Tack för era kommentarer och ert stöd. Betyder såå mycket att få ha er att bolla tankar med. Tack 💜 Idag ska jag börja packa. Kommer inte packa med sjukt mycket eftersom jag räknar med att åka hem nån helg snart. Jag har lovat mig själv att ge detta en månad. Sen kan jag hoppa av om det skulle kännas fel. För jag vet inte alls om detta passar mig eller inte men innan en månad gått kan jag knappt veta. Den första tiden kommer vara rörig, förvirrande och jag kommer säkert vara väldigt trött av alla nya intryck. Behöver intala mig själv att det är okej att det kommer vara så. Orkar inte ha krav på mig själv att vara social, glad och utåtriktad hela tiden. Det är okej att stänga in sig på rummet och sova eller måla. Det är okej att inte ta promenader. Att promenera efter en lång dag i skolan kanske tar mer energi än det ger mig? Jag vill fokusera på att umgås med andra framför att promenera. Självklart kan jag gå ut och se mig omkring, fota mm men vill inte ha som tvång att jag MÅSTE gå ut och gå.
Det finns så mycket jag vill göra. Hittat flera utbildningar på distans jag skulle vilja läsa. Bla elevassistent, kbt coach, socialpedagog. Hittat (eller en vän till mig hittade den åt mig) en fotoutbildning i Nässjö. Verkar så kul 😃 Vill orka! Men jag måste bli av med min ätstörning/tvång/kontroll först. Måste bli piggare. Går inte annars. Vore även kul att prova att jobba en säsong i fjällen eller på nåt café på Gotland eller Öland en sommar. Vill ta mig vidare. Ur detta mörker. Behöver stöd på vägen och det ska jag försöka orka fixa. Kram på er!
Camilla

Du är på god väg Ida att ta dig ur detta mörker. Märker det på dig att du vill vidare i livet och det börjar redan nu på måndag. Ska bli spännande att få följa din resa och jag önskar dig all lycka 💕
Kramar

Svar: Ja jag VILL verkligen ha ett annat liv. Bara jag som kan påverka det. Ska bli läskigt och ångesfyllt men måste testa! Kramar till dig!
Ida

Jannica

Att ge det en månad, eller två, är klokt. Det tar ett tag att ställa om sig och komma in i den nya vardagen. Jag tror att det säkert kommer gå jättebra! Du är modig som gör detta, och tänk på det som ett steg i rätt riktning. Att du gör något nytt, får träffa nya människor och lära dig nya saker, går utanför din comfort zone osv. Ta en dag i taget, och ha inte allt för höga eller stora krav på dig själv. Kram! :)

Svar: Ja det tar tid och jag måste stå ut den första jobbiga tiden då man känner sig ensam och vilsen. Ska tänka att jag gör det för min skull och att det inte blir bättre av att åka hem. Stor kram
Ida

Anonym

Ett steg i taget! Bra att du ger det en månad. När jag flyttade hemifrån 70 mil bort så tänkte jag i början att "om jag fortfarande är ledsen på kvällarna om en månad flyttar jag hem igen", men det blev bättre!:)

Svar: Bra tankesätt. Ska verkligen försöka "stå ut" i början. Kommer känna mig ensam och vilsen men ska inte ge upp så fort. Jag har ju klarat att flytta och bo på folkhögskolan förut, då 85 mil hemifrån.
Ida

ellen

En timme i taget ida och som jag skrivit förut finns jag här om du vill prata samt tror och tänker på dig!<3 kanske hittar du någon på skolan som du kan ta lugna promenader ihop med? Att gå med någon tycker iaf jag inte alls är förknippat med tvång på samma sätt och sen även att inte gå ut exakt samma tid varje dag, samma sträcka och/el lika lång tid. Du är en kämpe utan dess like och jag vet att du kommer bli helt fri(sk) från all skit! Styrkekramar i massor<3

Svar: Ja en bit i taget. Att promenera med en annan är jättebra! Samma sak att promenera med en hund. Då stannar man ofta och det blir inte samma sak alls som när man går ensam. Så kul att du tror på mig. Jag har dock svårt att se mig som helt fri.. Kramar
Ida

Ida och Johanna

Så härligt! Du är på rätt väg! Fortsätt kämpa fina du <3

Svar: Tack så jättemycket!
Ida

Cecilia

Hej igen! Vi ses på måndag och jag har precis samma tankar...ska jag orka? Jag tror det blir jättebra. Skolan är mysig, lärarna fina och accepterande. Vi gör det tillsammans en dag i taget, ett litet steg i taget. Kram, Cecilia.

Svar: Åh va skönt att höra att inte bara jag är orolig inför detta. Hoppas det blir bra, verkligen! Ska försöka ta en dag i taget. När kommer du på måndag? Jag är där vid ett kanske. Vi fixar detta. Stor kram!
Ida

Cecilia

Jag är där vid 12, får skjuts och vill ha tid för uppackning, lunch och vila innan det drar igång. Det här blir bra, finns inget att oroa sig för. Kram, Cecilia

Svar: Förstår. Ja det blir säkert bra :) Ses imorgon :) kram
Ida

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress