha! Tror iof inte att de bryr sig om det men man kan ju försöka. Sen hatar jag att de aldrig tar av sig skorna utan går in som om det vore nån jävla arbetsplats, skitar ner och har sig. Usch!
Jen

Sånt kanske är nyttigt att öva på dock att inte ha stenkoll på allt. Tänk att t ex leva med någon eller att ha en bebis då kan ju saker och ting ske spontant/oplanerat. Min psykolog sa mitt senaste samtal att en ätstörning vill ju behålla en för en själv och ha kontroll över en. Därför är det en bra tankeställare att utsätta sig för saker som är jobbiga men ändå bra för en. Tänka ”hur vill jag kunna leva, hur vill jag att mitt liv ska se ut i framtiden, vad är hållbart i förhållande till mina drömmar och mål osv” bara ett råd :) kram jen

Svar: Fast det är inte samma sak om min "sambo" skulle komma hem på oplanerad tid eller om ens barn gör nåt oplanerat. Detta handlar ju om främmande människor och står ogärna i duschen då tex ;-)
Ida

JustMe

Tror man blir sådan när man isolerat sig länge.
Hade aldrig problem med det förr. Men har knappt träffat en människa på 1,5 år o nu har jag också ventilationsgubbar som ska hit.
Är stressad redan nu....
Vill bara slippa..men tydligen hade jag nått fel på ventilationen som jag måste stå för då jag äger lägenheten...
Jättekul boom när man lever på 6000..

Svar: Tror inte det beror på att man isolerar sig (inte för mig iaf). Jag vill gärna vet när de ska komma så jag inte står i duschen eller äter eller nåt. Blir stressad av tanken på att de kan stövla in när som helst. Usch va segt med sånna utgifter :-(
Ida

Camilla

Jag avskyr också det och blir stressad! Du kunde väl iallafall få veta vilken dag dom kommer tycker jag. Du kan inte vara hos din mamma medans så du slipper allt? Kramar

Svar: Ja usch för sånt! Blev att jag va hos mamma när de kom :)
Ida

Anonym

Sånt är skit jobbigt, särskilt ovissheten tkr jag. Ibland finns det möjlighet att ringa företaget o boka tid om man inte vill att dom går in med huvudnyckeln, kanske värt att prova?

Svar: Ja bara jag vet vilken tid det är så kan jag ju va förberedd o inte äta eller stå i duschen då.
Ida

Hanna

En annan idé är att t.ex sätta sig på ett café några timmar, sen gå på bio och sen sätta sig på ett annat café. Och så komma hem vid 17 igen, när de har varit där :)
Hihi, och sen göra om det igen på onsdagen om de inte kom på tisdagen ;)

Svar: Tänkte tanken men har inte råd att gå på cafè eller bio tyvärr.
Ida

Maria

Jag gillar inte heller sånt där när det ska komma folk och göra saker i lägenheten och man inte vet exakt när de ska komma. Vill ogärna släppa in någon om jag inte är hemma. Så att gå och vänta på att det ska komma folk det är inte kul. Hoppas de kommer till dig redan imorgon och det tidigt på dagen så du slipper gå och vänta.
Kram

Svar: De kom när jag va hos mamma. Lika bra kände jag :-)
Ida

Matilda Berlin

Ska bli så himla kul att läsa svaren! kram fina <33

Svar: Svarar så fort jag blir frisk :-)
Ida

Asta

Gillar inte heller sånt....

Kram

Svar: Nej det är jobbigt! Kram
Ida

Ida Lindborg ♡

Fyy, skönt när det är över!

Svar: Ja verkligen!
Ida

Helt normal

Nej, jag blir inte stressad över sånt.

Svar: Skönt :-)
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress