Hej fina ni! Hoppas ni har en fin torsdag. Själv mår jag rent ut sagt FÖRJÄVLIGT! Sedan i måndags har jag minskat ned på min medicin Fluoxetin. Från 60mg/dag till 40mg/dag. Har alltså gått fyra dagar och jag har inte känt av någonting förräns nu. Fy fan säger jag bara. Är yr, illamående, trött, skakig mm. Känns som jag åkt en karusell tusen varv och bara vill spy av åksjuka. Dessutom är jag väldigt gråtmild och på allmänt dåligt humör. Ångrar redan att jag sa till läkaren att jag ville testa att trappa ned. Funderar på att höja imorgon igen för står fan inte ut. Klarar inte av att köra bil heller. Jag hade tänkt dra hem ikväll och vidare till syrran o Otto imorgon men det går inte med denna yrsel. Usch! Vet inte hur jag ska klara av skolan nästa vecka om det ska va såhär? Hur länge sitter det i? När kommer jag må bättre? Är det värt detta?
Anonym

Är det inte bättre du ligger kvar på 60? Varför vill du sänka just nu? Är alltid känsligt att trappa ut och det jag rekommenderar mina pat i mitt jobb är att minska först när man vart stabil och mått bra minst 6 månader. Men du har kanske tänkt igenom det noga och vet vad du vill. Kör på det du tror på! Utsättningssymptom kommer ju oavsett när man än väljer minska. Kram L

Svar: Vet inte. Vill bara bli av med medicinen. Vill va ren. Fri. Vill testa om o se hur jag mår utan medicinen. Men kanske inte bästa tiden just nu men rätt tid kommer väl aldrig... Vill höja igen för orkar inte må såhär men vet inte vad som händer om jag höjer nu? Kanske lättar det om nån vecka? Kanske känns det okej på 40mg/dag. Haft 40 förut. Men mår skit nu!
Ida

Camilla

Jag trappa sakta sakta ut min fluoxetin. Åt 40 mg först. Var fruktansvärt yr och illamående. Jag stod ut. Men sen när jag varit helt utan i någon månad så började jag igen för jag blev så uppvarvad och slutade sova på nätterna. Idag äter jag brintellix.
Kämpa på <3 kramar

Svar: Hur länge va du yr och illamående? Hur är den nya medicinen? Kram
Ida

Anonym

Har du varit helt medicinfri någon gång? Tänk om den gör dig tröttare än du behöver vara?

Svar: Nej. Ätit medicin i typ 15 år. Vill se hur jag mår utan men är sjukt tufft att trappa ner...
Ida

Ulrika

Hej, hur följer jag dig.

Svar: Hej :) Jag vet inte haha
Ida

Jen

Kanske kan du se det som jag gör, viss behöver kanske en dos medicin för att må bra och vara i balans precis som en diabetiker behöver sin medicin :)

Svar: Absolut kan det vara så. Men jag vill testa hur jag mår utan. Går det ej så får jag börja igen.
Ida

Camilla

Har för mig att jag mådde så i ca 1 mån, så du får försöka att stå ut vännen även om det är väldigt tufft :( jag ville också se hur jag mådde utan medicin men sen när jag inte kunde sova fick det vara nog.
Jag tycker att brintellix funkar ok. Jag märker ingen stor skillnad på mitt mående, är alltid rättså avstängd. Varken skrattar eller gråter. Skulle vilja vara utan medicin jag med för att få fram mer känslor. Avskyr att vara avstängd!
Kramar

Svar: Oj en hel månad?! Jag kan sova hur mycket som helst. Blir sååå trött av att trappa ned. Yr o mår illa. Men ska försöka stå ut. Jag gråter väldigt lätt o känner mycket så är inte så avstängd. Men vill vara "ren". Mig själv fullt ut. Men kanske mår jag piss så jag får höja igen. Inte värt få hemska tankar o depression igen. Kram 😍
Ida

Hanna

Inte vågat testa att trappa ut mitt flouxetin och blev ju inte jättesugen nu... Men tänker att det borde gå över! Fast det kanske inte är lägligt för dig att trappa ut just nu?

Kram

Svar: Jo det går ju över. Gäller att orka stå ut bara... Fruktansvärt trött o illamående o yr o nedstämd. Men kämpar på. Vet inte när "rätt" läge är?
Ida

Kattis

Vad tråkigt att du fått så stark reaktion på nedtrappningen!😔 har själv ingen erfarenhet av detta så vet inte hur länge det sitter i men hoppas du mår bättre snart!<3

Svar: Ja det är hemskt!!! Försöker ta en dag i taget o stå ut. Kram
Ida

Asta

Det är svårt det där med medicin. Det är som en diabetikers insulin för mig. Jag kan helt enkelt inte vara utan. Då blir jag inläggd ganska omgående. Fast jag var tvungen att prova ett 10-tal olika mediciner innan vi hittade vad som hjälpte mig.
Ring läkaren om det försätter att vara jobbigt och fråga om du kan gå upp igen.
Önskar dig lycka till.
Kram
Kram
Kram
💙
💚
💛

Svar: Ja man kan behöva medicin livet ut. Inget fel med det. Men jag vill testa o se om jag klarar mig på mindre dos/utan. Just nu är jag väldigt deprimerad men det är ett utsättningssymptom. Stor kram
Ida

Annie

Vad jobbigt för dig med dessa biverkningar ..
Har ingen erfarenhet av just det läkemedlet, men fick mycket biverkningar när jag började med min antideppresiva som är cymbalta.

Hoppas det blir lite bättre för dig!

Kramar

Svar: Ja det är skitjobbigt just nu! Hoppas det lättar snart. Stor kram
Ida

Linda

Hej! Du har inte tabletter som går att dela så att du kan ta 50 i ett par veckor först?

Svar: Nej tyvärr. Har kapslar på 20mg.
Ida

Anonym

Testa att trappa ner mer försiktigt om du får sådana biverkningar. Du tar ju bort en kemikalie som din hjärna haft i flera år. Ha en långsiktig plan!
När jag skulle sluta med efexor sov jag inte på två dygn. Det var en fruktansvärd ångest! Men sen gick det bra.

Svar: Läkaren sa att jag kunde trappa ned med 20mg på en gång. Men va kanske lite för mycket... Nu vill jag inte höja igen utan försöker stå ut.
Ida

Kajsa-Stina

Usch det är så hemskt jobbigt när dessa biverkningar kommer när man väljer att minska på medicinen. Själv äter jag inga mediciner just nu men tror det skulle vara bra då jag inte alls känner mig så stark och stabil som jag var för ett par månader sedan. Har aldrig testat fluoxetin innan men hört den ska vara bra. Har bara haft Zoloft eller Sertralin innan. Men du är stark Ida! Kramar <3

Svar: Fluoxetin är bra tycker jag. Ätit den i jättemånga år och blivit hjälpt. Men nu vill jag testa att minska ner. Prata med din läkare o be att få testa Fluoxetin! Kram
Ida

Anonym

Jag trappade ner fluoxetin från 40 mg till 20 mg för några år sedan, och sedan från 20 till 0. Jag minns det bara som några dagar av utsättningssymtom och inte så svåra, klarar du det så kanske det är bra att avvakta några dagar till innan du bestämmer om du ska höja igen, ibland går det snabbt över

Svar: Jag ska försöka stå ut ett tag till. Är så förbannat trött att jag kan sova dygnet runt typ. Svårt klara av skolan nu... Men hoppas det går över snart!
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress