Fy fan vilken jobbig kväll! Dagarna går bra. Mår som bäst fram till lunch sen går det utför... Min motivation är på topp halva dagen vilket resulterar i att jag äter massor och går emot äs. Idag åt jag tex paj med vaniljsås till efterrätt trots att äs skrek på mig att INTE röra den jävla pajen!!! Mådde inte bra efteråt men kunde hantera det. Satte mig och jlippte och klistrade lite och gick sen en långsam promenad med en vän i solen. Kändes som vår i luften, helt underbart ☺
Nu på kvällen har det varit tacos. Blev en jobbig situation. Långbord, massa prat om vikt som vanligt... Min bordsgranne berättade hur många kilon hen gått ned på ett år och vilken storlek på kläder hen har nu. Hen åt inget heller utan satt och tittade på oss andra som åt bara. Har svårt för sånt. En annan vid bordet pratade om hur skadligt socker är... Tårarna brann bakom ögonlocken på mig. Åt upp snabbt och gick sen från bordet till mitt rum där jag tog en näringsdryck och smörgås och frukt. Fruktansvärt jobbigt!!! Chattade med syrran under tiden för att få stöd. Nu är det film och snacks i klassrummet. Trots allt jag ätit så äter jag nu popcorn och jordnötssmör. Äs är förbannad på mig och vill straffa mig för detta såklart! Är helt slut nu. Vill bara det ska bli ny dag. Kram
Camilla

Fy så jobbigt med allt snack 😡 Så typiskt dagens samhälle. Du är stark som äter ändå och kör ditt race. Du gör helt rätt, det är de som tar dig framåt. Är riktigt imponerad av dig!
Kramar

Svar: Ja det är såå jobbigt! Så less på allt smack om vikt o kropp o mat. Tack snälla 😍
Ida

Helena

Blir oerhört besviken och frustrerad över dina klasskamraters respektlösa beteende vid måltiderna. Att sitta o föra en sådan diskussion vid ett matbord och med en person som redan finner situationen jobbig i och med ätstörningsproblematik..(Antar de som pratade om detta vet om din ÄS?) Hur tusan tänker de?! Dessutom inte ens intressant för någon annan än de själva. Det finns ju oändliga fler och mycket mer intressanta ämnen man kan samtala om än dieter/motion.
Tycker du kämpar på jättestarkt Ida. Du är grym!! Sänder en hop styrkekramar ❤❤

Svar: Ja dom alla vet om min situation o vad jag kämpar med men tror inte dom förstår innebörden alls. Dom fattar inte HUR tufft det blir för mig att äta när dom babblar om kalorier, träning och viktnedgång... Jag kämpar på med att ignorera det! Kraaam
Ida

Anonym

Möt snacket och kommentarer med uppriktiga frågor. Majoriteten som säger att socker är farligt kan inte svara på VARFÖR det är farligt när man ärligt frågar. Om de mot förmodan kan ge exempel på varför det är "farligt" så kan de inte visa pålitliga källor eller riktigt forskningunderlag till sina påståenden.
Fråga den som pratar om sin viktnedgång varför hen har gått ner i vikt. För vilket syfte? Om hen mådde fysiskt dåligt av övervikt så måste hen få gå ner i vikt och du måste lära dig att hantera andra människors viktnedgång som är pga av den anledningen (men jag vet själv hur jobbigt det kan vara att få det upptryckt i ansiktet). Om hen har gått ner i vikt för att "bli snyggare" så tror jag att både du och jag snabbt kan konstatera hur korkat det är och inget att bli avundsjuk på för det är väl de dumma tankarna vi försöker komma ifrån? Du om någon vet väl hur jävla fel det kan bli när man försöker vara samhället till lags genom att svälta sig själv (jag också för den delen).
Försök att tänka ett steg längre än de andra när det pratas om mat, bantning osv. Du vet så mycket mer än dem.

Svar: Personen i fråga va inte överviktig. Självklart får folk gå ned i vikt om de behöver men att sitta o prata om det bredvid en som kämpar för att bli fri från anorexia är inte så sjysst tycker jag. Men jag kämpar med att ignorera sånt. Inget blir bättre av att vara smal. Inget!
Kram
Ida

Anonym

Hej!
Jag förstår att de är jobbigt att alla prata om vikt och mat .... och hälsosamt kost. Men så är vårt samhället. Du kan inte förvänta dig att alla ta hänsyn om dina behov och din ÄS. Kanske nån annan mår också dålig och kan inte vara så öppet som du. Alla är inte beredd att ta hänsyn på dina behov. Mänskor är egoistiska! Jag tycker du har för höga krav på dina klasskompisar. Dem går väl där på folkis pga att dem har eller har haft en livskris och måste fokusera på sitt och fixa sitt liv. Terapi kan inte fixa på skolan. Dem krav kan man inte ha. Kämpa på och umgås med dem som ge dig energi!

Svar: Jag förväntar mig inte att alla ska ta hänsyn till mig. Jag låter alla prata på om kost och träning och bantning mm. Men tror inte att dessa samtal är bra för nån, sjuk eller frisk. Det är osunt att räkna kalorier och vara så besatt av träning att det går före allt. Har inga krav på dom. Önskar bara dom kunde prata om det vid andra tillfällen än när vi äter. Jag kömpar på! Kram
Ida

ISA

vet du Ida? Då tar du den personen som pratar mest och mest negativt om mat åt sidan och säger "jag har, som du vet, en hel del problem med ätstörningar så jag skulle verkligen uppskatta om du inte pratar så negativt om kost och träning just vid matsituationen. Skulle det vara okej att ta det efteråt med någon som kan hantera det bättre?". Varsågod, där är ett citat du kan sno rätt av :)))

Svar: Vi har tagit upp detta i klassen med läraren tom men tycks inte hjälpa... Men va ett bra citat ☺ Tack!
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress