20 december 2017

Ångestattack?

Allmänt

Gokväll! Idag har mina känslor pendlat en del (no surprise) haha! Fick ett besked som gjorde mig väldig känslosam, på ett negativt sätt. Va ute just då och fick verkligen panik. Jag vet inte om det va en ångestattack eller nåt annat men kunde verkligen inte andas, kändes som när man tar ett sugrör i munnen och håller för näsan samtidigt och ska försöka andas. Fick panik! Började gråta och blev superstressad i kroppen. Kunde inte gå hem så gick runt kvarteren tills jag lugnat mig.
Sen tog jag bilen till syrran och hälsade på henne och Otto. Han va inte på humör idag kan man säga... Men så kan det va. Han har iaf lärt sig att gå nu vilket är väldigt kul :-) Det bjöds på supergoda saffransbullar med mandelmassa i samt lakritskola/fudge som va så himla goda :-) Fika är livet! Men över lag har jag mått väldigt dåligt. Känner mig ensam och saknar innehåll i mitt liv. Jag sitter inte hemma o väntar på döden som nån skrev i en kommentar för nån dag sedan. Jag KÄMPAR varje dag med att ta mig vidare men det är SÅ mycket att jobba med att ni inte kan ana. Det tar tid. Jaja, nu ska jag se klart på "bonde söker fru" och sen sova. Kram på er alla!
AnnaPanna

Så svårt att inte ta åt sig sådana kommentarer för det sårar verkligen. Men den personen förstår förmodligen inte.
Fortsätt kämpa! Tror att det är mängder med människor runt dig som ser hur du kämpar <3

Svar: Tack för dina värmande ord 😍
Ida

Sofia

Ida du är ju sjukt duktig på foto, Sara är ju sjukt duktig på mode och baka. Ni har inte funderat på ngt samarbete? Typ karriärmässigt?

Svar: Åh tack va glad jag blir nu 😃 Vi pratade om det för ett tag sen faktiskt 😂 Göra en kokbok typ! Laga mat/baka och fota ☺
Ida

Matilda Berlin

Men åhh så gott det såg ut! Instämmer helt med Sofia om att du är grym på att fota!! Kram <3

Svar: Va riktigt gott 😋 åh tack snälla du!! 😍😍
Ida

TereseFlint

Oj hoppas du känner dig bättre nu och inte lika stressad!
Ser gott ut!
Kramis

Svar: Tack snälla 😍
Ida

Anonym

Du väntar väl inte på döden. Nu har jag inte läst din blogg tidigare men du har säkert mycket att leva för även om du är arbetslös. Kanske har du barn, sambo/särbo, föräldrar, vänner och din syster med son. Ens omgivning är viktigare än man tror. När jag känner mig så som du beskriver så tänker jag på mina barn och vänner, att de finns där och då känns det bättre. Du är värdefull ❤

Svar: Tack! Har tyvärr inte barn, sambo/särbo, vänner. Men har en syster med systerson, min mamma o hundarna. Kämpar på ❤
Ida

ISA

Fika gör det mesta bättre, bra beslut av dig att åka dit och umgås <3

Vet du, nu ska jag skriva något som kommer låta rätt hårt men orkar/kan inte formulera det gulligt. Har själv samma tendenser så säger inte jag själv är felfri. MEN när man kikar i ditt kommentarsfält känns det som du är duktig på att vrida kommentarer till väldiga förolämpningar och påhopp. Och blir OTROLIGT kränkt och sårad. I agree att vissa ord du fått är helt fruktansvärda (som vi pratat om på FB), och den kommentaren du nämner här är inte så najs formulerad, men du skriver faktiskt själv i inlägget att du inte gör något om dagarna, bara existerar och ser fram emot maten. Det ÄR pretty much att gå runt och få dagarna att gå = vänta på döden.
Det har hänt flera gånger att du skriver om ditt liv, du skriver att du mår dåligt och behöver mer hjälp, något att fylla dagarna med osv osv men när läsare sedan ger tips och tankar kring vad du kan göra för att må bättre så har du alltid ett motargument och rätt aggressiv ton tillbaka.
Jag vet att jag inte borde lägga mig i, kommer antagligen få skäll från någon som läser detta men jag tror både du och jag måste öva oss att bli mer hårdhudade och veta vad som är rätt/fel och sedan inte låta okända människors kommentarer över nätet göra en så upprörd. Kram!

Svar: Det är inte meningen. Tråkigt om jag uppfattas så. Folk här känner mig inte så de vet inte hur jag är egentligen. Har sällan taggarna utåt och har aldrig fått höra att jag är aggressiv. Jag är tacksam för förslag men tror de flesta inte vet vilka regler som gäller när man har sjukersättning (inte samma som aktivitetsersättning). Har varit i kontakt med FK meb fått nej till det jag vill göra.
Försöker aktivera mig så gott jag kan. Kram
Ida

A

Håller verkligen med Isa! Känns som du alltid har taggarna utåt och ska motargumentera alla kommentarer och ta illa upp.

Svar: Tråkigt att det uppfattas så. Jag har aldrig taggarna utåt i verkligheten så tar nog ut det på bloggen. Tar inte illa upp av kommentarer. Vilka syftar du på? Kram
Ida

Anonym

Word på isa så sant. Du suger åt dig på fel sätt. Du har skrivit så länge i flera år om hur dåligt du mår mm. Men du måste göra nått åt det istället för att bara klaga. Folk går vidare med sina liv, och bloggare utvecklas och går vidare. Läs bella skog och hennes inlägg om att agera.

Svar: Jag gör mer än ni tror. Jag söker aktiviteter och annat men får inte göra nycket för försäkringskassan. Att ha sjukersättning är inte lätt då FK anser att jag bara ska gå hemma. Vill inte vara den som klagar. Tror det är så att jag aldrig klagar irl utan skriver av mig på bloggen ist. Då kan det verka som att jag bara går runt och klagar men de som känner mig vet att så inte är fallet
Ida

Netti Starby

När man mår som värst är det svårt att tänka positivt och jag vet hur det känns. Bra att du försöker att kämpa på och många Kramisar från mig <3

Svar: Ja det är väldigt svårt. Nedtrappningen av min medicin gör det i princip omöjligt. Tack för ditt stöd ❤
Ida

Anonym

Men du blir lätt arg och tar åt dig. Säger att ingen kan förstå. Men det vet du ju inte heller. Det finns kanske de som kan hjälpa och ge råd med det är svårt när det känns som om du blir arg när man inte håller med.
Vi är många här som verkligen bryr sig om dig.
Du bloggar ju för din skull! Inte för vad folk tycker.
Då ger du andra mer kraft än vad de har.
Men man måste kunna diskutera saker.
Jag förstår ju att du har testat AF. Men det finns ju kurser, körer, bokcirklar. Du behöver ju inte AFs tillstånd för att gå dit.
Och nu kanske du säger att jag inte fattar hur trött du är....JO det gör jag. Jag har diagnosen kronisk anorexi, depression och kroniskt utmattnings syndrom. Jag förstår.
Men livet måste inte vara över pga av detta.
Det är för jävligt MEN man kan leva ett ok liv ändå.

Nu får jag säkert skäll av någon som läser här som tycket att jag inte fattar någonting.
Men det får jag väl ta då.

Svar: Jag blir absolut inte arg om nån inte håller med. Tror att ni läsare lägger in känslor i mina svar som inte finns där. Kanske för att jag svarar rakt och kort. Du skriver att det "känns" som att jag blir arg. Kanske uppfattar du det så men det är inte verkligheten. Jag tar gärna emot tips men faktum är att FK lägger sig i ALLT. Fick inte ens träffa en gruop o fika... Men jag har sökt kurser o annat så hoppas kunna börja i vår.
Stor kram o ta hand om dig!
Ida

Anonym

Håller med isa faktiskt. Vet ändå flera som arbetstränar mm fast de har sjukpension. Vet inte om du är ärlig eller ej när du skriver att du söker en massa saker men du har ju skrivit om det i flera år och fortfarande inte hittat nått. Låter märkligt för i såna situationer hade nog de flesta tryckt på fk eller skrivit insändare och be om hjälp att hitta saker. Att inte hittat efter flera års tid tyder mest på att du inte känner för prao eller dyl. Och det är väl helt okej. Man ska göra det man vill helt enkelt.

Svar: Får inte arbetsträna eftersom jag är ute ur systemet som FK sa till mig. Kan säker skriva insändare mm men har inte den orken. Kanske ser det olika ut på olika försäkringskassor eller så har jag bara mött en motsträvig person. Vill du tro att jag ljuger så får du tro det. Ha det bra!
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress