17 september 2016

Korallen

Allmänt

Morrn! Har ätit sen frukost idag. Saknar att äta i lugn och ro framför nyhetsmorgon så tar igen det nu. Känner mig krasslig. Ont i halsen och svårt att svälja. Hoppas verkligen jag inte blir sjuk... Igår va jag som ni vet i Uddevalla på deras ätstörningsenhet Korallen. Hade nog för höga förväntningar. Känt länge att jag behövt prata med nån och få stöd. Hade längtat efter detta möte. Va där 40 minuter för tidigt för va så rädd att köra fel men det gick fint :) Träffade en kvinna som ställde tusen med frågor till mig som jag knappt kunde svara på. Har svarat på dessa frågor sååå många gånger förut så är lagom less på dom nu. Varför blev du sjuk? Vad vägde du som minst/mest? Vad har du för målvikt? Laxerar du? Spyr du? Känner du dig tjock? Är du rädd för fett? Har du ett bmi under 18.5? Asså jag va så nära att bara resa mig och gå därifrån. Pallar inte desaa frågor. Jag har ingen målvikt sa jag. Vill må bra, sen får vikten va det den blir. Minns inte hur jag tänkte när jag va 13 år. Vet inte varför jag blev sjuk. Vill prata om djupare saker. Men det kanske kommer... Ska iaf få träffa en sjukgymnast, läkare och dietist tids nog. Fått ny samtalstid om 2 veckor. Kanskd blir det bra men igår va jag så lack på hela ätstörningsvården som är så fixerade vid vikt och bmi. Usch! Funderar på om jag ska nöja mig med samtalen med min lärare /coach på skolan. Får se.
y Nu är jag iaf hemma och ska bara ta det lugnt tills jag åker tillbaka imorgon. Ha en fin lördag! Kram!
ellen

Förstår din frustration men försök ge det lite tid innan du bestämmer dig. Dom har ju vissa mallar att gå efter och frågor som dom måste ställa oavsett om dom vill eller inte. Tycker själv att det oftast tar tid innan jag vågar öppna upp mig inför någon och har själv gjort misstaget att döma ut saker och ting innan jag egentligen provat fullt ut...fast sedan är det så klart bara du som vet vad som är bäst för dig. Hoppas iaf att det ska kännas bättre nästa gång. Stor kram! <3

Svar: Frågan är om jag har den orken o tiden? Att dra upp allt igen. Känns sådär bra. Får se hur allt blir. Stor kram
Ida

Alex

Det är svårt att veta vilken instans man skall vända sig till för att få må bra.
Ätstörningen startade ju det usla måendet, men är det den som är det primära problemet nu tror du?

jag hade verkligen behövt prata med någon. För att få balans och för att våga äta mig mätt. Slippa gå upp och ner som en Yo-Yo.

Men problemet är att jag är så mycket friskare idag ( just nu i vart fall) än när jag blev sjuk för 13 år sedan.
I och med att jag äter tar inte ätstörningsvården emot mig. För mina problem idag ser annorlunda ut mot då.
Idag när jag vill ha hjälp tar ingen emot mig för jag väger mer.
Och klarar att ta mig upp när jag faller. Men kroppen tar ju skada varenda gång..

Idag handlar det mer om..psykiska måendet. Tröttheten. Etc etc.

Så svårt..

Svar: Egentligen inte ätstörningen som är problemet utan min rädsla för luvet, min dåliga självbild mm. Vet hur jag ska äta.
Vilka har du vänt dig till? Många ställen tar ju emot en oavsett vikt.

Kram
Ida

Anonym

Alltså korallen är värdelöst, tyvärr. Mestadels patienter på capio har just kommit från korallen

Svar: Kan du berätta VAD som är värdelöst? Mer konkret liksom. Tacksam för svar. Kram
Ida

Linda

Klart att det suger att svara på alla dessa frågor, men samtidigt så måste dem få en bild av dig och läget innan man kan gå på djupet. Ge inte upp det ännu!

Svar: Ja det är ju så... Får se hur jag gör. Kram
Ida

Asta

Jobbiga frågor men de måste ju få en helhelts bild about dig.
Till personen här ovan som anser att Korallen är värdelös. Tyvärr är det ju så att all vård är inte bra för alla. Men man måste ju ge det en chans iallafall...? Inte bara dra alla över en kam.

Kram

Svar: Jo det är ju så men orkar inte dra upp allt ännu en gång. Kanske är det inte detta jag behöver? Skulle behöva jobba mer med självkänsla o sånt. Trot det är roten till allt. Kram
Ida

Asta

Jäklar i min i min låda vad jag pratar svengelska nu för tiden! Haha! "About dig" 😂😂 Förlåt Ida! ^^

Svar: Hahaha!! Jag förstod ändå 😉
Ida

ochlivet

Tycker inte heller om alla de där frågorna, det är så mycket som inte passar in på mig. Men jag sa det när jag hade bedömningssamtal på mottagningen här, att jag oroade mig mycket för att inte vara "värd" hjälp därifrån. Då sa beiandlaren rakt ut att jag inte behövde oroa mig för det och det var så skönt att höra. Kanske kan du berätta hur du tänker och vad du tror att du behöver för hjälp? Kram!

Svar: Jo jag får berätta mer nästa gång. Pallar inte sitta o älta allt om varför jag blev sjuk o hur många kilon jag vill väga. Känner mig bara sjukare då. Kram!
Ida

Anonym

Hej! Det är ju bara för bedömningen i början för dom vet ju inte allt det du vet om dej själv. Dietisten är bra och rak men väldigt upptagen så det är ett samtal som gäller. Så var rädd om de du får 😉 Sjukgymnasten är underbar! Henne är svårt att inte tycka om. Hade gärna träffat henne mer.
Hoppas du känner det ger dej nåt framöver. Kram Lisa

Svar: Får man bara ett samtal med dietisten? Dåligt isf! Man behöver ju bolla hur det går och ev ändra i matschemat med tiden. Får se hur jag gör. Kram :)
Ida

Anonym

Nej något bollande fanns inte. Ett möte med personligt näringsupplägg sen inget mer.,

Svar: Kasst!
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress