Jag känner ofta att mitt yttre inte stämmer överens med mitt inre. Att det folk ser inte är den jag är. Det gör mig väldigt frustrerad och stressad. Känner att min familj inte alls är som jag är. Känner mig lite som det svarta fåret. Att inte passa in i sin egen familj är tufft. Önskar att jag hade massa vänner som var mer som jag är. Öppna, opryda, galna, normkritiska, högljudda, vågade ta plats och gå utanför gränserna för vad som anses vara "normalt". Lite "fuck this" mentalitet. Normal och perfekt är sååå tråkigt! Tyvärr så är min familj inte sådana och jag har ingen direkt som är som jag. Innerst inne är jag som de adjektiv jag nyss radade upp ovan men jag känner att jag inte fått vara sådan utan har försökt passa in i en form som anses "normal". Men alla människor är inte fyrkantiga, vissa är runda eller rektangulära eller trekantiga eller åttakantiga. Varför ska alla vara fyrkantiga för att accepteras? Varför får man inte vara som man är?
Just nu är jag i en fas där jag försöker finna mig själv UTAN ätstörningen. Kämpar med att bryta sjuka beteenden vilket leder till att ångesten ökar och jag är mer arg än vanligt. Blir så jävla arg och lättirriterad när jag har ångest. Ingen trevlig människa haha! Men det får väl vara så en period tänker jag. Hellre arg än att vara en tyst mus som försöker passa in i en form som jag inte mår bra av att vara i. Jag vill inte vara som alla andra. Jag vill blomma ut och bli den blomma jag är ämnad att vara. Kanske är jag inte en blomma som alla andra på ängen? Kanske är jag udda? Men låt mig då vara det. Kom inte med tips om hur jag ska vara för att bli som alla andra. Jag vet inte vem jag är nu. Är i en mellanfas. En gråzon. Jag vill inte ses som en anorektiker. Jag vill inte ses som en duktig flicka. Jag har så många fina sidor inom mig som vill komma ut. Jag behöver låta dem blomma ut. Ge mig själv den näring och den miljö där jag kan växa och utvecklas till den jag är. Svårt när man befinner sig i en miljö som inte är utvecklande för fem öre dock. Jag känner så starkt att jag verkligen vill visa vem jag är INNERST INNE. Vill känna att mitt yttre speglar mitt inre. Hur känner ni? Är ni den som ni vill vara? Den som ni egentligen är? Eller kämpar ni för att passa in? Känner ni att ert yttre speglar ert inre? Berätta gärna.
Josefin Nilsson

Så himla bra skrivet! Jag kan ibland känna att jag inte riktigt passar in eller är den som jag verkligen vill vara, blir lite rädd för vad alla andra ska tycka, samtidigt känner jag att jag växer i mig själv lite mer hela tiden och sakta men säkert börja kunna ta plats i min omgivning som den jag verkligen är. Hoppas att du hittar ett sätt att kunna vara den du vill vara :)

Svar: Tack <3 Va skönt att du börjar växa i dig själv och vara den du är. SÅ viktigt! Jag jobbar med samma sak.
Ida

Nathalie

Känner du att du inte får vara den du är när du är med din familj, eller mer att du helt enkelt inte passar in bland dem? Jag har nog mer och mer börjat vara som jag är. Jag har försökt sluta med att vilja passa in för jag vill inte vara en tråkig typ, vilket jag kan tycka att många är. Bara dumt, kan jag känna, att fortsätta hänga med personer som inte ger mig någonting mer än att jag måste stå tillbaka. När jag måste hålla igen exploderar jag till slut!

Känner igen det där med att bli sur och tvär när jag har ångest med. Jag kan bli rent FRUKTANSVÄRD och vara både elak, spydig och allmänt odräglig. Som den värsta tänkbara tonåring en o_O
Kram <3

Svar: Så svårt att svara på. Jag känner att de inte riktigt accepterar den jag är. Eller så är det bara mina egna känslor? Men får ofta höra att jag är överkänslig och vi är så olika. Jag bryr mig inte om normer som de gör. Jag är liksom annorlunda. Jag är högljudd och de är mer tysta och följer strömmen. Känner att jag inte är av samma skrot o korn om du förstår? Bra att du är dig själv och står för det! Jag jobbar på samma sak.
Ja ångest kan göra en till ett odjur haha! Fy fan! Försöker att inte umgås med nån när jag är sån. Kram <3
Ida

Mia

Jag passar aldrig in någonstans, vare sig bland andra och absolut inte i min familj....har aldrig passat in där tyvärr.
Kram Mia

Svar: Fy vilken jobbig känsla :-( Finns det ingenstans du känner dig "hel"? Att du kan va dig själv fullt ut? Kram
Ida

Anonym

Man märker ju fortfarande hur mycket ätstörningen fortfarande påverkar dig även om du kanske inte märker det. Men det lyser igenom ibland. Att försöka lämna den bakom sig får ju en att börja fundera vem man ät utan den. Sen kommer alla känslor igång mm.

Intressant om din familj. Har alltod uppfattat det som att du är väldigt nära din familj då du inte har så många vänner? För mig innebär att man är nära sin familj att man är sig själv och inte är hämmad. Man är fri och älskad för den man är. Men om man måste dra sig tillbaka är det inte naturligt och då är man ju inte trygg i sig själv eller sammanhanget. Kanske kan du prata med din familj om detta?

Svar: Vilka är "man"? Menar du dig själv? Jag är väl medveten om hur min ätstörning påverkar mig.
Jag är nära min familj. Det kan man vara även om man känner sig udda. Jag kan dock inte vara mig själv fullt ut alla gånger då de ofta tycker att jag är för grov i mun, för högljudd osv. Får ofta tänka på vad jag säger. Vi är ganska olika i sättet. Jag har pratat med mamma om detta så hon vet hur jag känner. Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress