Godmorgon! Det är morgon för mig iaf :) Hur hade ni det igår? Känner att alla högtider är så hypade. Överskattade. På sociala medier möts man av skrattande barn med blomster i håret, dans runt stången, en överdådig midsommarbuffe' och finklädda människor. Allt tycks va så perfekt. Men det är bara en illusion. Visst kan man ha haft en toppenfin midsommar men det visas aldrig bilder när barn skriker och ingen skriver om bråk eller onyktra personer som väcker ångest. Vill bara säga att alla har det inte så härligt som det ser ut som. Endast de fina guldkornen som visas. Många är ensamma på midsommar och många mår inte bra. Det är OKEJ. Inget att skämmas för. Jag har spenderat de flesta midsomrar ensam med mamma. Ätit ihop och sen inget mer. Så känn dig inte dålig för att du inte haft en midsommar som är så där "perfekt". Högtider är jobbiga för de som är ensamma eller lider av psykisk ohälsa. Det är okej att ligga ensam hemma med en godispåse och se på film på midsommar om man vill det. Finns inga måsten. DU bestämmer själv.
Min midsommar va fin. Inget märkvärdigt alls. Åt midsommarmat, sjöng snapsvisa, dansade runt stången och sen for vi hem och jag spenderade kvällen ensam i min soffa. Känner bara sån lycka över att vara fri. Slippa va inlagd. Att kunna njuta av jordgubbar med vispgrädde och att orka dansa runt stången. Att orka skratta och följa med i en konversation. Sånt som folk tar för givet men som är lycka för mig ❤ Åt årets första färskpotatis igår, mums!! Åt även sill som jag faktiskt tycker om i måttliga mängder ;) Åt även äkta rysk kaviar som en familj från Ryssland hade med sig. Svindyr och lyxig! Helt okej men ingen favorit ;) Regnet kom lägligt precis när vi dansat klart runt stången och skulle fara hem. Tack för att jag fick en fin midsommar!
Tove

Ser så gott ut!

Svar: Mmm det va gott 😃
Ida

elin

Ser gott ut , hoppas du haft en riktigt bra midsommar , kramis!<3

Svar: Tack! Jo den va fin! Hur va din? Kram
Ida

Amanda

Så härliga bilder, och du har rätt det behöver inte vara helt perfekt<3

Svar: Tack :) Nej det kan bli toppen ändå :)
Ida

johanna

Vi är nog fler än man själv tror som firar midsommar på annat sätt, utan den klassiska svenska idyllen. Själv tog jag ett dopp i ån på förmiddagen och mötte sedan upp två kollegor för fika på deras kolonilott efter lunch. Kvällen spenderade jag i tvättstugan, perfekt tid att tvätta om man vill ha hela tvättstugan för sig själv ;) Verkligen ingen märkvärdig midsommar, men helt ok ändå. Fast visst händer det att längtan kommer över mig också, att själv få fira midsommar med ett stort kompisgäng/familj enligt konstens alla regler med lekar, kransbinding, silllunch, 5-kamp, grillning, kvällbad etc etc... Det är en fin balansgång det där, mellan att uppskatta och vara nöjd med det man har och att längta efter något mer.

Svar: Åh va skönt att starta dagen med ett dopp 😃 Fika med kollegor på en kolonilott låter supermysigt ju 😊 Smart kväll att tvätta på 😉 Jag längtar också efter långbord, vänner, sång, lekar mm. Kanske kommer det en dag. Vem vet. Tills dess får vi va nöjda med det vi faktiskt har ❤
Ida

Maria Linnea - Minimalist living

Jo jag tycker också det är så tråkigt att man ''måste'' ha en häftigt midsommar, eller vilken annan högtid som helst! Känner samma sak med sommarlovet, ser på snapchat hur många av mina jämnårig är ute sent på natten med kompisar, men så är det jag som inte har så många nära vänner som frågar om jag vill hitta på något, som är färdig att lägga mig kl 23. Svårt dedär! :)

Svar: Ja eller hur? Jag lägger mig 22 varje kväll för är jättetrött då! Då har inte andra gått ut än... Jag har inte heller nån att göra nåt med. Sommaren kan va väldigt jobbig för de som är ensamma eller har få vänner. Stor kram 💛
Ida

Bella

Du har helt rätt, midsommar måste inte vara på ett visst vis! Tror många som inte kan se utanför ramarna på grund av dom strikta normer som faktiskt råder i det svenska samhället, plus det faktum att många lever i det där typiska "Svensson-livet".
Jag själv kan inte fira med min familj då jag inte har någon kontakt med min pappa, så jag går miste om alla familjefiranden i och med att jag inte kan åka hem. Just midsommar är väl egentligen ingen big deal för den spenderar jag hellre med vänner och festande, men födelsedagar och julafton är desto jobbare. Känner mig som världens värsta storasyster som inte kan dyka upp på min systers födelsedagsfiranden, hon vet ju inte heller varför det är så. Just nu blir det dock tyvärr inget firande med vänner heller på grund av depression, ångest och PTSD. Det var alkohol involverat när jag blev misshandlat (jag var dock nykter) så just det där med alkohol är lite svårt just nu då det ger jobba flashbacks. Men jag hoppas vara tillbaka på banan snart!

Oj vilken roman du fick nu, förlåt haha! Ville mest bara visa att du inte är ensam i det här.

Svar: Be inte om ursäkt! Du får skriva hur mycket du vill 😊 Bara kul! Jobbig sits för dig men din syster kanske kommer förstå med tiden? Att det inte är pga henne du undviker födelsedag o högtider. Du ska göra det du mår bäst av ❤
Det där med alkohol förstår jag mycket väl då min pappa va alkoholist och dog av det :(

Stor kram
Ida

A

Du som varit normalviktig, överviktig och underviktig. Hade du mer ork som normalviktig än nu? Kände du liksom att hjärnan klarnade?

Svar: Jo jag hade mer ork. Men allt handlar inte om vikten i sig utan om hur man äter. Jag va normalviktig/överviktig men hetsåt och spydde vilket gör att man blir väldigt trött. Hade sjuka tankar även om jag inte va underviktig.
Ida

Days by Johanna

Låter som du hade en bra midsommar. Just midsommar är en högtid jag gillar, fira sommaren är här lite. Vi gör inte heller så mycket, dansar runt stången, grillar lite. I år hade vi vänner över, förra året bara vi i lilla familjen.

Svar: Låter mysigt och kravlöst :) Som det ska va 😃
Ida

Moa

Ser gott ut!

Svar: Mmm det va gott!!
Ida

eva lina

åh va gott allt såg ut!! <3

Svar: Ja det va gott 😃
Ida

Madelene

Håller med dig, kloka ord👏🏽❤️
fordinegenskull.se

Svar: Tack 😍
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress