2 december 2016

EKG

Allmänt

Gokväll! Blev ett annorlunda samtal idag på Korallen. Eller samtalet va inte annorlunda men blev ivägskickad på ekg helt oväntat. Läkaren som ordinerat det tydligen. Fick även svar på mina blodprover. Det mesta va bra faktiskt. Va nåt med blodplättarna och levern va lite påverkad. Dessutom slår mitt hjärta oregelbundet. Annars bra. Jag hade med mig en vän på samtalet idag. Men ångrar det nu. Blev så fel. Hen anser att jag lägger över ansvaret på andra istället för att ta tag i mitt liv då vi diskuterade dagvård och inläggning på Högsbo. Den möjligheten finns nämligen men är inget akut läge. Jag får bestämma själv. Ingen som rekommenderar mig att läggas in. Jag vill vara kvar i skolan så ska satsa på det. Men blev ledsen när min vän sa att jag är "omogen" som ev vill lägga in mig. Att jag väljer att strunta i mitt eget ansvar över mitt liv. Jag ser det tvärtom. Att jag TAR ANSVAR som söker hjälp. Men ska fortsätta kämpa på i öppenvården tills vidare iaf. Äter mer och har mer ångest än vanligt. Även om vikten varit BETYDLIGT lägre än i dagsläget så mår min kropp inte bra. Den är sliten efter alla 18 år. Jag är ingen tonåring längre. Kroppen orkar inte lika mycket påfrestningar nu som förr. Behöver ta mig uppåt nu. På riktigt! Känner att jag vill härifrån ett tag. Åka hem och tänka. Få nya perspektiv på saker. Få egentid. Kanske drar hem imorgon om jag orkar.
Nyss käkat två hamburgare m tillbehör och sedan efterrätt på det. Mätt. Försöker tänka att det är bra för min kropp. Att det gör den gott. Blir chill i soffan resten av kvällen. Stor kram på er!
Helena

Du är allt annat än omogen Ida! Jag tycker att du är precis tvärtom faktiskt, du tar ansvar och du ber om hjälp. Du berättar om hur tungt du har det. Dina år har varit sjukt tuffa och det är klart att både kropp och själ tar stryk. Att du fortsätter kämpa, att du går upp varje dag, att du äter trots att det är så svårt, att du fortsätter andas, det är inte omoget. Fortsätt kämpa. Fortsätt stå på dig. Och en inläggning kan vara en hjälp när det är som mest tungt, ibland behöver man en paus för att orka leva vidare. Jag tror att du själv känner om du inte orkar kämpa själv.
Fortsätt att stå på dig. En vän kan vara både bra och dålig i såna här situationen. Ibland kan de vara ett stöd, men ibland förstår dom inte riktigt.
Jag tror på dig!
Stora kramar ❤❤❤

Svar: Åh tack snälla! Jag anser inte att jag är feg eller omogen eller oansvarig som vill ha hjälp. Tvärtom. Men många förstår inte HUR tufft detta är. Stor kram
Ida

Anonym

Som tur är kan förhoppningsvis det mesta bli bra med regelbundet ätande.

Svar: Ja det kan bli bättre 😊
Ida

Eve

Visade EKG oregelbundna hjärtslag? kram

Svar: Inte fått svar än
Ida

Anonym

Ätstörningar är svårt att förstå sej på för folk som ej vart sjuka själva. Så det den personen sa bygger på okunskap. Förstår det är jobbigt ändå, men försök att inte tolka det som en sanning!! Känn vad som är bäst för dej. Är du erbjuden en plats så betyder det ju att behovet finns. Dom lägger ju inte in friska personer. Men många vill ju inte bli inlagda så vill du själv ör det ju bästa förutsättningen tänker jag. Vilken chans för dej! Men du bestämmer! Kram L

Svar: Ja det är okunskap som ställer till det många gånger. Vill egentligen inte läggas in för vill va kvar i skolan. Men samtidigt vore det skönt med mer stöd. Kram
Ida

Asta

Sa du till din vän hur du kände?

Asta

Sa du till din vän hur du kände?

Svar: Ja jag försökte. Började gtåta så va svårt att prata...
Ida

Helena

Du är absolut INTE mindre ansvarsfull som vill ha mer hjälp! Det är klokt av dig att ta tag i din situation o söka mer stöd om det är vad du känner är mest hjälpsamt för dig nu! Tror på dig o finns här om du vill prata/skriva. Sänder massor med styrkekramar ❤️❤️

Svar: Tack så jättemycket! Jag tycker det är ansvarsfullt och modigt att söka hjälp. Inte tvärtom.
Ida

CykelStyre

Håller med dig. Du tar ansvar för din situation genom att söka lösningar och förbättringar. Det handlar inte alls om att lägga över ansvaret på andra, du "skyller inte från dig" på något sätt.
Jag har mött personer som skyllt på allt mellan himmel och jord för att de beter sig som de gör. Men du hör inte till den kategorin.
Kram

Svar: Åh tack! Jag VILL verkligen ha hjälp. Vill må bättre. Men svårt på egen hand. Stor kram Pär
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress