Gokväll! Det har varit ett par dagar av extrema känslor här. Velat skriva av mig men att göra det när jag är i affekt blir sällan bra. Jag har fått reda på saker som sårat mig. Även fått reda på att livslinjen ska läggas ned 😢 Jag hade planerat (sökt och kommit in) för ett år till på Livslinjen. Jag hade behövt det. Såg fram emot en ny klass och nya utmaningar. Såg fram emot att åter få vara i ett sammanhang och ha något vettigt att fylla dagarna med. Så när min lärare meddelade mig i måndags att linjen läggs ned pga ekonomin så brast det för mig. Blev så oerhört ledsen. Känns som allt bara föravann. Allt jag byggt upp. Är nu åter ensam i min lägenhet utan några planer i höst vilket inte känns bra alls. Saknar skolan redan liksom. Saknar vissa personer oerhört mycket. Hatar avslut. Hatar farväl. Har som plan att åka tillbaka i sommar och fika med min lärare och även åka till skolan för att säga hejdå till den på ett bra sätt. Bygde upp starka känslor för en person där. Men nu är läget annorlunda och det gör fruktansvärt ont i mitt hjärta. Va iaf hos min gamla terapeut igår och pratade av mig. Kändes skönt men lite konstigt eftersom det va så längesen vi sågs sist. Har fått 6 månader med henne via fria vårdvalet. Sen hoppas jag DBT: n tar över. Många starka känslor som svämmat över mig. Blir så trött av att gråta och ha ångest. Vilar mycket och det får vara okej just nu. Stor kram!
Anonym

Finns det något annat program du kan gå? Kram kära du

Svar: Nej tyvärr inte 😢 Får bara gå Livslinjen när jag har sjukersättning. Kram
Ida

Camilla

Nej fy tusan så synd 😢 Förstår att du är väldigt ledsen. Där har du gått och planerat och sen bara raserar alltihopa.
Kan du fokusera på dig själv och förhoppningsvis få någon typ av behandling? Kramar 💖

Svar: Tack för medkänslan ❤ Kämns såå tråkigt 😢 Ska börja dbt i höst nån gång. Men önskar nån mer sysselsättning så får se vad det kan bli. Stor kram till dig ❤
Ida

Anonym

Du kan ju ha vilande sjukersättning om du skulle vilja testa att studera något "vanligt" kan inte det vara ett alternativ?

Svar: Jag vet inte om jag orkar studera nu. Men absolut är det ett alternativ.
Ida

Anonym

På andra ställe i Sverige finns livslinje kvar ! Varför söker du inte nån annan stans?

Anonym

På andra ställe i Sverige finns livslinje kvar ! Varför söker du inte nån annan stans?

Svar: Var?
Ida

Anonym

Varför skulle du gå den en gång till ? Sägs det inte och lärs ut samma som du redan vet nu ?

Svar: Det blir inte samma sak. En helt ny klass och nya utmaningar. Dessutom är det väldigt bra med repetition. Många som går flera år.
Ida

K

Känns tyvärr som att du använder din sjukersättning som bortförklaring för att inte ta dig för det du vill i livet. Så länge du aldrig provar att göra någonting annat så kommer du ju bli kvar med sjukersättning och allt vad det innebär resten av livet.

Svar: Fy fan säger jag! Du vet INGET om mig o vad jag sökt för utbildningar o jobb o sysselsättning för att ta mig ut. Du vet heller inte reglerna som finns när man har sjukersättning. Tänker inte ta dina negativa påståenden om mig längre! Tack o hej!
Ida

Linda

Till K... Lägg av nu.. Du vet inget alls om Ida. O hennes situation. Jag har oxå sjukersättning o reglerna e så som Ida skriver..... Ida, förstår dig helt hur du känner. Jag tycker du kämpar på trots att du har det mycket tufft. Bry dig inte om knäppa kommentarer från andra, som inte förstår. Du vet själv bäst vad du behöver o vill. Ingen annan. Jag hoppas du hittar nåt som du får o kan göra i höst. Skickar en styrke kram 💝

Svar: Tack snälla Linda 💕 Blir så trött på folk som tror sig veta hur jag fungerar o vad jag behöver. Orkar inte studera. Är helt slut. Det enda som passar mig är livslinjen. Letar lite kurser inför hösten nu men verkar va för sent ute.
Massa kramar till dig ❤
Ida

Cilla

Så ledsen att läsa det men jag tror att DBT kommer ta över. Jag finner det bra. Har en väldigt nära kontakt med min enskilda terapeut som verkligen bryr sig det där lilla extra. Det ända som jag finner jobbigt att det river upp allt men ändå bra då man får en chans att gå igenom allt. Kram

Svar: Åh va skönt att du får bra hjälp och har en bra terapeut ❤ Hoppas dbt blir bra men vågar inte hoppas... Kram
Ida

K

Jag vet hur reglerna ser ut och precis som någon nämner ovan så går det att prova på att plugga tex och ha vilande sjukersättning. Det jag menade var att det är dumt att låta en sjukersättning hindra en från att göra det man vill göra. Har flera gånger sett dig skriva typ "ne jag kan inte plugga för jag har sjukersättning".

Svar: Har sjukersättning av en anledning. Tänker inte diskutera detta mer. Tar mer energi än det ger. Kram
Ida

R

Det är svårt att skriva något överhuvudtaget till dig. Du blir arg så lätt. Vi är ju många som har sjukersättning och vet reglerna och kan komma med förslag. Men du blir ju bara arg och säger att andra inte vet hur det funkar.

Svar: Arg blir jag inte men att få höra att jag har sjukersättning för att slippa ta tag i livet el studers är så fel det kan bli. Bara trött på att vissa tror sig veta hur jag tänker o hur min verklighet ser ut. Allt står inte i bloggen. Ha det bra!
Ida

K

Läs det jag skrev igen, aldrig sagt att det är därför du har sjukersättning och det var absolut inte så jag menade. Det jag menade är att det låter som att du får din sjukersättning att vara ett hinder för dig. (Tror dessutom att du blandat ihop mig med någon annan som kommenterat under "K" för jag har inte kommenterat här förut...).

Cilla

Men du lilla Kristoffer. Kan inte du ta dina åsikter och fokusera på din son istället.. och på din mentala hälsa. Köp ett kg empati och en skopa medkänsla istället för att sprida din okunskap på nätet. Det verkar som du har blivit väldigt sårad av någon som lider av psykisk ohälsa och straffa oss andra för att du ska må bra. Du gör bara bort dig. Jag lovar att INGEN skulle ställa sig bredvid dig för att du tror dig ha rätt i att det bara är att skaka av sig något för att bli av med ångest och panikattacker. Du framstår bara som ointelligent, eller är det över DIN nivå?

( om ingen fattar gå in på min blogg och läs mitt inlägg, inte för att bli upprörda med för att skratta lite )

K

Cilla, jag är en kvinna boende i Norrbotten, haha...

Cilla

Så varför tar du åt dig K?

Linda

Jag förstår dig Ida. Ingen vet riktigt din situation, du har ju sjukersättning av din anledning. Jag har sjukersättning, men kanske inte exakt på samma grunder som dig. Vi alla är olika. Du har rätt i att vi vet inte allt om dig, du skriver ju inte dagbok här. Jag har skrivit till dig innan, för ett tag sedan. Jag har Anorexia, sen jag va 8 år gammal. Idag är jag 40 år. Det är svårt för andra människor och förstå oss, vi som vart sjuka så länge tyvärr. Men jag kämpar på. Ha en fin dag. Kram. 🌼

Svar: Bra att du kämpar på! Det är stor skillnad på att ha varit sjuk ett par år och på att ha vart sjuk större delen av sitt liv. Och som du skriver så är allas läge olika. Och i bloggen syns bara en liten del av mitt liv. Stor kram
Ida

Anonym

Kolla Ljungskile folkhögskola! Kanske inte livslinjen men något annat spännande kanske finns där? Ligger vackert vid havet om inte jag minns fel. Tror det kan funka med sjukersättning! Men kan du plugga och ha dbt? Rent praktiskt alltså? Tror dvd är rätt resurskrävande av patienten. Men kolla vidare om det finns annat som kan passa dej! Kram L

Svar: Ljungskile fhsk är jättefin! Varit där. Finns inget jag får läsa där med sjukersättning dock. Jag kan gå Livslinjen på halvtid o ha dbt samtidigt. Blir för tufft med heltid.
Kram
Ida

Ellen

fina du! hoppas att hösten och framtiden ordnar sig <3 även om det i stunden känns hård så brukar ju saker och ting ordna upp sig till slut. jag håller tummarna för att din höst blir riktigt bra i alla fall!

Svar: Tack snälla!
Ida

Olivia

Har du planer inför hösten? Ska du gå Livslinjen? Kram. :)

Svar: Lutar åt Livslinjen ett år till samt gå i DBT. Kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress